Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiVarškės patiekalai

Vištienos kotletukai su varške

parašė Asta 8 Spa ’24
Vištienos kotletukai su varške

Būna patiekalų, kuriuos valgai ir jautiesi lyg… grįžęs namo. Paprasta, skanu, jauku – paruošiau tokį nostalgiškų vaikystės skonių pilną receptą, kad norėsis pirštus apsilaižyti!

Tobulai sultingų vištienos kotletukų paslaptis – į masę įmaišyta varškė. Ji suteikia minkštumo, purumo, švelnumo. Kotletukai tiesiog tirpsta burnoje, tikrai! Patiekite su bulvių koše, apliekite grietinėlės padažu – visiškas rudens dienų maistas.

Receptą paruošėme drauge su „Lidl Lietuva“ – parduotuvėse rasite gausų šviežios mėsos ir pieno produktų asortimentą. „Šviežia kaip pas močiutę”, – sako „Lidl Lietuva“ ir rūpinasi, kad parduotuvėse kasdien rastumėte šviežius ir kokybiškus produktus patraukliomis kainomis.

Išsisaugokit receptą, peržvelkit ingredientų sąrašą, įtraukit kotletukus į savaitės meniu. Bus labai, laaabai gardu!

Vištienos kotletukai su varške

Atsispausdinti
Porcijos: 14-15 kotletukų Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Kotletukams:
400 g maltos vištos krūtinėlės
1 pak. (180 g) pusriebės varškės (9 proc.)
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 kiaušinio
1 svogūno
2 česnako skiltelių
ryšelio šviežių petražolių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

džiūvėsėlių apvoliojimui
aliejaus kepimui

Padažui:
2 valg. š. sviesto
2 skiltelių česnako
100 g šaltai rūkytos šoninės
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
50 g tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
bulvių košės
smulkintų žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite kotletukus. Maltą vištos krūtinėlę sumaišykite su varške, smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu, kiaušiniu, labai smulkiai pjaustytu svogūnu ir česnako skiltelėmis, kapotomis petražolėmis, druska ir pipirais.
2. Semkite po kupiną šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų delnų suformuokite kotletukus. Kiekvieną iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėliuose.
3. Kepkite įkaitintame aliejuje virš vidutinės iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir bus iškepę (tikslus kepimo laikas priklausys nuo kotletukų dydžio ir storio).

4. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir nedideliais gabalėliais supjaustytą šoninę. Kepkite, kartais pamaišydami, apie minutę, kol česnakas paskleis gardų aromatą.
5. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite porą minučių.
6. Suberkite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir maišydami pakaitinkite, kol jis išsilydys.

7. Patiekite kotletukus aplietus padažu, su bulvių koše, pagardinę šviežiais smulkintais žalumynais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Šviežumas

česnakaigrietinėlėkietasis sūriskotletaikotletukaipetražolėsrūkyta šoninėsvogūnaiūkiška virtuvėvarškėvištiena
3 komentarai
14
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tiršta avinžirnių ir ryžių sriuba su daržovėmis
kitas įrašas
Lipnūs azijietiški vištienos kąsneliai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena

Orkaitėje keptos bulvės su voveraitėmis

Česnakiniai-citrininiai vištienos sparneliai

Pikantiški cukinijų, varškės ir lęšių blynai

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Bananų duona su medumi, avižiniais dribsniais ir speltų...

Šokoladiniai kreminio sūrio putėsiai

Vanilinis varškės pyragas

Kokosinis tortas „Raffaello“ su braškėmis

Juodai balti brownie kvadratėliai

Jogurtinė Panna Cotta su mėlynėmis

REKLAMA

GĖRIMAI

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

AUKŠTYN KOJOM // Bolivinės balandos salotos su keptais...

Žiedinių kopūstų blyneliai

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru

Tiršta bulvių ir vištienos sriuba

3 komentarai

Justina 1 Lap ’24 - 11:51 am

Ačiū už receptą, puikūs kotletukai, labai skanūs! Tikrai bus kepami ne kartą :)))

Reply
Julė 10 Lap ’24 - 7:13 am

Dažniausiai namie turime „sausos” varškės – ar tokiu atveju būtų gerai papildomai įdėti kokį šaukštą jogurto, ar pavyks ir taip :)?

Reply
Jolita 3 Geg ’25 - 5:59 am

Tobuliausi kotletukai 🙂 ačiū už receptą.

Reply

Komentuoti: Jolita Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų