Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAISausainiai

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

parašė Asta 1 Spa ’22
Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Sausainių būna visokių: mažų ir didelių, traškių, trapių ir minkštų, saldžių ir nelabai, kvepiančių vanile, šokoladu, o kartais – jaukiausiomis rudens dienomis. Jei yra pasaulyje būdas prisijaukinti apniukusias, lietingas rudens dienas, tai tas būdas slypi virtuvėje, tarp miltų, cukraus ir cinamono stiklainėlių.

Dar prireiks sviesto – jis šių sausainių recepte pats svarbiausias, mat naudojamas degintas. Ar žinojote, kad paruošti degintą sviestą labai paprasta, o kvepia jis riešutais ir karamele? Kiekvienąkart sukasi galva nuo to aromato – visai nepykčiau, jei jis įsigertų į virtuvės sienas ir pasiliktų čia iki pat pavasario.

Deginto sviesto, moliūgų tyrės ir šildančių kvapnių prieskonių derinys – truputį aukščiau virš tobulybės. Tad ir šie sausainiai ypatingi nuo pirmo kąsnelio iki paskutinio trupinėlio. Jie lyg maži biskvitiniai pyragėliai – labai MINKŠTI, drėgni, sutirpstantys burnoje. Gali būti, kad vieni skaniausių sausainių, kokius esu iškepus kada nors rudenį. Išsikepkit ir jūs!

Moliūginiai deginto sviesto sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: 17 vnt. Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 12-15 min.

INGREDIENTAI

200 g sviesto
250 g kokosų žiedų cukraus*
1 kiaušinio trynio
3 valg. š. medaus
1/3 stiklinės (80 g) moliūgų tyrės
2 stiklinių (280 g) miltų
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
½ arb. š. maltos vanilės ankšties**

Apvolioti:
4 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. malto cinamono

GAMINIMO EIGA

1. Iš pradžių paruoškite degintą sviestą. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą ar keptuvę. Kaitinkite virš vidutinės ugnies, vis pamaišydami, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus, jis ims lėtai burbuliuoti – kartais pamaišydami, kaitinkite toliau. Galiausiai burbuliukai nuo paviršiaus ims nykti ir paviršiuje susiformuos tirštos putos. Aktyviai maišykite sviestą ir kaitinkite toliau. Netrukus atsiskirs tamsios sviesto nuosėdos, pastebėsite, kad šiame etape jau greitai maišomas sviestas taps gintarinės spalvos. Nuimkite puodą (ar keptuvę) nuo ugnies ir perpilkite sviestą į atskirą indą, nepamirškite mentele nugrandyti ir sviesto likučių nuo puodo (ar keptuvės) dugno bei sienelių. Sviestas kvepės saldžia karamele ir bus sodrios spalvos. Tai – degintas sviestas. Jį paruošti užtruks iš viso apie 10-15 minučių, priklausomai nuo to, kokio skersmens puodą (ar keptuvę) naudosite.
2. Atvėsinkite degintą sviestą iki kambario temperatūros, bet neleiskite jam sutirštėti. Norėdami atvėsinti greičiau, sviestą supilkite į puodelį, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame 20 minučių.

3. Iškepkite sausainius. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
4. Dideliame dubenyje degintą sviestą ir kokosų žiedų cukrų išmaišykite šluotele. Įmaišykite kiaušinio trynį, medų ir moliūgų tyrę.
5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir visus kvapnius prieskonius. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų produktų. Tešla bus gana minkšta, bet nelipni.
6. Atskirame dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną, skirtus sausainių apvoliojimui.
7. Semkite po valgomąjį šaukštelį tešlos, tarp delnų suformuokite kamuoliuką. Apvoliokite jį rudojo cukraus ir cinamono mišinyje, ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Taip paruoškite visus sausainius ir išdėliokite kepimo skardose, palikdami tarp jų nemažus tarpus (nes kepdami sausainiai gana stipriai plėsis į šalis).
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių. Iškepę sausainiai bus gražiai iškilę ir labai minkšti. Iš pradžių juos atvėsinkite ir tik tada nuimkite nuo kepimo popieriaus.

* galite naudoti smulkų rudąjį cukrų (pvz., muscovado).
** naudojau „Dr. Oetker“ vanilės ankšties malūnėlį, tačiau galite naudoti vanilės ekstraktą, pastą ar vanilinį cukrų.

Recepto šaltinis: Butternut bakery

cinamonasdegintas sviestasdesertaiimbieraikepiniaikvapieji pipiraimoliūgaimoliūgų tyrėmuskatassaldumynaisausainiaisviestasvanilė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
KEFTEDES | GRAIKIŠKI KUKULIUKAI
kitas įrašas
Virtų bulvių blynai su sūriu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vaniliniai keksiukai su avietėmis

Labai šokoladinis pyragas

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Neriebi bananų duona

Varškės tortas su braškėmis ir bananais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pieniško šokolado sūrio tortas

Nekeptas aviečių ir mangų sūrio tortas

Portugališki pyragėliai „Pastéis de Nata“

Lietiniai blynai be glitimo su bananais ir obuoliais

Mangų tiramisu

Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Šiltas ispaninio šalavijo (chia) pudingas su keptais obuoliais...

Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais

Sveikuoliški batonėliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Varškės blyneliai

Saldžiųjų bulvių ir cukinijų duonelė

Perlinių kruopų dubenėliai su lašiša ir avokadais

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Citrininiai keksiukai

    30 Sau ’11
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    TOBULAS // Karamelinis tortas su lazdynų riešutais

    18 Sau ’18
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų