Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Šokoladinis pyragas su morengo kepure

parašė Asta 13 Bal ’25
Šokoladinis pyragas su morengo kepure

Tas saldus, svaigus, burnoje sutirpstantis… šokoladas. Tikri šokolado mylėtojai pritars – mažai kas gali prilygti drėgnam, sodraus skonio šokoladainiui. O jei jis pasipuošęs švelnaus morengo kepure, – ar štai taip atrodo rojus, šypt?

Deserto temą padiktavo ne tik meilė šokoladui, bet ir nauja „PROMO Cash&Carry“ indų kolekcija. Tamsaus medžio „SP Collection“ tortinės ir padėklai, miško žalumo „F2D“ lėkštės ir puodeliai – atrodo, lyg būtų sukurti šiam pyragui.

Artėjančios Velykos – puiki proga susikurti šventę: padengti stalą staltiese, išdėlioti ant jos žavingus indus ir pripildyti skaniausio maisto. Jei jaučiate, kad jau atėjo metas atnaujinti namų indaują, užsukite į „PROMO Cash&Carry”, kur indų kolekcija yra gausi, įvairi ir nuolat atnaujinama. Valgyti iš gražių indų – dar skaniau!

O šis pyragas – išties puikus. Minkštas, drėgnas, saldus, gardus. Gražiausių indų ir lepūniškų popiečių vertas desertas!

Šokoladinis pyragas su morengo kepure

Atsispausdinti
Porcijos: 16 gabalėlių Paruošimo laikas: 45 min. Gaminimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

Pyragui:
180 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės pastos
¼ stiklinės (62 ml) stiprios kavos
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių
100 g juodojo šokolado

Morengui:
3 kiaušinių baltymų
¾ stiklinės (150 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo formos dugną, o kraštus patepkite gabalėliu sviesto.
2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu plakite porą minučių. Suberkite cukrų ir plakite dar 5 minutes.
3. Po vieną įplakite kiaušinius.
4. Supilkite vanilės pastą, atvėsintą kavą, sudėkite grietinę. Dar kartą išplakite.
5. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir kakava. Išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
6. Įmaišykite kapoto šokolado gabalėlius.
7. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

8. Kol pyragas kepa, paruoškite morengą. Kiaušinių baltymus elektriniu plaktuvu plakite porą minučių, kol suputos ir pabals, susiformuos minkštos putos.
9. Toliau plakdami, lėtai suberkite cukrų. Plakite toliau, dar kelias minutes, kol gausite blizgias, standžias baltymų putas.
10. Supilkite vanilės pastą, suberkite druską ir plakite dar minutę.
11. Gerai išplakti baltymai turi būti standūs, glotnūs, blizgūs, nekristi iš dubens jį apvertus.

12. Iškepkite. Praėjus 30 pyrago kepimo minučių, trumpam išimkite jį iš orkaitės. Orkaitės kepimo temperatūrą pakeiskite į 180 °C (be vėjelio).
13. Ant pyrago viršaus sudėkite plaktus baltymus, paskirstykite per visą pyrago paviršių.
14. Grąžinkite pyragą atgal į orkaitę ir kepkite dar 10-15 minučių, kol morengo viršus gražiai parus.
15. Pyragui iškepus, palikite jį vėsti kepimo formoje, atidarytoje orkaitėje, 30 minučių. Tuomet iš kepimo formos išimkite ir vėsinkite dar apie 1-2 valandas.
16. Jei norite, morengą galite apibarstyti kakava. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

grietinėkakavakavakepiniaimorengaspyragassaldumynaišokoladasvanilė
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Karamelinis medaus tortas
kitas įrašas
Tuno tartaras su mangais ir avokadais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukai „Raffaello“

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Didelis sausainis

Karamelinis sūrio tortas

Mielinis cinamono ritinėlių pyragas

Avižiniai sausainiai su migdolais ir šokolado gabalėliais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ananasų ir bananų keksas

Migdolinė bananų duona su šokoladu

Bananų duonelė su riešutų sviestu ir šokoladu (video)

TIKRASIS STEBUKLAS // Morkų pyrago sūrio tortas

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Makaronai su voveraitėmis ir šonine

Varškės apkepas su brokoliais

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • Tobulas varškės apkepas

    6 Spa ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (355)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (97)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (346)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (87)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (31)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (680)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (32)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų