Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAILENGVI KĄSNELIAIVarškės patiekalai

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

parašė Asta 3 Kov ’24
Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Kiekviena šeima turi savo virtų varškėtukų valgymo tradicijas. Vienuose namuose jie saldūs, gardinami sviestu ir cukrumi, kituose namuose – sūrūs, pikantiški, patiekiami su sočiais padažais.

Aš pati nuo pat vaikystės varškėtukus valgiau tik saldžius, todėl įsivaizduoti juos kitokius nebuvo lengva – kaip tai sūdyti vietoj saldinimo?! Užtrukau tikrai labai ilgai, kol galiausiai išbandžiau štai tokį jų receptą. Bet geriau vėliau nei niekada, tiesa? Teko sau pripažinti, kad pikantiški varškėtukai yra lygiai tiek pat skanūs, nors ir visai kitokie. Nuo šiol – ir tokie bus nuolatiniame mūsų meniu.

O kokius jūs mėgstate labiau – saldžius ar nesaldžius?

Beje, saldžių varškėtukų receptą taip pat esu užrašiusi tinklaraštyje – štai čia.

Virti varškėtukai su šoninės ir grietinėlės padažu

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Varškėtukams:
360 g varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. druskos

Padažui:
200 g šaltai rūkytos šoninės
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
50 g špinatų lapelių
ryšelio šviežių krapų
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.

2. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinės ugnies pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną ir šoninę, kol svogūnais suminkštės, o šoninės apskrus. Suberkite smulkiai kapotą česnako skiltelę ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

3. Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais, sudėkite pasmulkintus špinatus ir krapus. Maišydami kepkite dar minutę, kol špinatais sukris.

4. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir dar minutę pakaitinkite. Atidėkite į šalį.

5. Išvirkite varškėtukus. Varškę sumaišykite su kiaušiniais.

6. Suberkite miltus, druską ir išmaišykite bei išminkykite minkštą, lipnią tešlą.

7. Stalviršį pabarstykite miltais. Imkite po gabalėlį tešlos ir suformuokite volelį.

8. Tešlos volelį supjaustykite gabalėliais – varškėtukais. Taip paruoškite visus varškėtukus.

9. Berkite varškėtukus (dalimis, kad nesukibtų) į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į vandens paviršių, o tuomet – dar dvi minutes.

10. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite į pašildytą padažą.

11. Išmaišykite ir patiekite.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

česnakaičiobreliaigrietinėlėkrapaišoninėšpinataisvogūnaivarškė
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Itališkos spurgos su vaniliniu kremu „Bomboloni“
kitas įrašas
Sluoksniuotas „Juodojo miško“ desertas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

APIE RYTO DILEMAS // Kokosinė avižinė košė

Galetė su rikota, vištiena ir karamelizuotais svogūnais

Orkaitėje keptos bulvės, įdarytos šonine, čederio sūriu ir...

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Žemės riešutų sviesto granola

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir varškės kukuliukai su špinatais ir šoninės...

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Kiaušinių, sūrio ir vištienos vyniotinis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Plikyti pyragaičiai su vaniliniu kremu ir šokolado glaistu

Languota prijuostė: apibendrinimas. Ir marmurinis bananinis keksas su...

Vanilinė pernakt brinkinta avižinė košė

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Karamelinė kavos panakota

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Purus citrininis pyragas

    13 Rgp ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų