Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEMėsos patiekalaiSalotos

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės iešmeliais

parašė Asta 6 Bir ’23
Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės iešmeliais

Maisto gamtoje ir pietų ant grilio tema – neišsemiama, o ir vasara dar tik prasideda! Noriu pasiūlyti dar vieną vasariškų ir labai gardžių salotų receptą. Vien spalvos kelia apetitą: saldžiųjų kukurūzų geltona, agurkų ir avokadų žalia, pomidoriukų raudona. Sako, kasdien reik suvalgyti vaivorykštę, – su salotom ši užduotis labai lengva.

Šalia salotų – grilyje ant grotelių pačirškinti vištienos ir šoninės iešmeliai. Jei tik norėtųsi, juos dar ir barbekiu padažu kepimo pabaigoje galima aptepti. Skanumynas, ne kitaip!

  • Iešmeliams galite rinktis tiek vištos krūtinėlę, tiek kumpelių mėsą;
  • Skaniau iešmeliai iškeps ir gardžiau apskrus apsukti šaltai (o ne karštai) rūkyta šonine.
  • Vištieną marinavau alyvuogių aliejaus ir „Vegeta Natur“ griliui skirtų prieskonių „Shashlik“ mišinyje. Prieskonių mišinio sudėtis – kokybiška ir visiškai natūrali, tad puikiai atstoja glėbį skirtingų grynųjų prieskonių.

Iešmelių ir salotų derinys – labai skanus! Nors galite gaminti ir valgyti atskirai, labai siūlau išbandyti kartu.

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės iešmeliais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

Vištienos iešmeliams:
400 g vištos krūtinėlės
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. „Vegeta Natur“ prieskonių „Grill Shashlik“
apie 250 g šaltai rūkytos šoninės

Kukurūzams:
4 virtų kukurūzų burbuolių
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos

Padažui:
¼ stiklinės (62 g) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. garstyčių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Salotoms:
200 g vyšninių pomidorų
2-3 trumpavaisių agurkų
1 avokado
¼ raudonojo svogūno
poros saujų bazilikų lapelių
ryšelio šviežių kalendrų
70 g fetos sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite iešmelius ir kukurūzus. Vištieną supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite aliejumi ir pagardinkite prieskonių mišiniu. Išmaišykite.
2. Kiekvieną gabalėlį apsukite šoninės riekele, o suktinukus suverkite ant medinių iešmelių. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol vištiena įgers prieskonius.
3. Kukurūzus apšlakstykite aliejumi ir apiberkite žiupsniu druskos.
4. Kepsninės groteles papurkškite trupučiu aliejaus. Išdėliokite iešmelius ir kukurūzus. Kepkite virš karštų žarijų, vis apversdami, apie 10-15 minučių, kol tiek kukurūzai, tiek šoninė bus gardžiai apskrudę.

5. Paruoškite padažą. Visus jam reikalingus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai užsukite ir gerai supurtykite, kad gautumėte tolygios tekstūros padažą. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

6. Sumaišykite salotas. Į didelį dubenį suberkite aštriu peiliu nuo burbuolės nupjautus apskrudusius kukurūzus. Ten pat suberkite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, šiaudeliais pjaustytus agurkus, avokado gabalėlius, smukintą raudonąjį svogūną, smulkiai kapotus bazilikus ir kalendras, trupintą fetos sūrį.
7. Apliekite padažu ir išmaišykite salotas. Patiekite su vištienos ir šoninės iešmeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Vegeta Natur“.
#reklama #vegetanatur

agurkaiavokadaibazilikaifetagarstyčioskalendrosklevų sirupaskukurūzaipomidorairaudonasis svogūnasšoninėvištienažaliosios citrinos
2 komentarai
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Braškių ir rabarbarų tiramisu
kitas įrašas
Apelsinų granita

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vištienos maltinukai su grikiais

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

REKLAMA

SALDUMYNAI

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Braškių ir plaktos grietinėlės desertas

Tiramisu sūrio tortas

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

Karamelinis sūrio tortas

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Švediški mėsos kukuliai

Mielinės bandelės su dešrelėmis

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

Burokėlių ir fetos blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Obuoliniai varškėčiai

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

SEKMADIENIO TRADICIJA // Kokosiniai blyneliai su šokolado gabalėliais

Neminkyta mielinė duona | Sumuštiniai su avokadais, lašiša...

2 komentarai

Karolina 11 Bir ’23 - 6:06 pm

Pasaka kaip skaniai gavosi viskas, ačiū už receptą!!!

Reply
Asta 12 Bir ’23 - 6:44 am

Karolina, dėkoju už komentarą, labai džiaugiuosi, kad patiko! 😉

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų