Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Desertai indeliuoseSALDUMYNAITortai

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

parašė Asta 14 Bir ’12
Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

Nežinau, kiek daug jau kartų džiaugiausi, kad rašau „Saulėtą virtuvę”. Ir tikrai ne tik todėl, kad kartais gaunu kokią vieną kitą dovaną (kaip visai neseniai gavau iš „Alma littera” knygą „Kaupiame atsargas”, dar kartą ačiū!) ar todėl, kad, būna, randu elektroniniame pašte kvietimą į vieną ar kitą renginį (nors dažnai ir norisi paklausti liūdnai, kodėl daugelis iš jų Vilniuje ir, negana to, dažnai darbo dienomis?). Didžiausios ir svarbiausios priežastys yra visiškai kitos. Ir kitokios.

Labiausiai džiaugiuosi dėl to, jos šis tinklaraštis – mano vieta. Čia galiu rašyti, svajoti, dalintis mintimis, liūdnomis ar linksmomis nuotaikomis, dažnai naiviais planais, kartais kvailokai nuoširdžiais pažadais, tiesiog kalbėtis su savimi ir su jumis. Žodžiais ir skoniais. Nes skoniai… kartais jie iškalbingesni už tuos ilgus sakinius, žodžius ir ant popieriaus lapo (ar kompiuterio ekrano) šokinėjančias raides. Man patinka būti čia. Labai labai patinka.  Ir patinka čia sulaukti Jūsų.

Taip, „Saulėta virtuve” lyg vaikas džiaugiuosi tada, kai skaitau Jūsų laiškus ir komentarus. Žinoma, ypatingai tuomet, kai jie būna kupini džiaugsmo ir šypsenų. Kai pasakojate, koks skanus buvo štai tas ar anas pyragas. Kai dalinatės įspūdžiais, kokio pasisekimo sulaukė šventės metu ant stalo atkeliavęs tortas. Kai su nuostaba skaitau, jog keksiukus jau kepėte penkis kartus ir tučtuojau kepsite vėl! Aš tikiu, kad naminio maisto gaminimas ir valgymas atneša į namus džiaugsmą. Aš žinau tai. Ir man beprotiškai gera galvoti, kad kartais čia Jūs atrandate tai, kad atneša džiaugsmą į Jūsų namus. Pripildo gardžių kvapų, mielo jaukumo, nuoširdžios šilumos. Leidžia atrasti naujus skonius ir virtuvę paversti tuo namų kampeliu, kur visada norisi įkišti nosį. Vėl ir vėl.

Šiandien puikiai suprantu, kad prieš kelis metus, klaidžiodama interneto platybėse ir pagaliau apsisprendusi įsilieti į tinklaraštininkų gretas, padariau labai gerą sprendimą. Ir pradėjau tai, kas man visą tą laiką, visus metus ir kiekvieną dieną, teikė didelį džiaugsmą. Žinot, man rodos, tai tikrai gali skambėti keistai, bet… ateina diena, kai tinklaraštis tampa ne tokia ir maža gyvenimo dalimi. Ir telieka krykštauti iš laimės, jei ta gyvenimo dalis tikrai džiugina. O dar ir skatina eiti į priekį bei tobulėti. Esu visiškai nuoširdi – niekada negalvojau, kad tinklaraštis man suteiks tiek daug. Atradimų, pamokų, supratimo, naujų žinių, puikių pažinčių su šauniais žmonėmis, žvilgsnių kitu kampu…

O birželio 14-oji diena (taip, šiandien!) yra minima kaip Tarptautinė tinklaraštininkų diena. Negaliu ir nenoriu jos praleisti pro pirštus, kaip ir dar saujelė kulinarinių tinklaraščių autorių (o šiek tiek ankščiau šią dieną dar būrys tinklaraštininkų skaniai paminėjo „Kulinarijos studijoje”). Taigi, sumanėme šia proga suruošti virtualias vaišes. Vieni kitiems ir, žinoma, skaitytojams. Aš, kad ir kokia nuspėjama būčiau, ant mūsų virtualaus stalo nešu dubenį su desertu. Tai – vasara kvepiantis Tiramisu su šviežiomis braškėmis. Šiek tiek gaivesnis nei įprastas ir žaižaruojantis šiek tiek kitokiomis skonių spalvomis. Bet, kaip visada, neįtikėtinai puikus.

Skonis: 10/10. Tiramisu – tikriausiai vienas iš desertų, kuriam apibūdinti nereikalingi žodžiais. Galiu tik paminėti, kad kartais man labai patinka įprastą brendį ar romą keisti kreminiu likeriu – jo skonis švelnesnis, saldesnis. Ir dar labai svarbi informacija tiems, kas nėra namuose gaminę Tiramisu ir mano, jog tai sudėtinga – taip tikrai tikrai nėra. Tai – vienas iš paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų desertų. Be to, labai puikiai tinkantis vasarą, nes nereikės ilgai stovėti prie puodų ar kaisti orkaitės skleidžiamoje šilumoje. Todėl negaminti naminio Tiramisu yra beveik nuodėmė ar didžiulis nesusipratimas. Tikrai!

Sudėtingumas: nieko sudėtingo.

Kur radau? Tiramisu receptas – pagal mano receptą kulinarijos žurnale„ºC”, žiemos numeryje (Nr. 2)

Tiramisu su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 1 val.

INGREDIENTAI

500 g maskarponės sūrio
4 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1 arb.š. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės

½ puodelio kreminio likerio
1 puodelis stiprios kavos
1 puodelis cukraus

biskvitiniai sausainiai

~ 700-800 g braškių

juodas šokoladas arba kakava

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinių trynius, cukrų, vanilės ekstraktą ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę išplakite iki vientisos purios masės.
2. Sudėkite maskarponės sūrį ir išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
3. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
4. Kitame inde sumaišykite stiprią juodą kavą, cukrų ir kreminį likerį. Atvėsinkite.
5. Pasiruoškite didelį indą ar mažus indelius, kuriuose norėsite patiekti desertą.
6. Po vieną imkite biskvitinius sausainius ir merkite juos į kavos ir likerio mišinį. Porą sekundžių palaikykite, ištraukite ir dėkite į indo ar indelio, kuriame patieksite desertą, dugną. Taip sausainiais išklokite visą dugną.
7. Ant sausainių tolygiai paskleiskite dalį kremo.
8. Ant kremo tolygiu sluoksniu paskleiskite per pusę perpjautas braškes.
9. Taip susluoksniuokite visus turimus biskvitinius sausainius, kremą ir braškes. Viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
10. Palaikykite desertą šaldytuve keletą valandų ar per naktį.
10. Prieš patiekdami, deserto viršų apibarstykite smulkintu šokoladu ar kakava.

braškėscitrinosgrietinėlėkakavakavakreminis sūrislikerismaskarponėsaldumynaisausainiaišokoladastortasvanilė
19 komentarai
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena
kitas įrašas
Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Imbierinės cinamoninės bandelės

Mangų ir kokosų semifreddo

Pyragas su Nutella

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

Pyragas su citrinų kremu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Apkepas su vištienos ir špinatų įdaru

Kepti cinamoniniai varškėčiai su keptais obuoliais

Sakartvelietiška česnakinė vištiena „Shkmeruli“

Makaronų apkepas su vištiena, rikota ir špinatais

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Obuolių pyragas

Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis

Juodai balti brownie kvadratėliai

„Vilnonis“ mielinis pyragas su cinamoniniu obuolių įdaru

Pavlova su citrinų kremu ir avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

PATS GERIAUSIAS LAIKAS // Karameliniai saldainiai su lazdyno...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

19 komentarai

Violeta 14 Bir ’12 - 6:09 am

oi kaip skaniai skamba 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:12 pm

Ir yra skanu, dar ir kaip! 🙂

Reply
Indrė 14 Bir ’12 - 6:12 am

Niam niam niam – ir man reiks gaminti, kai tik bus kokia akcija Mascarponei 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:13 pm

Indre, akcijas maskarponei ir aš labai mėgstu 😀 Bet, gaila, jos būna per retai… 🙂

Reply
Morenginis tortas su kavos kremu ir datulėm - Tortai | Neringos blogas 14 Bir ’12 - 7:34 am

[…] Asta – Tiramisu su braškėmis […]

Reply
Irma 14 Bir ’12 - 8:23 am

Na ir skanumėlis neišpasakytas !! Tiramisu (truputį kitoks) buvo dar praeitą savaitę suplanuotas… bet kai pdažnai su tais planais nutinka… 🙂

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:14 pm

Irma, neprarask vilties 🙂 Gal šią savaitę? Ar gal kitą? Linkiu, kad ta skanioji Tiramisu diena ateitų kuo greičiau 🙂

Reply
  Receptų medis » Blog Archive » Kiaulienos nugarinės suktinukai su grybais 14 Bir ’12 - 3:05 pm

[…] Asta iš “Saulėtos virtuvės”. […]

Reply
Šokoladiniai saldainiai su žemės riešutų sviestu | Impossible is nothing 14 Bir ’12 - 4:08 pm

[…] Asta iš Saulėtos virtuvės; […]

Reply
Inga 14 Bir ’12 - 7:03 pm

Su tinklaraštininku diena! Belieka tik pritarti, kad tai nuostabi vieta, į kurią vis norisi sugrįžti! o tuo labiau, kad tavo tinklaraštis tiesiog nuostabus – o jame nėra! linkiu ir toliau stebinti nuostabiais desertais! O tiramisu – gardus net labai, nesuprantu, kodėl aš jį tik kartą gaminau, nes kai pamenu skonį – buvo dieviškas.. O šis dar ir su braškėm!

Reply
Asta 16 Bir ’12 - 9:15 pm

Inga, ačiū labai labai 🙂 Šie žodžiai man labai vertingi. Tikrai 🙂
Na, o Tiramisu, manau, turėtum neabejotinai pasigaminti. Juk paruošiamas jis lengvai, greitai, o skonis… ech, skonis. Nuostabus. Todėl pirmyn! 🙂

Reply
Tinklaraštininkų diena. Džiovintų pomidorų užtepas | Septyni virtieniai 20 Bir ’12 - 6:15 am

[…] Asta – Tiramisu su braškėmis […]

Reply
Violeta 25 Bir ’12 - 1:30 pm

Darysiu vyro gimtadieniui, kokį likerį naudojai?

Reply
Asta 25 Bir ’12 - 7:37 pm

Violeta, naudojau airiško kremo likerį, pavadinimo neprisimenu tikslaus, bet tiktų bet kokie panašūs – pavyzdžiui, kad ir puikiai žinomas „Damų likeris” 🙂

Reply
beata 28 Bir ’14 - 6:04 pm

Sveiki, norėjau paklausti, kokie būtų tie biskvitiniai sausainiai? T.y. kokius rekomenduotumėte pirkti? Kaip jie „skambėtų” kitaip šiame deserte nei tradiciniai lady fingeriai?

Reply
Asta 3 Lie ’14 - 10:08 am

Beata, aš perku tuos, kuriuos randu; būtent iš tradicinių lady finger’ių 🙂

Reply
Egle 16 Lie ’15 - 6:36 pm

O ar butini kiausiniai? Gal galima kaip nors apzaisti be ju? Gal su grietinele? Kadangi laukiuosi zaliu kiausiniu nepatartina… 🙁

Reply
Asta 19 Lie ’15 - 12:26 pm

Egle, žinoma, kremą ruoškite pagal šį receptą: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2787 🙂

Reply
gggg 21 Lie ’15 - 9:38 pm

viename rimtame maisdto gaminimo portale rode tiramisu gaminimo receptą, ir patarė, kad tie kas bijo žalių kiaušinių, tai baltymus plakti virš karštų garų.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų