Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsSALDUMYNAITortai

Jogurtinis aviečių tortas

parašė Asta 24 Rgp ’23
Jogurtinis aviečių tortas

Kokius tortus – biskvitinius ar lengvus jogurtinius – mėgstate labiau? Aš, visiškai nuoširdžiai, mėgstu juos visokius, bet kol dar tęsiasi vasara ir gardžiausių uogų sezonas, labai mielai gaminu štai tokius. Jų net kepti nereikia – tik išmaišyti, išplakti ir kantriai palaukti, kol sustings. O tuomet – ragauti ir mėgautis lengvu, gaiviu, švelniai saldžiu skoniu.

Tokį jogurtinį tortą, priklausomai nuo sezono, galima gaminti ir su kitomis uogomis ar vaisiais – tobulai tiktų ir braškės, ir trinti mangai.

Svarbiausias momentas, gaminant tokio tipo desertus, yra tinkamai parinkti želatinos kiekį – tiek, kad tortas būtų minkštas, kremiškas ir sutirpstantis burnoje, bet tuo pačiu gerai laikytų savo formą. Želatinos gali būti labai skirtingos – tiek savo rupumu, tiek stiprumu. Tad gamindami pagal mano receptus, turėkite omenyje, kad visada naudoju „Dr. Oetker“ smulkią želatiną mėlynuose pakeliuose.

Kaip gerai, kad yra dalykų, kurie sulig vasara nesibaigia. Pavyzdžiui, aviečių sezonas – jis dar tęsis kurį laiką. Tikiuosi, pakankamai ilgai, kad spėtumėte išbandyti šį tortą; ką manote, šypt?

Jogurtinis aviečių tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 10 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinsite per naktį

INGREDIENTAI

Baltam sluoksniui:
2 stiklinių (500 g) graikiško jogurto
250 g kreminės varškės
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 pakuotės (20 g) „Dr. Oetker“ želatinos
1/3 stiklinės (84 g) vandens
200 g aviečių

Rausvam sluoksniui:
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
250 g kreminės varškės
250 g aviečių
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos
1 pakuotės (20 g) „Dr. Oetker“ želatinos
1/3 stiklinės (84 g) vandens

Papuošti:
aviečių
žaliųjų citrinų gabaliukų

GAMINIMO EIGA

1. Pasiruoškite apvalią silikoninę formą (2-2,5 l talpos). Ištepkite ją lašeliu bekvapio aliejaus labai tolygiai – patogu tą padaryti su popierine servetėle, kad ant sienelių neliktų aliejaus pertekliaus.

2. Paruoškite pirmąjį sluoksnį. Maisto smulkintuvu iki vientisos masės sutrinkite graikišką jogurtą, varškę, saldintą sutirštintą pieną ir vanilę. Atidėkite į šalį.
3. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Ištirpinkite virš karštų garų vonelės, bet neleiskite užvirti (užvirusi želatina praranda savo stingimo savybes).
4. Maišydami šaukšteliu ištirpusią želatiną šiek tiek pravėsinkite. Dėkite į ją šaukštą jogurto ir varškės masės, ir iškart išmaišykite. Taip į želatiną įmaišykite tris-keturis šaukštus masės, o tada šį mišinį supilkite į dubenį su visa likusia mase. Išmaišykite.
5. Paruoštą masę supilkite į silikoninę formą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą valandų, kol sustings.

6. Paruoškite antrąjį sluoksnį. Maisto smulkintuvu sutrinkite graikišką jogurtą, varškę, avietes, saldintą sutirštintą pieną ir vanilę. Atidėkite į šalį.
7. Želatiną suberkite į dubenėlį, užpilkite vandeniu ir palaukite, kol išbrinks. Ištirpinkite virš karštų garų vonelės, bet neleiskite užvirti (užvirusi želatina praranda savo stingimo savybes).
8. Maišydami šaukšteliu ištirpusią želatiną šiek tiek pravėsinkite. Dėkite į ją šaukštą jogurto ir varškės masės, ir iškart išmaišykite. Taip į želatiną įmaišykite tris-keturis šaukštus masės, o tada šį mišinį supilkite į dubenį su visa likusia mase. Išmaišykite.
9. Paruoštą avietinę jogurtinę masę supilkite ant pilnai sustingusio pirmojo sluoksnio. Grąžinkite į šaldytuvą ir palaikykite dar kelias valandas ar pernakt.

10. Norėdami sustingusį tortą išimti iš silikoninės formos, pirštais ją atlaisvinkite, kad forma atšoktų nuo torto kraštų. Tuomet ant formos viršaus užvožkite lėkštę ar padėklą, apverskite formą kartu su lėkšte ir palaukite porą minučių, kol tortas „atšoks“ nuo formos dugno ir lėtai nusileis ant lėkštės.
11. Papuoškite avietėmis ir žaliųjų citrinų gabalėliais ar kaip tik norisi. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

avietėsdesertasgraikiškas jogurtaskondensuotas pienassaldintas sutirštintas pienassaldumynaitortasuogosvanilėvarškėželatinaželė
0 komentaras
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 2 diena
kitas įrašas
Tour du Mont Blanc | Aplink Monblaną per 10 dienų | 3 diena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bananų duona su avižiniais dribsniais

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Meduoliniai kavos keksiukai su citrininėmis kreminio sūrio kepurėlėmis

Imbierinis sūrio tortas

Varškės pyragas su šilauogėmis ir trupiniais

Trisluoksnis šokoladinis – vanilinis – moliūginis sūrio tortas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Avižinių dribsnių košė su obuoliais

Varškės blyneliai

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Naminė ruginė duona

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Pomidorų, sūrio ir kumpio galetė

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Vištienos kaselės

Porų pyragas

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų