Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

LENGVI KĄSNELIAISalotos

Brokolių salotos

parašė Asta 20 Gru ’21
Brokolių salotos

Koks gi Kalėdų stalas be baltos mišrainės, tiesa? Pas mus – neįsivaizduojamas. Tik ruošia ją visad mano ir vyro mamos; ačiū joms už tai, jų baltos mišrainės man pačios skaniausios! Tuo tarpu aš kasmet vis stengiuosi sugalvoti „kažką naujo“. Šiais metais tai bus gaivios brokolių, morkų ir saldžiųjų kukurūzų salotos, pagardintos spanguolėmis, migdolais ir skrudintos šoninės gabalėliais. Salotas ragavom jau šį savaitgalį – esu tikra, kad patiks daugeliui. Gaivios ir lengvos, traškios ir labai harmoningo skonio!

Salotų padažą paruošiau iš graikiško jogurto ir klasikinio „Heinz“ majonezo , gaminamo tik iš laisvėje laikomų vištų kiaušinių trynių. Įmaišiau į padažą garstyčių, klevų sirupo, citrinų sulčių, po žiupsnį druskos ir pipirų.. Tai universalus ir labai gardus padažas – tiks prie daugelio mišrainių, salotų (o nuklystant į prisiminimus – toks padažas ir orkaitėje keptos bulvių skiltelės buvo mano TOP patiekalas bent keturis pirmus nėštumo mėnesius, šypt).

Bet grįžkim prie Kalėdų stalo ir prie salotų. Nedaugžodžiausiu, šios salotos labai gardžios. Puikiai tiks prie keptos paukštienos ar sultingų šonkauliukų, bet tikrai gali būti valgomos ir vienos, kaip lengvas pagrindinis patiekalas.

Dalinuosi receptu dabar pat – gal ir jūs norėsit tokią gaivių skonių pilną lėkštę patiekti ant šeimos Kalėdų stalo?

Brokolių salotos

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

1 didesnio brokolio
2 didelių morkų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
200 g šaltai rūkytos šoninės riekelių
1 skardinės (285 g) saldžiųjų kukurūzų
½ stiklinės (65 g) džiovintų spanguolių
100 g tarkuoto čederio sūrio

Padažui:
½ stiklinės (125 ml) majonezo
½ stiklinės (125 ml) graikiško jogurto
2 valg. š. garstyčių
2 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. citrinų sulčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

GAMINIMO EIGA

1. Brokolį kruopščiai nuplaukite, supjaustykite labai smulkiais žiedynėliais (kotelius atidėkite į šalį – vėliau juos panaudokite kitam patiekalui ar daržovių sultiniui virti). Morkas sutarkuokite lazdelėmis ar burokine tarka.
2. Migdolų riekeles trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje, kol apskrus. Išimkite, tuomet sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę ir taip pat pakepinkite iki traškumo.
3. Dubenyje sumaišykite brokolius, morkas, šoninės kubelius, kukurūzus, džiovintas spanguoles, migdolų riekutes ir tarkuotą čederio sūrį.
4. Padažui visus reikalingus ingredientus sumaišykite iki vientisos tekstūros. Sudėkite į dubenį su salotomis ir išmaišykite.
5. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Heinz“.
#reklama #Heinz

Recepto idėja: Clean Food Crush

brokoliaičederisgarstčiosjogurtaskukurūzaimajonezasmigdolaimorkossalotosšoninėspanguolėssūris
3 komentarai
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Morenginė pavlovos eglutė
kitas įrašas
Imbierinis biskvitinis vyniotinis su maskarponės kremo įdaru

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Įdaryti kiaušiniai su kietuoju sūriu ir skrudinta šonine

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Moliūginė avižinė košė

Kakavinė avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų...

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Pusryčių skrebučiai su agurkais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Mielinė plėšoma pynė su pesto ir kietuoju sūriu

Citrininiai lietiniai blyneliai su varškės ir citrinų kremu

Riešutinė granola

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Pikantiška pusryčių apkepėlė su varške, špinatais ir pomidorais

Brokolių salotos

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sluoksniuotas vaisių ir jogurto desertas su citrinų kremu

Imbierinės cinamoninės bandelės

Kokosinis obuolių pyragas

Citrininis tiramisu

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Braškių ir rabarbarų tiramisu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Imbierinis sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Moliūgų kava

Šalta juodoji arbata su persikais

3 komentarai

Lina 20 Gru ’21 - 4:23 pm

Sveiki, pasidalinkite kokią šoninę naudojote? 🙂

Reply
Asta 20 Gru ’21 - 9:57 pm

Lina, naudojau šaltai rūkytą šoninę (bet manau, kad ir karštai rūkyta puikiai tiktų) 🙂

Reply
Ruta 7 Sau ’22 - 10:00 am

Sveiki. Ar klevu sirupa galima pakeisti medumi?

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų