Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAITroškiniai

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

parašė Asta 11 Lap ’19
Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Dabar toks keistas metas – lapkričio vidurys. Vieni dar gyvena rudens nuotaikomis, kiti jau skaičiuoja dienas iki Kalėdų. Kažkas dar laikosi įsikibęs vasaros prisiminimų, o kažkas – bando aplenkti laiką, mintimis vis nuklysdamas į naujus artėjančius metus. Ir yra dar tie stebuklingi žmonės, kurie teka kartu su laiku; netrypčioja vietoje ir neskuba priekin. Tiesiog būna. Čia, dabar. Iš kasdienybės trupinių kiekvieną rytą ir vakarą dėliodami gražų paveikslėlį. Ne tobulą – tiesiog tokį, kuriame ir mažose smulkmenose gyvena laimė.

Mokausi ir aš būti tokiu žmogumi. Tik ar nebus tai tas mokslas, kuriam reikia viso gyvenimo?

Paskutinėmis dienomis vis susiduriu su tais, kurie mane bando įtikinti, koks nuostabus yra ruduo, o žiema – kokia ji žavi! Kai nusipurtau, kad man per šalta, ar garsiai pasvajoju, kaip laukiu pavasario (iškart po to, kai sulauksiu Kalėdų), pastebiu jų žvilgsnį. Gal truputį kaltinantį, gal tiesiog nesuprantantį. Jie kalba apie po kojomis traškantį sniegą, apie ant blakstienų pakibusias snaiges, apie baltais patalais pasidengusias aukštų medžių šakas. Ir aš negaliu nesutikti – kiekvienas metų laikas turi žavesio ir nuostabių akimirkų, puikių patirčių! Tie maži dalykai man ir padeda išgyventi rudenį ar žiemą, belaukiant pavasario. Ne, dar nėra manyje meilės tiek besąlygiškai daug, kad visiems metų laikams jos galėčiau padalyti po lygiai. Bet gal nieko tokio? Visi mes skirtingi, ir tai – kaip ir tos ant blakstienų pakibusios snaigės – yra labai žavu!

Žinau, yra žmonių, kurie pilkšvumu nusidažiusias dienas išgyvena klausydami muzikos. Šokdami. Pakeldami sparnus į tolimus šiltus kraštus. Lepindami save karštu šokoladu. Skaitydami knygas. Vakarais uždegdami žvakes. Kojas sukišę į minkščiausias kojines. Žiūrėdami serialus. Arba…

Lėtais vakarais gamindami jaukų namų maistą.

Berdama į keptuvę karį, ant pakuotės paskaičiau, kad jis maistui suteikia auksinį atspalvį ir rytietišką skonį. Saulė keptuvėje? Gerai, tai kaip tik tai, ko man reikia – saulės labai pasiilgau. Nebūtina, kad ji būtų pakibus danguje; aš galiu ją susikurti kitais būdais.

Receptą paruošiau su „GLOBUS“ avinžirniais . Jie – kad ir koks metų laikas būtų už lango – visada randa vietą mano virtuvėje. Kartais pavirsta humusu, kartais traškiais užkandžiais, vasarą subyra į salotas, o štai artėjant žiemai – į kvapnų šildantį karį.

Buvo labai gardu!

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 porcijos Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

500 g moliūgų tyrės (apie ½ sviestinio moliūgo)
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 svogūno
1 vidutinio dydžio morkos
3 skiltelių česnako
1 nedidelio gabalėlio šviežio imbiero (apie 1 valg. š. smulkiai tarkuoto imbiero)
2 arb. š. geltonojo kario miltelių
½ arb. š. kajeno pipirų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
2 skardinių (530 g) avinžirnių
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
2 valg. š. pomidorų pastos
2 valg. š. sviesto
100 g špinatų

Patiekti:
virtų ryžių
tortilijų
ryšelio šviežių kalendrų
saujelės kepintų sezamo sėklų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos išdėliokite gabalais supjaustytą moliūgą (odele į viršų). Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgas suminkštės (kepimo laikas labai priklausys nuo gabalų dydžio). Kepto moliūgų odeles nulupkite, o minkštąją dalį sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Sudėkite kokosų aliejų, suberkite smulkiai kapotą svogūną ir plonomis riekelėmis supjaustą morką. Pakepinkite kelias minutes, kartais pamaišydami, kol svogūnai taps skaidrūs ir daržovės suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotą česnaką ir tarkuotą imbierą. Maišydami pakepinkite minutę.
4. Suberkite geltonojo kario miltelius, kajeno pipirus, pagardinkite žiupsniu druskos ir žiupsniu juodųjų pipirų. Suberkite avinžirnius. Maišydami pakepinkite 1-2 minutes, kad prieskonių mišiniu pasidengtų visos daržovės ir prieskoniai išskirtų savo aromatą.
5. Supilkite į keptuvę kokosų pieną ir moliūgų tyrę, sudėkite pomidorų pastą ir sviestą. Išmaišykite ir leiskite užvirti. Virkite apie 5 minutes, kol karis ims tirštėti. Porą minučių prieš virimo pabaigą įmaišykite šiek tiek pasmulkintus špinatus. Nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
6. Paruoštą karį patiekite su virtais ryžiais ir tortilijomis, apibėrę dosnia sauja kapotų kalendrų ir saujele kepintų sezamo sėklų.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „GLOBUS“ .

Recepto įkvėpimas: Halfed Baked Harvest

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

 Avinžirnių ir moliūgų karis su špinatais

avinžirniaičesnakaiimbierasjaukus maistaskalendroskariskokosų aliejuskokosų pienasmoliūgaimorkospomidorų pastaryžiaisvogūnai
7 komentarai
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais
kitas įrašas
Naminiai senoviniai zefyrai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Obuoliniai varškėčiai

Tarta su špinatais ir tunu

KITOKS RUDUO // Trinta žiedinių kopūstų sriuba

Silke įdarytos bulvės

Pyragas su pomidorais ir varškės sūriu

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Salotos su grilyje kepta vištiena ir mangais

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Česnakinė duona ir česnakinis sviestas

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Kokosiniai graikiško jogurto vafliai

Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Aštrus vištienos karis

Bolivinės balandos ir raudonųjų pupelių kepsneliai

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Cukinijų ir pievagrybių blyneliai

Balandėlių apkepas

7 komentarai

Gabriele 14 Lap ’19 - 6:54 pm

Šiandien išbandžiau vakarienei.. Mažai laiko užima, bet kas svarbiausia – super skanu! 🙂 Ačiū už tokį puikų pasidalinta receptą! 🙂

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:24 pm

Ačiū, Gabriele, kad pasidalinote įspūdžiais! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂

Reply
Gabriele 18 Lap ’19 - 6:01 pm

Gaminau ir as! Labai patiko – dekoju uz recepta! 🙂

Reply
Asta 24 Lap ’19 - 6:23 pm

Gabriele, smagu girdėti, ačiū, kad išbandėte! 🙂

Reply
Gintarė 6 Kov ’20 - 10:42 am

Kažkoks metų atradimas!!! Taip paprasta pagaminti, o skonis toks naujas, švelnus, labai dera imbieras, o dar ir taip sveika, nuostabu 🙂 visai šeimai patiko!

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:09 am

Gintare, LABAI džiaugiuosi! Ačiū, kad pasidalinote įspūdžiais 🙂

Reply
Marija 13 Sau ’25 - 6:13 pm

Išbandžiau! Labai labai patiko! Nesudėtingas receptas! Tik kai kurie ragavusieji pasigedo mėsos😀

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų