Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SRIUBOS

Keptų pomidorų sriuba

parašė Asta 11 Rgs ’20
Keptų pomidorų sriuba

Mažiau yra daugiau. Savo prieskonių lentynoje šią taisyklę išmokau gana seniai – turiu ne tokią ir didelę dėželę, kurioje telpa viskas, ko man dažniausiai pakanka. Šiuo metu tarp mano mylimiausių yra rūkytos ir kajeno paprikos, malti džiovinti česnakai, kuminas, džiovintos prieskoninės žolelės (čiobreliai, raudonėliai, bazilikai). Ir, žinoma, DRUSKA ir PIPIRAI. Be šių dviejų, nė žingsnio.

Kokybiški juodieji pipirai maistui suteikia daug daugiau skonio nei vien aštrumas. Štai, truputėlis nuogos tiesos: prieš maždaug metus „Santa Maria Lietuva“ man atsiuntė dovaną ir pasiūlė patyrinėti, kuo skiriasi įprasti pipirai (kuriuos dažniausiai ligi tol ir pirkdavau) nuo šviežiai grūstų „Tellicherry“ juodųjų pipirų. Tas skirtumas buvo TOKS akivaizdus, kad visus šiuos metus nebenaudojau jokių kitokių pipirų. Taip, „Tellicherry“ yra brangesni už daugelį, kuriuos rasite prekybos centro lentynose, bet taip pat jie yra vieni labiausiai vertinamų pasaulyje. Tiesiog yra dalykų, kuriuose kokybė nusveria kainą. Ypač, kai kalbame apie maistą.

„Tellicherry“ yra dideli, aromatingi ir pilni sodrių skonių bei poskonių juodieji pipirai. Jei kokius nors juoduosius pipirus būtų galima apibūdinti vienu žodžiu „kartūs“, čia toks verdiktas nei tiktų, nei būtų prasmingas. Man pačiai turbūt pritrūktų įgūdžių tiksliai įvardyti visoms skonio natoms, kurios atsiskleidžia šviežiai sumalus „Tellicherry“ pipirus, todėl persakysiu tai, ką sako gamintojai: čia juntami citrusinių vaisių, šviežios žolės, gėlių tonai bei malonus, šiltas medžio aromatas.

Man tai yra pipirai, tinkami visiems gyvenimo atvejams: ir ant skrebučio su avokadais, ir ant lėkštės spagečių su sviestu, ir į omletą, ir į troškinį, ir į šildančią sodraus skonio keptų pomidorų sriubą.

Kai ingredientai kokybiški, dažnai jų reikia visai nedaug. Tegyvuoja paprastumas!

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

Keptų pomidorų sriuba

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Keptiems pomidorams:
apie 1,5 kg pomidorų
2 svogūnų
1 česnako galvos
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Sriubai:
2 valg. š. sviesto
1 skardinės (400 g) smulkintų pomidorų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 arb. š. džiovintų bazilikų
3-4 stiklinių (0,75-1 l) vištienos sultinio*
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
grietinės
duonos skrebučių
tarkuoto kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Iškepkite pomidorus. Pomidorus perpjaukite per pusę, išpjaukite šerdis. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Česnako galvą perpjaukite per pusę.
3. Pomidorus, svogūnus ir česnakus sudėkite vienu sluoksniu į kepimo skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais.
4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

5. Paruoškite sriubą. Puode ištirpinkite sviestą.
6. Supilkite konservuotus pomidorus ir daržoves iš kepimo skardos: keptus pomidorus, svogūnus, česnako skilteles (išspauskite jas iš sukepusių lukštų). Pagardinkite džiovintais čiobreliais, raudonėliais, bazilikais. Supilkite sultinį ir pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais pagal skonį.
7. Kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir atidengtame puode virkite dar apie 40-50 minučių, kol dalis skysčio nugaruos.
8. Nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki visiškai vientisos tekstūros.

9. Patiekite sriubą su grietine, saujele duonos skrebučių ir trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais.

* priklausomai nuo to, skystesnės ar tirštesnės sriubos norite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Santa Maria Lietuva“.
#reklama #santamaria #santamarialietuva

 Keptų pomidorų sriuba

 Keptų pomidorų sriuba

Recepto įkvėpimas: Chelsea’s messy apron

bazilikaičesnakaičiobreliaidruskaduonagrietinėpipiraipomidorairaudonėliaisriubasultinyssūrissvogūnai
2 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže
kitas įrašas
Tiršta vištienos ir voveraičių sriuba su kreminiu sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Trinta vaisių sriuba su vištiena

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

Šamo sriuba su bulvėmis ir apelsinais

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

SAUSIO ATRADIMAI // Saldžiųjų bulvių ir morkų sriuba

REKLAMA

GĖRIMAI

Kreminis airiško viskio likeris

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinis karštas vynas

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Pusryčių keksiukai

PLIUS DEŠIMT // Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Keptų smidrų, pomidorų ir persikų salotos su vytintu...

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės...

Moliūginis sūrio tortas

Nekeptas vanilinis sūrio tortas

Migdolinis varškės pyragas be glitimo

New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

Tiramisu Affogato

2 komentarai

Jolita 30 Rgs ’20 - 3:16 pm

Nuostabiai skani pomidorų sriuba :)))

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:05 pm

Ačiū, Jolita, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų