Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIVarškės patiekalai

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

parašė Asta 5 Lap ’24
Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Varškėčius paprastai kepu saldžius, bet – ne šįkart! Pravėrus šaldytuvo dureles į akis krito gabalėlis kietojo sūrio, kodėl gi ne? Vienas du, iškepiau keptuvę pikantiškų varškėčių, o patiekiau juos su paprastu grietinėlės ir keptų svogūnų padažu.

Ar patiko? Dar ir kaip! Gali būti, kad saldžius varškėčius nuo šiol kepsiu bent truputį rečiau, šypt.

Pikantiški varškėčiai su kietuoju sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 1-2 Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Varškėčiams:
180 g pusriebės varškės
1 kiaušinio
50 g tarkuoto kietojo sūrio
¼ stiklinės (35 g) miltų
½ arb. š. druskos
½ arb. š. džiovintų česnakų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

Padažui:
1 didelio svogūno
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Visus varškėčiams skirtus produktus gerai išmaišykite.
2. Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus. Semkite po šaukštą varškėčių masės, tarp drėgnų delnų suformuokite paplotėlius ir dėkite į keptuvę.
3. Kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gardžiai apskrus ir iškeps.

4. Paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite smulkintą svogūną. Kepkite, kol suminkštės.
5. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Pakaitinkite porą minučių, kol šiek tiek sutirštės.

6. Keptus varškėčius patiekite su padažu.

česnakaigrietinėlėkietasis sūrissvogūnaivarškė
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Žygio planas | ALTA VIA 2
kitas įrašas
Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Graikiškas špinatų pyragas „Spanakopita“

Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai

Varške ir špinatais įdaryti pomidorai

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

Virti varškėtukai

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kotletukai su varške

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Kugelis | Bulvių plokštainis

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Naminė pica

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Nealkoholinis karštas vynas

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų