Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Minkšti citrininiai sausainiai

parašė Asta 10 Kov ’23
Minkšti citrininiai sausainiai

Šie sausainiai – minkšti, biskvitiniai, ryškaus citrinų skonio. Žinot, kartais juk tikrai būna, kad desertas, įvardijamas „citrininiu“, menkai panašus į tokį, nes citrinų skonis – švelnus, blankus, vos jaučiamas. Su šiais sausainiai viskas lygiai priešingai. Į jų tešlą įmaišysite kone visą citriną – ir nutarkuotą žievelę (geltonąją jos dalį), ir ketvirtį stiklinės šviežiai spaustų rūgščių citrinų sulčių. Skonis nekels abejonių, kad jie ne kokie kitokie, o tikrai labai citrininiai!

Nebijokite, kad sausainiai bus rūgštūs. Saldaus cukraus ir rūgščių citrinų balansas čia toks, kad galutinis rezultatas – tobulai saldžiarūgštis.

Svarbiausia, sausainių neperkepkite. Vos iškepti sausainiai bus šviesūs ir itin minkšti, tokių nuo kepimo skardos iškart nepaimsite. Tačiau leiskite jiems kelias minutes atvėsti – sausainiai sutvirtės, išliks minkšti, bus labai gardūs!

Minkšti citrininiai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 22-24 sausainiai Paruošimo laikas: 30 min. + tešlos vėsinimas Gaminimo laikas: 12-14 min.

INGREDIENTAI

1 stiklinės (200 g) cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
½ arb. š. druskos
120 g tirpinto sviesto
2 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 stiklinių (280 g) miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
½ stiklinės (75 g) miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišykite cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles (geltonąją dalį) ir druską. Patrinkite pirštais, kad citrinos žievelių aromatas taptų dar sodresnis, skonis įsigertų į cukraus granules.
2. Supilkite atvėsintą tirpintą sviestą, įmuškite kiaušinius, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išplakite.
3. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite minkštą tešlą.
4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas ar per naktį.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Semkite po šaukštą paruoštos tešlos ir tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus. Apvoliokite milteliniame cukruje iš visų pusių. Išdėliokite ant kepimo skardos, palikdami nemažus tarpus (sausainiai kepdami plėsis).
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-14 minučių (priklausomai nuo sausainių dydžio) arba kol kraštuose sausainiai ims šiek tiek rusti. Išimkite iš orkaitės kartus su kepimo skarda ir leiskite ant jos kelias minutes atvėsti bei sutvirtėti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Sandariame indelyje kambario temperatūroje sausainius laikykite iki 5 dienų.

Recepto šaltinis: Preppy Kitchen

citrinosdesertaskepiniaisaldumynaisausainiai
1 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais
kitas įrašas
Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Marmuriniai keksiukai

Aguoninis tortas su bananų kremu

Karamelinis varškės ir riešutų pyragas

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Sluoksniuotas pilno grūdo miltų tortas su avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Braškių ir citrinų limonadas

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Lengvos ir gaivios salotos

Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Belgiški vafliai

1 komentaras

Laima 13 Kov ’23 - 7:32 am

Geruliai! Skaniai saldžiai rūgštūs, iškepė per 11 min., prireikė 2 skardų, gavosi ~30 vnt. Puikus receptas. Kadangi turiu citrinų faną, potencialiai kartotinas skanėstas 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų