Jie kvepia kaip ruduo, o skonis tirpdo širdis – tai minkšti, drėgni moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais. Papuoškite juos švelnaus maskarponės kremo kepurėlėmis, ir štai: keksiukai – lyg maži torčiukai!
Dalindamasi šiuo receptu, kviečiu ne tik ruoštis artėjančiai Pyragų dienai, bet ir prisiminti šios dienos prasmę – dalintis gerumu.
Mūsų gerumo kasdien laukia patys mažiausieji – ankstukai. Mažiausi žmogeliukai į pasaulį ateina kaip didelis, trapus stebuklas – prisidėkime prie jų augimo.
Pyragų dieną kepkime, organizuokime kepinių muges ir surinktomis lėšomis prisidėkime prie prasmingos „Ankstukų“ veiklos, savo paramą skirdami paramos fondui „Gerų darbų dirbtuvės“.
Dalijuosi keksiukų receptu – pažadu, bus pasakiškai skanūs!
Moliūginiai keksiukai su šokolado gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Keksiukams:
120 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) cukraus
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
2 kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) pieno
1 arb. š. vanilės pastos
250 g moliūgų tyrės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
100 g pieniško šokolado
Kremui:
250 g maskarponės
½ stiklinės (70 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Pasiruoškite keksiukų kepimo formeles.
2. Tirpintą sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukrumi, ruduoju cukrumi, kiaušiniais, pienu, vanilės pasta ir moliūgų tyre.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų produktų.
4. Suberkite ir įmaišykite smulkiai pjaustytą šokoladą.
5. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik visą jų tūrį.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 °C ir kepkite dar 15 minučių. Patikrinkite, ar keksiukai jau iškepę, mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.
7. Iškeptus keksiukus perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
8. Paruoškite kremą. Maskarponę, miltelinį cukrų ir vanilės pastą elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami, pamažu supilkite grietinėlę. Padidinkite plakimo greitį ir plakite, kol gausite tirštas, formą laikančias putas.
9. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite ant keksiukų viršaus formuodami kremo bokštelius.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Ankstukai“.
#reklama #ankstukai