Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Nekeptas mangų sūrio tortas

parašė Asta 21 Rgp ’20
Nekeptas mangų sūrio tortas

Ši vasara buvo nekeptų sūrio tortų vasara! Nesuskaičiuočiau, kiek jų iškepiau iš viso, bet žinau, kad „Saulėtoje virtuvėje“ išsaugojau tris visiškai nuostabius sūrio tortų receptus: braškinį, citrininį, o dabar – dar ir mangų.

Kuris iš jų skaniausias? Neįsivaizduoju! O kurį pasirinktumėte jūs?

Tiesiog būna receptų, kuriems reikia daug žodžių, ir būna tokių, kuriems žodžių išvis nereikia. Neįkalbinėsiu, bet pasakysiu štai taip – jei dar liko progų šią vasarą sūrio tortams, kepkite šį!

Gaivus, lengvas, ne per saldus ir labai, labai vasariškas!

P. S. O jei progų tortams šią vasarą jau nebeliko, ar žinojot, kad labai skanūs jie būna ir be jokios progos? Šypt.

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

Nekeptas mangų sūrio tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 22 cm skersmens tortas Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

Pagrindui:
1 stiklinės (150 g) migdolų riešutų
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
150 g minkštų datulių be kauliukų
2 valg. š. švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. š. kokosų aliejaus
žiupsnio druskos

Kremui:
400 g šviežių labai gerai sunokusių mangų
4 valg. š. agavų sirupo
1 žaliosios citrinos sulčių
2 pakuočių (400 g) kreminio sūrio „Philadelphia Original“
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
¼ stiklinės (50 g) cukraus
2 valg. š. (20 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens

Papuošimui:
šviežių mangų
šilauogių
žaliųjų citrinų citrinų
migdolų riekučių
šviežių mėtų

GAMINIMO EIGA

1. Kepimo formos (22 cm skersmens, su atsegamu kraštu) dugną išklokite lakštu kepimo popieriaus. Kraštus (iš kepimo formos vidinės pusės) taip pat apjuoskite kepimo popieriaus juostele (galite prikabinti mažu gabalėliu lipnios juostos, kad laikytųsi tvirčiau)*.
2. Paruoškite pagrindą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki rupaus smėlio tekstūros.
3. Suberkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ant dugno ir paspauskite delnais, suformuodami tvirtą vienodo aukščio torto pagrindą. Atidėkite į šalį.

4. Paruoškite sūrio kremą. Gerai sunokusius mangus, agavų sirupą ir žaliosios citrinos sultis sudėkite į smulkintuvą. Sutrinkite iki visiškai vientisos masės. Sudėkite kreminį sūrį ir dar kartą išplakite iki vientisos masės.
5. Atskiriame inde grietinėlę su cukrumi išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio ir mangų masę.
6. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu kremą maišydami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
7. Paruoštą kremą supilkite ant torto pagrindo. Paviršių išlyginkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas arba geriausiai per naktį, kol sustings.

8. Patiekite. Tortą išimkite iš kepimo formos: atsekite formos kraštus, nuimkite kepimo popieriaus juostelę. Tuomet tortą atkelkite nuo kepimo formos pagrindo ir perkelkite į lėkštę ar ant padėklo.
9. Papuoškite šviežiais mangais, šilauogėmis, žaliosios citrinos riekelėmis, pakepintomis migdolų riekutėmis ir šviežių mėtų lapeliais.

* Jei kepimo formą išklosite vienu dideliu kepimo popieriaus (ar folijos) lakštu, jis susiglamžys ir visi nelygumai persikels ir ant torto kraštų. Norėdami, kad torto kraštai būtų idealiai lygūs, naudokite atskiras kepimo popieriaus dalis: viena iš jų išklokite kepimo formos dugną, kita dalimi (ilga kepimo popieriaus juosta) – apjuoskite kraštus.

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

 Nekeptas mangų sūrio tortas

agavų sirupascitrinosdatulėsdesertasgrietinėlėkokosaikokosų aliejuskreminis sūrismangaimėtosmigdolainekeptas tortasriešutų sviestassaldumynaišilauogėssūrio tortastepamasis sūristortas
10 komentarai
16
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su traškiais avinžirniais
kitas įrašas
Pikantiškas pyragas su porais ir silke

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Varškės tortas su „Snickers“ šokoladukais

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Meduolinės eglutės

Šokoladainis su moliūginiu kreminio sūrio sluoksneliu

Varške įdaryti kepti obuoliai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“

Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Apkepas su špinatais ir pievagrybiais

Lašiša su citrinomis, rozmarinais ir keptomis daržovėmis

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštiniai su kiaušinių-avokadų salotomis

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Nicos salotos

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Plikyti riestainiai

Salotos su vištiena, keptais moliūgais ir avokadų padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

10 komentarai

Greta 4 Rgs ’20 - 6:26 am

Sveiki! Kuo pakeisti kokosų aliejų ir agavų sirupą?

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:40 pm

Sveiki, Greta! Kokosų aliejų galite pakeisti papildomais dviem šaukštais riešutų sviesto, vietoje agavų sirupo galite naudoti medų ar klevų sirupą.

Reply
Inga 29 Rgs ’20 - 12:05 pm

Išbandžiau šį receptą, pirmą kartą gaminau sūrio tortą, tad daug baimės buvo, kad neperplakčiau, kad sustingtų… bet viskas gavosi puikiai! Labai gaivus, ne per saldus tortas. Dėkoju už receptą 🙂 P. s. tik dabar pamačiau, jog komentaruose buvo klausta kuo pakeisti agavų sirupą, pati intuityviai keičiau klevų sirupu – viskas puikiai. 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:04 pm

Inga, labai džiaugiuosi, kad patiko! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais! 🙂

Reply
Sandra 14 Kov ’21 - 8:45 pm

Sveiki, ar galima daryti sausainių pagrindą ar iškepti šviesų biskvitą?🙂

Reply
Asta 14 Kov ’21 - 8:46 pm

Sandra, žinoma, galite daryti savo mėgstamiausią pagrindo variantą 🙂

Reply
Sandra 24 Kov ’21 - 8:49 pm

Sveiki, o jeigu nedėčiau nei medaus nei agavos sirupo? Ką tai suteikia šie ingredientai?

Reply
Asta 25 Geg ’21 - 12:47 pm

Sandra, jie suteikia saldumo. Žinoma, kad galite naudoti norimus saldiklius ir pasirinkti norimą jų kiekį (pagal savo skonį).

Reply
Jolita 25 Geg ’21 - 10:26 am

Sveiki, kiek reikėtų papildomai cukraus nededant agavų sirupo? 🙂

Reply
Asta 25 Geg ’21 - 12:46 pm

Jolita, cukraus (ar kitų saldiklių) kiekį galite koreguoti pagal savo skonį. Aš, jei nenaudočiau agavų sirupo, vietoj jo įberčiau porą šaukštų cukraus 🙂

Reply

Komentuoti: Inga Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (688)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (137)
    • Desertai indeliuose (95)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų