Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAIPyragaiSALDUMYNAI

Cinamoninis šokoladainis

parašė Asta 21 Lap ’24
Cinamoninis šokoladainis

Kiek daugiau nei mėnuo iki Kalėdų. Nesu tikra, čia daug ar mažai, bet kalėdines dainas niūniuoju jau antrą savaitę, o papildomą žiupsnį cinamono norėčiau berti į visus kepamus pyragus.

Anądien, pasigarsinusi muziką ir įsipylusi kavos į savo raudoną taškuotą puodelį, ėmiau maišyti tešlą šokoladainiui. Iškart žinojau, kad į šį tikrai įbersiu ir cinamono, ir imbiero, ir muskato, ir net kvapiųjų pipirų žiupsnelį.

Šis šokoladainis kvepia jaukumu ir Kalėdomis. Jis minkštas, drėgnas, klampus. Šildantys žiemos prieskoniai čia tinka nuostabiai – suteikia ne tik aromato, bet ir sodraus, gilaus skonio.

Nors šokoladainį galite patiekti visaip kaip, jei kepsite Kalėdoms – paruoškite žavių šokoladinių eglučių. Atvėsusį šokoladainį supjaustykite trikampiais gabalėliais ir išpieškite miltelinio cukraus glajumi. Tegul šokoladiniai sausainiai atstoja eglučių kamieną, o cukriniai „Dr. Oetker“ pabarstukai – kalėdinius žaisliukus.

Kartais reikia visai nedaug – kartais šventę galime susikurti iš smulkmenų. Iš šokolado, cinamono ir dailių pabarstukų. Pastarieji – kalėdiniai „Dr. Oetker“ pabarstukai „Rudolph Mix“ ir „Glamour Mix“ – papuoštų bet kokį šventinį desertą.

Cinamoninis šokoladainis

Atsispausdinti
Porcijos: 12 gabalėlių-eglučių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

200 g sviesto
200 g juodojo šokolado
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
3 didelių kiaušinių
1 nutarkuotos apelsino žievelės
1 apelsino sulčių
1 stiklinės (80 g) kakavos miltelių
¾ stiklinės (105 g) kvietinių miltų
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
¼ arb. š. druskos

Dekoravimui:
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
1-2 valg. š. šilto vandens
„Dr. Oetker“ kalėdinių cukrinių pabarstukų
šokoladu glaistytų sausainių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite šokoladainį. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
2. Sviestą ir pusę juodojo šokolado sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, vis pamaišydami, kol ištirps ir susijungs į vientisą masę. Nukaiskite.
3. Suberkite cukrų, sudėkite vanilės pastą ir išplakite. Palikite šiek tiek atvėsti.
4. Į atvėsusią šokolado masę po vieną įmuškite ir šluotele įplakite kiaušinius.
5. Suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, įspauskite apelsino sultis. Dar kartą išmaišykite šluotele.
6. Suberkite kakavą, miltus, visus prieskonius bei druską. Lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų produktų. Gausite tirštą tešlą.
7. Įmaišykite smulkintą likusį šokoladą.
8. Paruoštą tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (22-23 cm skersmens). Paviršių išlyginkite.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti apsivėlęs keliais nedideliais drėgnos tešlos gabalėliais. Nelaukite, kol pagaliukas bus švarus, nes tai reikš, kad šokoladainis perkepė!
10. Palikite šokoladainį apie valandą vėsti kepimo formoje, tuomet atsargiai perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
11. Atvėsusį šokoladainį aštriu peiliu supjaustykite į dvylika trikampių gabalėlių.

12. Dekoruokite. Miltelinį cukrų suberkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens. Energingai maišykite šakute, kol gausite vientisą masę. Jei ji per tiršta, įpilkite dar šaukštelį ar šaukštą vandens. Glaistas turi būti tirštas, tačiau tinkamas „piešti“ – ne per kietas ir ne per skystas.
13. Paruoštą glaistą sudėkite į konditerinį maišelį plonu apskritu antgaliu. Dekoruokite šokoladines „eglutes“.
14. Kol glaistas dar nespėjo išdžiūti, užberkite pabarstukų.
15. Palikite glaistą pilnai išdžiūti. Tuomet įsprauskite į šokoladainio „eglutes“ pailgus šokoladu glaistytus sausainius („medžių kamienus“), ir patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

apelsinaicinamonascukriniai pabarstukaidesertasimbieraikakavaKalėdoskepiniaimuskataspabarstukaisaldumynaišokoladasvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Vištienos kukuliukai moliūgų padaže
kitas įrašas
Moliūginės kavos cinamoninės mielinės bandelės

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėlyninis sūrio tortas

Kapučino sausainiai

Šokoladinis pyragas su karamelės lašeliais

Vyšninis tortas su maskarpone (Cherry Velvet Cake)

Medaus – žemės riešutų sviesto sausainiai

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

Baltojo šokolado keksiukai su pistacijų kremu

Sluoksniuotas panakotos ir želė desertas

Triufeliukai su brendžiu

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Moliūgų keksas su varškės įdaru

REKLAMA

GĖRIMAI

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, agurkų, špinatų ir mocarelos salotos

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Lazanija su vištiena, pievagrybiais ir baltu padažu

    17 Rgs ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (351)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų