Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseLENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiSALDUMYNAI

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

parašė Asta 6 Vas ’21
Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Savaitgalio popietės desertui, o gal tingiems lėtiems pusryčiams – nėra netinkamo laiko saldžiam kruasanų pudingui su šiltu vanilės padažu.

Kad ir koks paprastas receptas bebūtų, štai keli dalykai, kuriuos verta žinoti.

Pudingui geriausiai tiks kelių dienų kruasanai – todėl kai jau perkat, visada verta pirkti bent keliais daugiau!

Pamėginkite į kiaušinių plakinį įmaišyti kreminio sūrio ir migdolų plokštelių; sūris pudingui suteiks labai malonaus kremiškumo, o migdolai – turtingesnės, traškesnės tekstūros.

Vanilinį padažą gaminkite su vanilės ankštimi – jis bus kvapniausias ir gardžiausias, koks tik gali būti! Nei vanilinis cukrus, nei ekstraktas tikrai nesukurs tokio puikaus, intensyvaus, o tuo pačiu natūralaus vanilės skonio. Aš naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ vanilės ankštį – tai naujiena jų asortimente, kuri tikrai ras vietą mano pirkinių krepšelyje.

Vanilės padažą galite patiekti ne tik su kruasanų pudingu – jis puikiai pagardins daugelį kitų saldžių kepinių, pavyzdžiui, blynus ar obuolių pyragą.

Pradedam savaitgalį? Tegul kvepia namai kepiniais!

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

4 kruasanų
¾ stiklinės (75 g) migdolų riekučių
250 g maskarponės
½ stiklinės (100 g) cukraus
2 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 ml) pieno

Vaniliniam padažui:
1 stiklinės (250 ml) pieno
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
1 vanilės ankšties
4 kiaušinių trynių
1/3 stiklinės (70 g) cukraus
žiupsnio druskos

Patiekti:
miltelinio cukraus
klevų sirupo
šviežių šilauogių
mėtų šakelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kruasanų pudingą. Kruasanus supjaustykite kubeliais, suberkite į vieną didesnį ar 5-6 mažesnius porcijinius kepimo indelius. Ant viršaus tolygiai suberkite migdolų riekutes.
2. Maskarponę išplakite elektriniu plaktuvu, kol taps puri (neperplakite!). Suberkite cukrų, sudėkite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir druską, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos masės.
3. Supilkite plakinį į kepimo indą ant kruasanų. Palikite 30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kol kruasanai šiek tiek sumirks.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 35-40 minučių, kol pudingas gražiai pagels ir sutvirtės. Jei matote, kad viršus ruduoja pernelyg greitai, uždenkite viršų folija ir kepkite toliau.
5. Patiekite šiltą, su vaniliniu padažu ir kitais mėgstamais pagardais.

6. Paruoškite vanilinį padažą. Į nedidelį puodą supilkite pieną ir grietinėlę. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai, išimkite sėklytes. Tiek jas, tiek vanilės ankštį sudėkite į puodą. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, kol pirmieji burbuliukai ims kilti prie puodo kraštų. Vanilės ankštį išimkite.
7. Atskirame dubenyje kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir druska. Nuolat plakdami, į kiaušinių plakinį pamažu supilkite karštą pieno mišinį.
8. Perpilkite visą mišinį atgal į puodą ir gražinkite virš silpnos ugnies. Maišydami kaitinkite kelias minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės – dar labiau jis sutirštės vėsdamas.
9. Patiekite padažą šiltą arba visiškai atvėsinkite (tuomet maistine plėvele padažą uždenkite taip, kad liestųsi prie padažo paviršiaus – taip paviršius nesukietės), ir laikykite šaldytuve, sandariame indelyje, iki 3-4 dienų.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėkepiniai kruasanaiklevų sirupasmaskarponėmigdolaipudingaspusryčiaisaldumynaišilauogėsvanilė
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su mangais, avokadais ir vištiena
kitas įrašas
Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Kalėdiniai meduoliai

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Jogurtiniai keksiukai su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cinamonu

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

REKLAMA

GĖRIMAI

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

REKLAMA

SALDUMYNAI

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Naminiai „Oreos” sausainiai

Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Mielinė pynė su maskarponės ir citrinų kremo įdaru

Pyragas su Nutella

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Grikių dubenėliai su kiaušiniais, avokadais ir lašiša

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Avižiniai blynai

Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

2 komentarai

Marija 4 Geg ’21 - 3:18 pm

Dėkoju Jums už šį nuostabų receptą. Kai pgaminau, Mama dar ilgai negalėjo atitokti ir atsistebėt: kad dieviškai skanu, o kartu ir labai lengva pagaminti! Vis prašė, kad dar įdėčiau. Ir vis negalėjo patikėti, kad čia tik kruasanai ir, kad su maskarpone taip dangiškai išeina! Ačiū Jums už šį receptą! Gaminsiu kada vėl!

Reply
Asta 4 Geg ’21 - 6:53 pm

Marija, ačiū, kad išbandėte ir parašėte! Labai džiaugiuosi tokia pudingo sėkme! 💛

Reply

Komentuoti: Marija Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų