Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiVarškės patiekalai

Vištienos kotletukai su varške

parašė Asta 8 Spa ’24
Vištienos kotletukai su varške

Būna patiekalų, kuriuos valgai ir jautiesi lyg… grįžęs namo. Paprasta, skanu, jauku – paruošiau tokį nostalgiškų vaikystės skonių pilną receptą, kad norėsis pirštus apsilaižyti!

Tobulai sultingų vištienos kotletukų paslaptis – į masę įmaišyta varškė. Ji suteikia minkštumo, purumo, švelnumo. Kotletukai tiesiog tirpsta burnoje, tikrai! Patiekite su bulvių koše, apliekite grietinėlės padažu – visiškas rudens dienų maistas.

Receptą paruošėme drauge su „Lidl Lietuva“ – parduotuvėse rasite gausų šviežios mėsos ir pieno produktų asortimentą. „Šviežia kaip pas močiutę”, – sako „Lidl Lietuva“ ir rūpinasi, kad parduotuvėse kasdien rastumėte šviežius ir kokybiškus produktus patraukliomis kainomis.

Išsisaugokit receptą, peržvelkit ingredientų sąrašą, įtraukit kotletukus į savaitės meniu. Bus labai, laaabai gardu!

Vištienos kotletukai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 14-15 kotletukų Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kotletukams:
400 g maltos vištos krūtinėlės
1 pak. (180 g) pusriebės varškės (9 proc.)
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 kiaušinio
1 svogūno
2 česnako skiltelių
ryšelio šviežių petražolių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

džiūvėsėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui

Padažui:
2 valg. š. sviesto
2 skiltelių česnako
100 g šaltai rūkytos šoninės
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
bulvių košės
smulkintų žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite kotletukus. Maltą vištos krūtinėlę sumaišykite su varške, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, kiaušiniu, labai smulkiai pjaustytu svogūnu ir česnako skiltelėmis, kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
2. Semkite po kupiną šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite kotletukus. Kiekvieną iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Kepkite įkaitintame aliejuje virš vidutinės iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę (tikslus kepimo laikas priklausys nuo kotletukų dydžio ir storio).

4. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę. Kepkite, kartais pamaišydami, apie minutę, kol česnakas paskleis gardų aromatą.
5. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite porą minučių.
6. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir maišydami pakaitinkite, kol jis išsilydys.

7. Patiekite kotletukus aplietus padažu, su bulvių koše, pagardinę šviežiais smulkintais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Šviežumas

česnakaigrietinėlėkietasis sūriskotletaikotletukaipetražolėsrūkyta šoninėsvogūnaiūkiška virtuvėvarškėvištiena
3 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis
kitas įrašas
Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Lazanija su moliūgais ir vištiena

Orkaitėje keptas nesaldus blynas su cukinijomis ir šonine

Šiltos bulvių salotos su skumbre

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

Įdarytos bulvės

REKLAMA

GĖRIMAI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Moliūgų kava

Saldžios dovanos Mamai

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Žiedinių kopūstų pyragas

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

3 komentarai

Justina 1 Lap ’24 - 11:51 am

Ačiū už receptą, puikūs kotletukai, labai skanūs! Tikrai bus kepami ne kartą :)))

Reply
Julė 10 Lap ’24 - 7:13 am

Dažniausiai namie turime „sausos” varškės – ar tokiu atveju būtų gerai papildomai įdėti kokį šaukštą jogurto, ar pavyks ir taip :)?

Reply
Jolita 3 Geg ’25 - 5:59 am

Tobuliausi kotletukai 🙂 ačiū už receptą.

Reply

Komentuoti: Justina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų