Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

BandelėsPyragaiSALDUMYNAI

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

parašė Asta 14 Sau ’22
Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Penkios minutės iki savaitgalio gali reikšti keletą gerų dalykų: aukštyn pakilusius lūpų kampučius, uždarytą kompiuterį, poilsį, laiką su šeima ir… savaitgalio desertą, žinoma!

Kol dar žiema ir vėjai už lango siaučia, kviečiu sušilti. Kaisti orkaitę ir pripildyti namus švelnaus cinamono aromato. Minkyti minkštą mielinių bandelių tešlą ir sluoksniuoti plėšomą mielinę duonelę. Pagardinti migdolų riekutėmis, kad malonūs „trakšt“ būtų gardus netikėtumas ragaujant. Galiausiai, užsiplikyti puodelį arbatos (arba – pasiruošti stiklinę kisieliaus!) ir, kaip rašo saulėto virtuviuko „Tylenio kepyklėlėje“, pasinerti į kelias stebuklingai malonias tylos ir ramybės akimirkas. Maži dalykai gali būti labai dideli.

O apie kisielių užsiminiau ne be priežasties. Mano mylimi partneriai „Dr. Oetker Lietuva“ savo asortimente turi jų net trijų rūšių: žemuogių, spanguolių ir miško uogų. Netiesa, kad kisielius gardus tik Kūčių vakarą – toks pats skanus jis visus metus! Tirštas, sodrus ir ne per saldus. O su kuo pats gardžiausias? Mums atrodo, kad su mieliniais kepiniais, tokiais kaip kad ši duonelė. O kaip atrodo jums? Ar mėgstat kisielių?

Duonelė – tai ta pati cinamoninė bandelė, tik forma jos kiek kitokia. Valgoma plėšant lapeliais, skaniausia vos iškepus, kol yra minkšta it cukraus vatos debesėlis. Bet jei kitą dieną iš likučių nuspręstumėte iškepti prancūziškų skrebučių, jie irgi bus tobuli!

Suprantu, kad savaitgaliui galima sukurpti tūkstantį ir vieną planą, bet, ei, išsikepkime mielinę cinamoninę duonelę? Pažadu, bus labai skanu ir jauku!

Mielinė cinamoninė plėšoma duonelė su migdolais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 26x12 cm kepalėlis Paruošimo laikas: 30 min. + 1 val. 30 min. tešlos kildinimas Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
½ stiklinės (125 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) „Dr. Oetker“ sausų mielių
3 stiklinių (420 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ arb. š. druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto cinamono
70 g minkšto sviesto
2 kiaušinių

Įdarui:
½ stiklinės (100 g) cukraus
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 arb. š. malto cinamono
30 g tirpinto sviesto
poros saujų migdolų riekučių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite cukrų ir sausas mieles. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, vanilinį cukrų ir cinamoną. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite tešlą. Iš pradžių ji atrodys pernelyg minkšta ir lipni, tačiau kuo ilgiau minkysite, tuo elastingesnė taps tešla. Lengviausiai tešlą išminkysite su pastatomu plaktuvu. Venkite pridėti miltų (kuo minkštesnė tešla – tuo minkštesnė ir duonelė), bet jei matote, kad tešla tikrai per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.

4. Paruoškite įdarą. Cukrų, rudąjį cukrų ir cinamoną išmaišykite.

5. Suformuokite duonelę. Sviestu ištepkite ir miltais dosniai pabarstykite apie 26×12 cm dydžio kepimo formą. Atidėkite į šalį.
6. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug 30×50 cm dydžio stačiakampį. Tolygiai aptepkite tirpintu sviestu. Ant viršaus tolygiai berkite cukraus, rudojo cukraus ir malto cinamono mišinį. Užberkite porą saujų migdolų riekučių.
7. Aštriu peiliu perpjaukite tešlos lakštą išilgai į šešias ilgas vienodo pločio juostas. Sudėkite jas vieną ant kitos ir perpjaukite į šešias lygias dalis (gausite stačiakampius tešlos lakštelių „bokštelius“).
8. Tešlos lakštelius gražiai sudėkite į paruoštą kepimo formą. Užberkite dar saujelę migdolų riekučių. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite pakilti dar 30 minučių.

9. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Duonelę kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Stebėkite, kad viršus neimtų pernelyg skrusti; jei taip atsitiktų, uždenkite folijos lakšteliu ir kepkite toliau, kol duonelė bus gardžiai apskrudusi išorėje ir iškepusi bei minkšta viduje.

10. Ragaukite su pienu, kava, arbata ar kisieliumi!

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

bandelėscinamonasdesertaskepiniaikisieliusmielėsmigdolaipyragassaldumynaivanilė
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu
kitas įrašas
Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mini bananai su šokoladiniu glaistu ir riešutais

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Saldžios dovanos Mamai

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

Cinamoninis šokoladainis

Tarptautinė tinklaraštininkų diena ir Tiramisu su braškėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Rikotos vafliai su šilauogėmis

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Purūs pusryčių blyneliai

Brokolių salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Kruasanų pudingas su vaniliniu padažu

Migdolų pyragas

Cinamoniniai keksiukai su obuoliais

Imbierinis pyragas

Karameliniai keksiukai su karamelės įdaru ir karamelinėmis maskarponės...

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

2 komentarai

Simona 28 Kov ’22 - 9:01 am

Gal galite patikslinti dėl sviesto? Prie ingredientų rašoma tirpintas, o recepte – minkštas. Tai kaip reikia daryti?🤔

Reply
Asta 28 Kov ’22 - 9:03 am

Simona, ačiū už pastebėjimą, patikrinau – naudojau minkštą (kambario temperatūros) sviestą 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    New York Cheesecake (Niujorko sūrio tortas)

    15 Bal ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų