Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BlynaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

parašė Asta 19 Spa ’21
Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Bulves mes mėgstam įvairiausiais pavidalais: kepam prieskoniais pagardintas bulvių skilteles orkaitėje, trinam bulvių košę, pjaustom armonikėlėm, traiškom, gaminam njokius, bulviniečius (virtų bulvių blynelius su sūriu), senovišką kugelį. Tik bulvinius blynus kažkodėl kepam labai retai – o kai jau kepam, tai valgom juos gardžiausiai ir prašmatniausiai, kiek tik įmanoma. Patiekti juos su grietine – žinoma, kad skanu, bet ar bandėt kada vietoj grietinės aptepti ikrų užtepėle ir pagardinti lašišos gabalėliais? Dievulėli, kaip skanu. Aš šiaip jau ilgus metus galvojau, kad ikrų nemėgstu, bet čia kaip ir su avokadais, avinžirniais ir šokoladiniais ledais – viskas su laiku. Šiandien jau tikrai mėgstu, šypt.

Bulves blynams tarkavau burokine tarka, įmaišiau į jas dar vieną batatą ir vieną morką. Labai svarbus žingsnis, kepant šitaip tarkuotų bulvių blynus, labai gerai nusunkti tarkius. Sukrėskite juos į rankšluostėlį, susukite ir iš visų jėgų nuspauskite, kad tarkiai liktų kuo sausesni. Beliks sumaišyti su likusiais ingredientais ir iškepti gerai įkaitintame aliejuje. Kol bus traškūs ir gardūs!

Valgome ir akimis, tiesa? Žiūrėjau į savo pietų lėkštę, kurią dabar rodau ir jums, ir galvojau, kad bulviniai blynai gali būti išties labai gražūs. Pažadu, ne tik atrodo skaniai – ir yra labai, labai skanu!

Blyneliai traškiais krašteliais, viduje minkšti, pagardai – tobulai derantys. Prisimenat laikus, kai visus tinklaraščio receptus vertindavau dešimtbalėje skalėje? Šiems blyneliams rašyčiau dešimt, tikrai.

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

4-5 bulvių (apie 650 g)
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
1 morkos
1 svogūno
2 kiaušinių
¼ stiklinės (40 g) džiūvėsėlių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų

aliejaus kepimui

Patiekti:
ikrų užtepėlės
šaltai rūkytos lašišos
ryšelio šviežių petražolių
citrinų skiltelių

GAMINIMO EIGA

1. Bulves ir saldžiąsias bulves sutarkuokite burokine tarka, morkas – smulkia tarka. Sietelį išklokite lininiu rankšluostėliu, sudėkite tarkuotas daržoves, įsukite į rankšluostį ir kuo geriau nusunkite visą skystį.
2. Suberkite daržoves į dubenį, sumaišykite su smulkiai kapotu svogūnu, kiaušiniais, džiūvėsėliais, druska ir pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų (tiek, kad semtų dugną maždaug 4-5 mm). Dėkite po šaukštą paruoštos blynelių masės ir kepkite virš vidutinės ugnies kelias minutes, kol apskrus. Tuomet apverskite ir kepkite dar kelias minutes. Išėmę iš keptuvės, riebalų perteklių nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
4. Blynelius patiekite su ikrų užtepėle, rūkytos lašišos gabalėliais, šviežiomis petražolėmis ir citrinų skiltelėmis.

batataiblynaibulvėscitrinosikraiikrų užtepėlėlašišamorkospetražolėssaldžiosios bulvės
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais
kitas įrašas
Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Blynai su vištiena ir pievagrybiais

Tobulas varškės apkepas

Virtų bulvių cepelinai su varške

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

Lengvai apkeptas tunas su česnakų padažu ir pomidorais

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

REKLAMA

GĖRIMAI

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Kreminis airiško viskio likeris

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tiramisu Affogato

REKLAMA

SALDUMYNAI

Varškės pyragas su mandarinais

Drėgnas šokoladinis pyragas (Brownie)

Graikinių riešutų ir datulių duona

„Šarlotės“ tortas su braškėmis

Ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su kava ir...

Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 4

    Biskvitinis medaus tortas

    7 Bal ’12
  • 5

    Sveikuoliški batonėliai

    5 Lap ’13
  • 6

    Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

    28 Lap ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (358)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (354)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų