Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

parašė Asta 29 Spa ’21
Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Moliūgą namo parsiridenom dar pirmomis spalio dienomis. Didelį, apvalų, labai gražų. Ilgai pusiau juokais pešėmės, koks jis turėtų būti – linksmas ar gąsdinantis. Joris norėjo linksmo, aš – gąsdinančio, o vyras nuolankiai sutiko padėti išpjaustyti tokį, kokį pagaliau išsirinksim.

O kai galiausiai išpjaustėm (linksmą, žinoma!), atėjo metas desertui.

Norėjau iškepti šiurpių Helovyno nakties keksiukų, bet žiūriu į tas mielas akytes ir skrydžiui išskleistus šokoladinius sparnus, ir man atrodo, kad pavyko nelabai – mieli jie labiau nei šiurpūs. Saulėtas virtuviukas, kita vertus, vos pamatęs sušuko „mama, noriu suvalgyti jų akis!”, o tai išties skamba šiurpokai, tiesa? Kaip tarė, taip ir padarė: iš pradžių sutriauškęs savo šikšnosparnio akytes, netrukus suvalgė visą keksiuką iki paskutinio trupinėlio. Nors ne, truputį meluoju; šokoladinių trupinėlių buvo daug – ant skruostų, pirštų pagalvėlių ir net nosies. Pabaisiukas, – juokiausi aš. Helovyno nakčiai toks pasipuošimas labai tinka, šypt.

Šie keksiukai – šokoladiniai. Minkšti, drėgni ir purūs, pagardinti ne tik kakava, bet ir kapoto šokolado gabalėliais. Paruošiau šį receptą drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ – šio prekės ženklo vanilė ir kepimo milteliai yra kone kiekvieną mano kepinį lydintys ingredientai. Šaukštelis vanilės gardžiam aromatui, šaukštelis kepimo mitelių – keksiukų purumui. Tirpi kava, įmaišyta į keksiukų tešlą, suteikia skoniui dar daugiau sodrumo ir balanso, grietinė ir aliejus – drėgnumo ir sodrios tekstūros.

Papuošę keksiukus kremo kepurėlėmis, sausainių sparnais ir cukrinėmis dekoratyvinėmis akytėmis (skaitykite jų receptą žemiau) paruošite gal ir ne pačius šiurpiausius, bet mielus ir tikrai labai skanius šokoladinius keksiukus. Iki Helovyno vos pora dienų – nepraleiskite progos susikurti mažą nekasdienę šventę!

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 14 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) aliejaus
1 valg. š. tirpios kavos miltelių
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
2 stiklinių (280 g) miltų
2 arb. š. „Dr. Oetker“ kepimo miltelių
1 stiklinės (200 g) cukraus
½ stiklinės (50 g) kakavos
½ arb. š. druskos
150 g juodojo šokolado

Kremui:
250 g maskarponės
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
75 g trapių šokoladinių sausainių

Papuošimams:
apvalių trapių šokoladinių sausainių
dekoratyvinių akyčių (žr. aprašymą po receptu)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros.
2. Paruoškite keksiukus. Kiaušinius, grietinę, pieną, aliejų, tirpią kavą ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir druską. Šaukštu lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite kapotą juodąjį šokoladą.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, palikdami apie 0,5 cm iki jų viršaus.
5. Kepkite iki 220 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ᵒC ir kepkite dar 15-17 minučių. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Keksiukus atvėsinkite perkėlę ant grotelių.
6. Paruoškite kremą. Maskarponę ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite, kol susimaišys. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinę, plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite. Įmaišykite iki smulkių trupinių susmulkintus šokoladinius sausainius.
7. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Papuoškite atvėsusius keksiukus kremo kepurėlėmis, perpus perpjautais šokoladiniais sausainiais (sparnais) ir dekoratyvinėmis akytėmis.

Kaip pasigaminti dekoratyvines akytes namuose? Labai paprastai! Tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!


Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėgrietinėlėhalloweenhelovynaskakavakeksiukaikepiniaimaskarponėsaldumynaisausainiaišokoladasvanilė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais
kitas įrašas
Pyragėliai-mumijos su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas desertas su meduoliais ir vyšniomis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Sūrio tortas su keptais obuoliais ir karamele

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

REKLAMA

GĖRIMAI

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Tiramisu Affogato

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sveikuoliški batonėliai

Marcipaninis obuolių pyragas

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

Spalvingieji Pina Colada keksiukai

Sluoksniuotas želė desertas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Svogūnų laiškų ir sūrio keksas

Obuoliniai varškėčiai

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Enčilados su vištiena ir sūriu

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų