Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

parašė Asta 28 Sau ’21
Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

Kad ir kaip stropiai beskaičiuočiau dienas iki pavasario, už lango – pati tikriausiai žiema. Tokia tikra, kokios seniai nematėm! Su sniego kalnais, nosį kandančiu šaltuku, nesuskaičiuojamais drabužių sluoksniais ir po pasivaikščiojimų paraudusiomis nosimis. Todėl įžengus pro namų duris, labiausiai norisi šilumos, jaukumo ir… ko nors skanaus. Kai visi trys susijungia viename dubenėlyje, vadinam tai comfort food; turbūt nėra puikesnio maisto vėsioms dienoms.

Šis karis – sotus, maistingas ir šildantis namų maistas. Gamindami būtinai ragaukite, prieskonių kiekį pritaikykite savo skoniui. Galbūt norėsite įberti papildomą žiupsnį druskos, o gal panorėsite aštrumo – tuomet įberkite mažą žiupsnelį maltos kajeno paprikos, kuri čia taip pat puikiai tiks.

Patiekite karį su kokosiniais ryžiais, su pita ar su storomis paskrudintos šviesios duonos riekelėmis. Gaminkite iškart daugiau, nes ir pašildytas karis bus gardus ir kvapnus!

Šiuo receptu kartu su „AUGA“ tęsiame #Veganuary mėnesio džiaugsmus ir atradimus. Karis, nors ir visiškai be mėsos ar kitų gyvulinės kilmės produktų, yra pilnas skonių, sotus, maistingas ir, svarbiausia, labai gardus. Rudieji lęšiai – „AUGA“ juos siūlo rinktis patogiai be sūrymo supakuotus gamtai draugiškose pakuotėse – puikiai dera su saldžiosiomis bulvėmis, kokosų pienas ir pomidorų tyrė gaminimo metu virsta švelniai kremišku padažu, o rūkyta paprika, kalendra bei kuminas suteikia malonaus pikantiškumo.

Išbandykite!

 Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

 Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
3 česnako skiltelių
1 morkos
1 valg. š. pomidorų pastos
1 arb. š. maltos rūkytos paprikos
1 arb. š. maltos džiovintos kalendros
1 arb. š. malto kumino
400 ml pomidorų tyrės
400 ml kokosų pieno
1 stiklinės (250 ml) daržovių sultinio
2 didelių (apie 500-600 g) saldžiųjų bulvių
300 g ekologiškų „AUGA“ rudųjų lęšių be sūrymo
100 g špinatų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Kokosiniams ryžiams:
1 valg. š. kokosų aliejaus
2 skiltelių česnako
2 stiklinių „Jasmine“ ryžių
1 arb. š. druskos
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
1 stiklinės (250 ml) vandens
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų

Patiekti:
ryšelio šviežių kalendrų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kokosinius ryžius. Įkaitinkite puodą ar gilią keptuvę, ir ištirpinkite jame šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite labai smulkiai kapotas ar sutarkuotas česnako skilteles. Pakepinkite nuolat maišydami apie minutę, kol paskleis malonų aromatą.
2. Suberkite į puodą ryžius ir šaukštelį druskos. Juos, vis pamaišydami, kepinkite apie 2-3 minutes, kol taps skaidrūs.
3. Supilkite kokosų pieną ir vandenį. Padidinkite ugnį iki didelės ir leiskite užvirti. Tuomet iš karto uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki labai silpnos. Virkite uždengtame puode apie 10-15 minučių, kol ryžiai sugers skystį ir suminkštės.
4. Nuimkite nuo ugnies, išpurenkite šakute. Vėl uždenkite puodą dangčiu ir leiskite apie 10 minučių pastovėti. Prieš patiekdami pagardinkite žiupsniu druskos ir grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.

5. Paruoškite karį. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje kokosų aliejų.
6. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
7. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius. Pakepinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.
8. Supilkite pomidorų tyrę, kokosų pieną ir sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir virkite virš lėtos ugnies apie 15-20 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės. Suberkite ruduosius lęšius ir pakaitinkite dar 5 minutes. Daliai sultinio nugaravus, padažas šiuo metu turėtų būti jau šiek tiek sutirštėjęs.
9. Įmaišykite pasmulkintus špinatus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Špinatams suminkštėjus, nuimkite nuo ugnies.

10. Patiekite karį su kokosiniais ryžiais, papuoškite šviežių kalendrų lapeliais.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
Reklama #auga

 Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais ryžiais

ankštiniaiaugalinė mitybabatataičesnakaidaržovėskalendrakokosų pienaskuminaslęšiaipomidorairyžiaisaldžiosios bulvėsšpinatai
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai pyragėliai „Moelleux au Chocolat“
kitas įrašas
Amerikietiški blyneliai su maskarpone

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotos tešlos pyragas (Velingtono kepsnys) su lašiša

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

Kibinai su varške ir špinatais

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Saldžiųjų bulvių lazanija su kalakutiena ir rikotos sūriu

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų apkepas su vištiena ir konservuotais kukurūzais

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

MANO MALONUMŲ DĖŽĖ // Šamas su moliūgų-saldžiųjų bulvių...

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Rudens daržovių blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sėklų duona

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Salotos su mangais, uogomis ir vištienos iešmeliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų