Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

ApkepaiBulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAINesaldūs pyragaiPusryčiai

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

parašė Asta 8 Lap ’23
Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Itališkas omletas – fritata – galėtų būti puikūs vėlyvieji savaitgalio pusryčiai, greita vakarienė ar net užkandis prie gero filmo. Šią gaminau su bulvėmis, šonine ir špinatais, tad ji pakankamai soti, kad atstotų net pietus. Dar geriau – fritata skani tiek šilta, tiek jau atvėsusi, todėl jei ieškote minčių, ką įsidėti į pietų ar užkandžių dėžutę, į idėjų sąrašą įrašykite ir šią.

Iš tiesų, fritata yra itin paprastai paruošiamas patiekalas. Tai – keptuvėje pakepinti produktai, užpilti kiaušinių plakiniu, ir iškepti iki sutirštės. Plakinyje šalia kiaušinių dažnai atsiduria pienas ar grietinėlė, mėgstami prieskoniai, kietasis ar čederio sūris. Tuo tarpu į keptuvę keliauti gali beveik bet kas – nuo įvairiausių daržovių iki mėsos, žuvies, ankštinių, kruopų.

Omletas gali būti kepamas įvairiai – tik ant kaitlentės ar tik orkaitėje. Vis tik turbūt dažniausiai fritata pradedama kepti keptuvėje, kol sutirštėja jos apačia, o tuomet su visa keptuve perkeliama į orkaitę, kur per dešimtį minučių sutirštėja ir viršus. Štai todėl patogiausia fritatą kepti ketaus keptuvėje ar keptuvėje su nusiimančia rankena – tokią lengvai galite naudoti tiek kepdami ant kaitlentės, tiek orkaitėje.

Stebėkite kepančią fritatą ir jos neperkepkite. Kiaušiniai turi sutirštėti, bet pajudinus keptuvę, omletas centre vis dar turi truputį virpėti, siūbuoti. Tinkamai iškepta fritata bus švelnios tekstūros, tuo tarpu perkepę kiaušiniai yra linkę virsti truputį… guminiais.

Šis fritatos derinys – bulvių, šoninės, špinatų ir čederio sūrio – man ypatingai patiko. Jis ne tik sotus, bet ir jaukus, rudeniškas, labai gardus. Išbandykite!


Fritatai pagardinti nenaudojau jokių kitų prieskonių, tik „Vegeta Natur” prieskonių mišinį bulvėms, kurio sudėtyje yra ir druskos, ir glėbys džiovintų prieskoninių daržovių, ir juodųjų pipirų, kmynų, muskato. Jokių skonio ar kvapo stipriklių, jokių nežinomų žodžių, vien natūralūs ingredientai, kurie subalansuoti taip, kad gardžiausiai derėtų su bulvėmis ir bulvių patiekalais.

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

200 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
2 vidutinio dydžio bulvių
2 skiltelių česnako
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių mišinio bulvėms
70 g špinatų lapelių
6 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) pieno
1 arb. š. garstyčių
200 g čederio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite gabalėliais supjaustytą šoninę ir kepkite, vis pamaišydami, kol gardžiai apskrus. Tuomet išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, ir atidėkite į šalį.
3. Į tą pačią keptuvę su šoninės riebalais suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir mažais gabalėliais supjaustytas bulves. Kepkite, vis pamaišydami, apie dešimt minučių, kol daržovės suminkštės. Suberkite smulkiai kapota česnaką ir kepkite dar minutę. Pagardinkite prieskonių mišiniu bulvėms ir išmaišykite.
4. Suberkite pasmulkintus špinatų lapelius ir maišydami pakaitinkite dar minutę, kol sukris. Įmaišykite atidėtus šoninės gabalėlius (dalį jų palikite patiekimui).
5. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pieną, garstyčias ir pusę tarkuoto sūrio. Plakinį supilkite į keptuvę ant keptų produktų. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite virš silpnos ugnies apie 5-6 minutes, kol fritatos apačia sutvirtės, bet viršus dar bus skystas.
6. Ant fritatos viršaus užberkite likusį sūrį ir perkelkite keptuvę į įkaitintą orkaitę. Kepkite dar apie 10 minučių, kol fritatos viršus sutvirtės.
7. Prieš patiekiant apiberkite saujele smulkintų žalumynų ir likusiais šoninės gabalėliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

bulvėsčesnakaigarstyčioskiaušiniaišoninėšpinataisūrissvogūnai
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Sausainių kremo sūrio tortas
kitas įrašas
Šokoladiniai sluoksniuotos tešlos sukučiai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir fetos sūrio spurgytės (Kolokithokeftedes)

Avižiniai blynai

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Enčilados su vištiena ir sūriu

Lengvos ir gaivios salotos

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pistacijų ir baltojo šokolado tiramisu

Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Purūs varškės keksiukai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Trupiniuotis su obuoliais

REKLAMA

GĖRIMAI

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškinis pieno kokteilis

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Šalta juodoji arbata su persikais

Braškių ir citrinų limonadas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų