Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

parašė Asta 22 Kov ’24
Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Panakota (it. panna cotta) – vienas mylimiausių mano desertų. Kaskart stebiuosi, kaip ji gali būti TAIP paprastai paruošiama ir TOKIA skani. Kažkada labai seniai būtent panakotos receptas mane išmokė, kad nei ilgas ingredientų sąrašas, nei sudėtingos gaminimo vingrybės nėra gero skonio garantas. Mažiau yra daugiau, o paprasčiau dažnai yra skaniau.

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis – kremiška, minkšta, švelni. Be galo gardi! Medus jai suteikia saldumo, o uogos – gaivumo. Tai lengvas, saulėtas ir pavasariškas desertas, nuostabiai tiksiantis artėjančių Velykų stalui.

Panakotą šįkart susluoksniavau grakščiose, elegantiškose „Riedel“ taurėse. Jų įsigyti galite „PROMO Cash & Carry” parduotuvėse. Krištolo taurių unikalumas slypi jų formoje – kiekvienam gėrimui „Riedel“ sukūrė jam skirtos formos taurę. Pasak gamintojo, būtent taurės forma lemia, kaip atsiskleidžia gėrimo skonis, aromatas, gylis.

Be visų unikalių savybių, šios taurės yra tiesiog nuostabiai gražios ir tobulai tinka ne tik gėrimams, bet ir gardiems desertams. Tokiems, kaip ši panakota. Skanaus!

Vanilinė panakota su medumi ir uogomis

Atsispausdinti
Porcijos: 7 Paruošimo laikas: 30 min.+ stingdinimas

INGREDIENTAI

Panakotai:
4 valg. š. (40 ml) vandens
2 ½ arb. š. (10 g) želatinos
2 stiklinių (500 g) riebios grietinėlės
1 stiklinės (250 g) pieno
3 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilės pastos
žiupsnio druskos
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto

Uogoms:
250 g braškių
2 valg. š. medaus
2 valg. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, medų, pagardinkite vanilės pasta ir druska. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps. Tuomet sudėkite graikišką jogurtą ir šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
3. Paruoštą kremą supilstykite į taures. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sustings.

4. Paruoškite uogų padažą. Braškes perpjaukite į keturias dalis. Suberkite į puodą kartu su medumi ir citrinų sultimis.
5. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami, kol braškės išskirs sultis. Suminkštėjusias uogas patrinkite šakute ir kaitinkite dar apie 10 minučių, kol dalis skysčio nugaruos ir uogos sutirštės.
6. Sutrinkite braškes maisto smulkintuvu iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

7. Patiekite. Ant sustingusios panakotos užpilkite po porą šaukštų braškių padažo. Papuoškite šviežiomis braškėmis, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, mėtų lapeliais, smulkintomis pistacijomis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry

braškėscitrinosdesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėitalijameduspanakotavanilėželatina
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Barbekiu salotos su vištiena
kitas įrašas
Azijietiški kukuliukai su medaus, česnakų ir sojų padažu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Jogurtinis Musas” 30 – ajam gimtadieniui

Imbierinis sūrio tortas

Kokosinis varškės pyragas su karamelės gabalėliais

Bandelės su aguonomis

Kriaušiniai keksiukai su graikiniais riešutais

Baklavos sūrio pyragas

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Žaliasis kokteilis su persikais

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Prancūziški sviestiniai rageliai (Croissants)

Biskvitinis pyragas su nektarinais

Plikyti pyragaičiai su karameliniu maskarponės kremu

Avižiniai riešutų kremo batonėliai su šokoladu

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Pyragėliai su pomidorais ir trijų rūšių sūriu

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

PUSRYČIŲ STALAS // Kokosinė ryžių dribsnių košė su...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų