Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPASAULIO SKONIAISalotos

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

parašė Asta 2 Geg ’21
Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Įprastomis aplinkybėmis šiandien spirgėdama laukčiau vasaros; juk jau vos mėnuo beliko iki to stebuklingo metų laiko, kuris kažkada reiškė ilgas atostogas, o dabar – šviesius rytus, šiltus vakarus terasoje ir savaitgalius prie ežerų. Tik tiek, kad pasaulis, per pastaruosius daugiau nei metus keliskart apsivertęs kūliais, taip ir liko keistai susijaukęs. Net pavasarį iš mūsų atėmė, šniurkšt. Tai kaip bus su vasara?

O gal nėra to blogo? Aš pati, ne paslaptis, iš prigimties esu labiau linkusi matyti ir tikėtis blogų scenarijų, bet kai gyvenimas iš tiesų virsta įtempto scenarijaus filmu, imi ir išmoksti pastebėti mažus dalykus. Gerus, gražius dalykus. Smulkmenas. Rinkti jas po vieną, glausti vieną prie kitos lyg puzlės daleles, ir susikurti savo burbulą.

O tame burbule:
– išeiti pasivaikščioti miško takais, net jei dangus apniukęs;
– peržvelgti įpročius ir pasistengti dėl švelnesnio darbų bei poilsio balanso;
– susikurti naujas šeimos tradicijas (ar tai būtų vafliai sekmadienio ryte, ar dešimties ratų lenktynės aplink sofą kiekvieną vakarą);
– iš naujo atrasti seniai pamirštus pomėgius (manasis – knygų skaitymas!);
– skirti daugiau laiko sau, savo sveikatai (emocinei ir fizinei);
– vasarą kviesti ant pietums padengto stalo, maišant gardžiausias ir spalvingiausias salotas.

Būtent salotoms ir tiesų yra dedikuotas ir šis įrašas. Gaivios, lengvoms, alsuojančioms vasara!

Šiandien „Lidl Lietuva“ prasideda viena mano mėgstamiausių teminių savaičių – itališkų skonių gausi „Italiamo“. Visada perku pati ir drąsiai galiu rekomenduoti „Burrata“ sūrį, vytintą kumpį, maskarponę ir trintus pomidorus; šį kartą papildžiau ir namuose esančių makaronų atsargas – žinau, kad spagečiai labiausiai pradžiugins saulėtą virtuviuką, nes juk kai tau treji, nėra geresnio patiekalo už makaronus su sviestu! Galiausiai, impulsyviai pačiupau dar ir saldintų vyšnių sirupe – žinau, kokį desertą su jomis norėčiau paruošti, bet jei netyčia stiklainiuką anksčiau laiko užtiks vyras, deserto vyšnios tikrai nesulauks, šypt. Beje, jei desertus labai mėgstate valgyti, bet nelabai mėgstate gaminti, šią savaitę „Italiamo“ savaitėje jų ypač gausu: amaretti sausainėliai, panna cotta desertas, ledų tortas, kruasanai, kakaviniai sausainiai ir, žinoma, tiramisu.

Aš šią savaitę pradedu nuo salotų, įkvėptų „Italiamo“ savaitės ir vasaros laukimo. Gražgarstes sumaišiau su gerai sunokusiais avokadais, keptais persikais ir šviežiomis šilauogėmis. Ant viršaus išdėliojau „Burrata“ sūrį ir vytintą „Parmos“ kumpį. Apšlaksčiau padažu ir apibėriau traškiais kapotais migdolais.

Tobulos salotos!

Salotos su persikais, šilauogėmis, vytintu kumpiu ir burrata

Atsispausdinti
Porcijos: 2 Paruošimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

Salotoms:
70 g gražgarsčių
1 didelio arba 2 nedidelių gerai sunokusių avokadų
1 sunokusio persiko
šlakelio alyvuogių aliejaus
100 g šviežių šilauogių
200 g „Burrata“ sūrio
6 riekelių vytinto „Parmos“ kumpio
saujelės migdolų riešutų

Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. obuolių acto (arba citrinų sulčių)
2 valg. š. skysto medaus (arba klevų sirupo)
2 valg. š. „Dižono“ garstyčių
½ arb. š. šviežių arba džiovintų raudonėlių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Į lėkštes paskleiskite šviežias gražgarstes. Avokadą perpjaukite perpus ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Dėkite ant gražgarsčių.
2. Persikus supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į gerai įkaitintą keptuvę ir pakaitinkite, kol apskrus. Keptas persikų skilteles išdėliokite į lėkštes.
3. Užberkite šviežių šilauogių. Išdėliokite rankomis plėšyto buratos sūrio gabalėlius ir Parmos kumpio riekeles.
4. Padažui visus ingredientus sudėkite į stiklainėlį, sandariai jį užsukite ir gerai išplakite iki vientisos tekstūros. Užpilkite ant salotų.
5. Apiberkite kapotais migdolų riešutais ir nedelsiant patiekite.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #LidlPartnerystė #Italiamo

avokadaiburratadaržovėsgarstyčiosgražgarstėskumpismedusmigdolaipersikairukolasalotosšilauogėssūrisvytintas kumpis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Raudonųjų lęšių humusas su morkomis
kitas įrašas
Graikiško jogurto vanilinė – mėlynių panakota (panna cotta)

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziškas obuolių pyragas

Meksikietiškas „Tres Leches“ pyragas su maskaronės kremu ir...

Naujametinis užkandžių vainikas

Panakota su šokoladiniu lazdynų riešutų kremu

Marokietiški kokosiniai sausainiai

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žalieji sumuštiniai su humusu

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Pusryčių duoniukai su rikota

Pikantiškas kruasanų apkepas su kumpiu ir sūriu

Mėsainiai su barbekiu plėšyta kiauliena

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu ir riešutais

Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

Tinginių „Napoleonas“

Tortas „Braškinė Svajonė”

Minkšti meduoliukai

Pistacijų ir aviečių semifreddo

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (360)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (62)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (42)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (695)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (141)
    • Desertai indeliuose (97)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (35)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų