Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAIPusryčiaiŠaltieji užkandžiai

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

parašė Asta 27 Kov ’19
Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Pamenat, visai neseniai kalbėjau apie paprastumą? Atrodo, jis niekur nenori išeiti iš mano minčių ir kasdienybės. Aš džiaugiuosi, nes tai atneša gerų dalykų. Namuose mažėja nereikalingų daiktų. Kalendoriuje darbai nugula į tvarkingesnes ir labiau apgalvotas eilutes. Iš naujo atrandu kasdienybės balansą, kurį buvau išbarsčiusi bereikalingame skubėjime. O tas balansas pamažu atneša ramybę.

Laukiu, kol pavyks išgryninti ir ilgalaikius tikslus bei svajones. Rodos, turiu jų su kaupu, bet kai paprašau savęs įvardyti garsiai – atsakymas taip ir neateina. Ne, meluoju. Ateina dešimtys atsakymų, bet man taip nei tinka, nei patinka. Prioritetai, – štai ko iš savęs tikiuosi. Nuo mažmožių iki viso gyvenimo planų; kad ir kaip kartais bebūtų sunku juos sudėlioti.

O kol laukiu, mėgaujuosi mažomis smulkmenomis. Net tokiomis paprastomis kaip… pusryčiai.

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Nuo tada, kai išdaviau košę pusryčiams kiekvieną mielą rytą (apie tai rašiau čia), traškius dribsnius kepu dar dažniau. Šiaip jau, reikia sutikti, granola neturi recepto – kaskart ji gali būti kitokia: kaskart galite įberti kažką naujo ar kažko įprasto neįberti. Tai vienas tų dalykų, kuriems net virtuvinių svarstyklių nelabai reikia, o jas naudoti aš labai mėgstu. Todėl ir šitą receptą užrašiau toli gražu ne iš karto – tik kepdama gal ketvirtą ar penktą kartą galiausiai į dubenį viską subėriau tiksliau nei „iš akies“.

Šiuose traškiuose dribsniuose labiausiai mėgstu štai ką:
1. Kokosų drožles. Svarbiausia jas įmaišyti granolai bebaigiant kepti, kad jos nesuskrustų per daug, kad neprarastų savo malonaus saldumo.
2. Migdolus. Supratau, kad bent man būtent kepinti migdolai skaniausiai suskamba traškiuose dribsniuose.
3. Cinamoną. Tas jaukumas, kai kvepia visi namai! Be to, cinamono ir migdolų derinys tiesiog puikus, ar galėtų kas paprieštarauti?
4. Klevų sirupą. Žinoma, galite keisti medumi (aš labai ilgą laiką granolą tik su medumi ir tekepdavau), bet klevų sirupo skonis mažiau specifinis, ne toks intensyvus, o šis jo kiekis yra pats tas. Ne per saldu ir ne per prėska.
5. Šaltyje džiovintas uogas ir vaisius. Šiek tiek saldumo, šiek tiek rūgštumo – priklauso nuo to, kokius vaisius ir uogas pasirinksite. Aš dažniausiai beriu po saujelę visko, ką savo skanėstų lentynėlėje turi Joris – šįkart tai buvo „Supergarden“ avietės, braškės, gervuogės, bananai ir mangai.

Dar keletas dalykų, kurių nederėtų pamiršti kepant traškius dribsnius: kepkite juos žemesnėje temperatūroje, nepamirškite vis pamaišyti, kad keptų kuo tolygiau, tuomet leiskite atvėsti ir būtinai laikykite labai sandariame inde, kad nesudrėktų ir nesuminkštėtų.

Kaip ir receptų variantų milijonas, taip ir pateikimo būdų – milijonas ir vienas. Mes dažniausiai valgome labai paprastai, su tirštu graikišku jogurtu. Ne veltui šį įrašą ir pradėjau nuo paprastumo. Nes ir šis receptas, nes ir ši pusryčių idėja yra būtent tokia. Labai paprasta, labai skanu!

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

Atsispausdinti
Porcijos: apie 4 puodeliai dribsnių Paruošimo laikas: 5 min. Gaminimo laikas: 25-27 min.

INGREDIENTAI

3 stiklinių (300 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (140 g) migdolų
1 arb. š. malto cinamono
žiupsnio druskos
½ arb. š. vanilinio cukraus
1/3 stiklinės (70 g) kokosų aliejaus
1/3 stiklinės (100 g) klevų sirupo
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių
1 stiklinės šaltyje džiovintų „Supergarden“ uogų ir vaisių (aviečių, braškių, gervuogių, bananų, mangų, kt.)

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kapotus migdolus, cinamoną, druską ir vanilinį cukrų.
3. Į nedidelį puodą sudėkite kokosų aliejų ir klevų sirupą. Pašildykite virš silpnos ugnies maišydami tol, kol gausite visiškai vientisą masę. Ją iš karto supilkite į dubenį su sausų produktų mišiniu ir gerai išmaišykite, kad sirupas pasiskirstytų kuo tolygiau.
4. Paruoštą granolą suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paskleiskite vienu plonu sluoksniu.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet skardą išimkite iš orkaitės. Traškus dribsnius pamaišykite ir įmaišykite į juos kokosų drožles. Grąžinkite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite dar 5-7 minutes, kol dribsniai bus gražiai auksinės spalvos. Stebėkite, kad kokosų drožlės neperkeptų.
6. Leiskite traškiems dribsniams atvėsti, tuomet įmaišykite į juos šaltyje džiovintas uogos.
7. Laikykite sandariame inde iki 3-4 savaičių. Patiekite su graikišku jogurtu, chia pudingu, pienu ar naudokite sluoksniuotiems kreminio sūrio desertams gardinti.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su SUPERGARDEN.

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

 Kokosinė granola su uogomis ir vaisiais

avižiniai dribsniaicinamonasgranolaklevų sirupaskokosų aliejuskokosų drožlėsliofilizuoti vaisiaimigdolaipusryčiairiešutaisupergardentraškūs dribsniaiuogosvanilinis cukrus
2 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bananų ir avokadų keksiukai
kitas įrašas
Per naktį brinkinta avižinė košė su kava

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Vasariška salsa krepšeliuose ir Bellini

VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

Sumuštiniai su keptais pievagrybiais

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

Žaliasis avokadų kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Cukinijų apkepas

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Graikiškos makaronų salotos

2 komentarai

Viltė 14 Gru ’20 - 7:52 am

Sveiki, klausiu jūsų dėl kokosinės granolos su uogomis ir vaisiais. ar būtina dėti klevų sirupą? ar galima kažkuo kitu jį pakeisti? nes specialiai kai jo nenaudoju pirkti, nelabai apsimoka

Reply
Asta 14 Gru ’20 - 6:35 pm

Sveiki, Vilte, klevų sirupą galite keisti ir kitu saldikliu: agavų sirupu, datulių sirupu ar tiesiog medumi 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Spa ’20
  • 6

    Jogurtinis želė tortas su varške ir braškėmis

    30 Bal ’25

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų