Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

parašė Asta 29 Spa ’21
Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Moliūgą namo parsiridenom dar pirmomis spalio dienomis. Didelį, apvalų, labai gražų. Ilgai pusiau juokais pešėmės, koks jis turėtų būti – linksmas ar gąsdinantis. Joris norėjo linksmo, aš – gąsdinančio, o vyras nuolankiai sutiko padėti išpjaustyti tokį, kokį pagaliau išsirinksim.

O kai galiausiai išpjaustėm (linksmą, žinoma!), atėjo metas desertui.

Norėjau iškepti šiurpių Helovyno nakties keksiukų, bet žiūriu į tas mielas akytes ir skrydžiui išskleistus šokoladinius sparnus, ir man atrodo, kad pavyko nelabai – mieli jie labiau nei šiurpūs. Saulėtas virtuviukas, kita vertus, vos pamatęs sušuko „mama, noriu suvalgyti jų akis!”, o tai išties skamba šiurpokai, tiesa? Kaip tarė, taip ir padarė: iš pradžių sutriauškęs savo šikšnosparnio akytes, netrukus suvalgė visą keksiuką iki paskutinio trupinėlio. Nors ne, truputį meluoju; šokoladinių trupinėlių buvo daug – ant skruostų, pirštų pagalvėlių ir net nosies. Pabaisiukas, – juokiausi aš. Helovyno nakčiai toks pasipuošimas labai tinka, šypt.

Šie keksiukai – šokoladiniai. Minkšti, drėgni ir purūs, pagardinti ne tik kakava, bet ir kapoto šokolado gabalėliais. Paruošiau šį receptą drauge su „Dr. Oetker Lietuva“ – šio prekės ženklo vanilė ir kepimo milteliai yra kone kiekvieną mano kepinį lydintys ingredientai. Šaukštelis vanilės gardžiam aromatui, šaukštelis kepimo mitelių – keksiukų purumui. Tirpi kava, įmaišyta į keksiukų tešlą, suteikia skoniui dar daugiau sodrumo ir balanso, grietinė ir aliejus – drėgnumo ir sodrios tekstūros.

Papuošę keksiukus kremo kepurėlėmis, sausainių sparnais ir cukrinėmis dekoratyvinėmis akytėmis (skaitykite jų receptą žemiau) paruošite gal ir ne pačius šiurpiausius, bet mielus ir tikrai labai skanius šokoladinius keksiukus. Iki Helovyno vos pora dienų – nepraleiskite progos susikurti mažą nekasdienę šventę!

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 14 keksiukų Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 15-20 min.

INGREDIENTAI

2 didelių kiaušinių
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
½ stiklinės (125 ml) pieno
½ stiklinės (125 ml) aliejaus
1 valg. š. tirpios kavos miltelių
1 arb. š. „Dr. Oetker“ vanilinio cukraus
2 stiklinių (280 g) miltų
2 arb. š. „Dr. Oetker“ kepimo miltelių
1 stiklinės (200 g) cukraus
½ stiklinės (50 g) kakavos
½ arb. š. druskos
150 g juodojo šokolado

Kremui:
250 g maskarponės
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
75 g trapių šokoladinių sausainių

Papuošimams:
apvalių trapių šokoladinių sausainių
dekoratyvinių akyčių (žr. aprašymą po receptu)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros.
2. Paruoškite keksiukus. Kiaušinius, grietinę, pieną, aliejų, tirpią kavą ir vanilinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
3. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir druską. Šaukštu lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite kapotą juodąjį šokoladą.
4. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, palikdami apie 0,5 cm iki jų viršaus.
5. Kepkite iki 220 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje 5 minutes, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ᵒC ir kepkite dar 15-17 minučių. Ar keksiukai jau iškepę, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus. Keksiukus atvėsinkite perkėlę ant grotelių.
6. Paruoškite kremą. Maskarponę ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite, kol susimaišys. Toliau lėtai plakdami, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinę, plakite, kol gausite tirštą kremą. Neperplakite. Įmaišykite iki smulkių trupinių susmulkintus šokoladinius sausainius.
7. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Papuoškite atvėsusius keksiukus kremo kepurėlėmis, perpus perpjautais šokoladiniais sausainiais (sparnais) ir dekoratyvinėmis akytėmis.

Kaip pasigaminti dekoratyvines akytes namuose? Labai paprastai! Tam tereikės kiaušinio baltymo ir miltelinio cukraus. Kiaušinio baltymą (arba dalį jo, jei akyčių nereikia labai daug) paplakite šakute. Baltymams suputojus, po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų ir vis plakite. Kai masė taps pakankamai tvirta ir standi, laikanti savo formą, miltelinio cukraus jau pakaks. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažo skersmens apvaliu antgaliu ir ant kepimo popieriaus išspauskite taškelius. Drėgnais pirštais patapšnokite per viršų, kad sulygintumėte kauburėlius. Įspauskite po pabarstuką ir palikite valandėlei, kol sustings. Sustingusios akytės lengvai atšoks nuo kepimo popieriaus ir galėsite jomis dekoruoti Helovyno skanėstus!


Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
Reklama #droetker #droetkerlietuva

desertasgrietinėgrietinėlėhalloweenhelovynaskakavakeksiukaikepiniaimaskarponėsaldumynaisausainiaišokoladasvanilė
0 komentaras
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Trijų sūrių pica su vištiena ir pievagrybiais
kitas įrašas
Pyragėliai-mumijos su obuoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Pyragas su braškėmis ir rabarbarais

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Citrininis varškės pyragas

Pyragas su svarainių įdaru

Meduoliniai keksiukai su maskarponės kremo kepurėlėmis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Pievagrybių pyragas

Kugelis su vištų sparneliais

Žiedinių kopūstų blyneliai

Vištienos ir dešros gumbo

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tiramisu su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Kalėdinis imbierinis namelis

Honey Castella / Kasutera Cake (Japoniškas biskvitinis medaus...

Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Ananasų ir bananų duona su kariu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)

Avižinių dribsnių blynai su obuoliais

Salotos su vištiena ir braškėmis

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (355)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (90)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų