Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiSRIUBOS

Grikių sriuba su vištiena

parašė Asta 12 Kov ’20
Grikių sriuba su vištiena

Kol pavasaris dar truputį erzina – tai kutena skruostus saulės spinduliais, tai vėl pasislepia po storu pilkų debesų sluoksniu ar prapliumpa lietumi, – priimu tai kaip progą papasakoti apie sriubą, kurios receptu žiemą pasidalyti taip ir nespėjau, šypt.

Nes juk kai pavasaris toks, koks šiomis dienom už lango, ne nuodėmė ir puodą sriubos ant viryklės statyti, tiesa? Grįžus namo ir lietaus lašus nupurčius nuo skėčio, vos ne vos atlaikiusio vėjo gūsius, labiausiai norisi sušilti. Todėl štai, kviečiu užsimerkti prieš kalendorių ir išsivirti sriubos. Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet tuo pačiu – turtingos įvairiausių skonių. Šiltos ir jaukios. Subalansuotos šaltesnėms dienoms, bet gardžios visais metų laikais.

Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Kurios jums pačios gardžiausios?

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

Grikių sriuba su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
300 g vištos šlaunelių mėsos be odos
1 didelio svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¾ stiklinės (135 g) grikių kruopų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
2 lauro lapelių
2 vidutinio dydžio bulvių
200 ml riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
200 g šaldytų žirnelių

Patiekti:
šviežios duonos
šviežių kapotų petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Iš abiejų pusių po kelias minutes apkepkite druska ir pipirais įtrintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol česnakas paskleis savo aromatą.
4. Suberkite grikių kruopas. Maišydami pakepinkite dar minutę.
5. Supilkite sultinį, sudėkite lauro lapelius ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių.
6. Suberkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves, sudėkite smulkintą keptą vištieną ir virkite dar apie 10 minučių, kol grikiai bus išvirę.
7. Galiausiai supilkite grietinėlę, suberkite žirnelius, išmaišykite, pavirkite minutę. Nuimkite nuo ugnies, išimkite lauro lapelius, uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių iki patiekiant.
8. Patiekite apibarstę šviežiais žalumynais, su riekele minkštos šviežios duonos.

Receptas publikuotas LaMaistas.lt.

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

bulvėsčesnakaigrietinėlėgrikiaimorkossalieraisriubasultinyssvogūnaivištienažirneliai
9 komentarai
23
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė
kitas įrašas
Braškinis-citrininis ryžių pudingas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Žuvis tešloje su keptomis bulvių skiltelėmis (Fish &...

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

Varškės blyneliai

Kibinai su kiauliena

Virtiniai su bulvėmis ir rūkyta šonine

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sodos duona su rozmarinais

Brusketos | 3 skoniai: su lašiša, su keptais...

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Šaldytų bananų ir špinatų sluoksniuotis

Mielinės bandelės su dešrelėmis ir sūriu

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Žaliasis kokteilis su persikais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Nesaldus pyragas su lašiša

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Orkaitėje kepta arktinė palija su briuselio kopūstais

Cukinijų ir halumio sūrio blyneliai

Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

9 komentarai

S. 17 Geg ’20 - 11:29 am

Visiškas topas! Dariau jau daug kartų, nerealu!

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:52 am

Labai gera girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Justė 20 Sau ’21 - 9:09 am

Tobula sriuba. Gaminsiu ir gaminsiu 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Ačiū! 🙂

Reply
Vaiva 13 Kov ’21 - 5:01 pm

Nuostabus receptas! Labai sotus ir gardus. As dievinu grikius! Kai gaminau vietoje salieru naudojau porus ir idejau dar dziovintu naminiu grybu. Pasaka! Aciu labai uz sita nuostabu recepta 🙂 Rytoj bandysiu jusu varskes blyneliu su aguonomis recepta. Jusu receptai nuostabus.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Labai ačiū, Vaiva, gera girdėti! 🙂

Reply
Inga 1 Rgs ’21 - 3:36 pm

Nerealiai geri receptai Aciu Valgau tai ko nevalgiau anksciau 😀

Reply
Asta 25 Rgs ’21 - 5:03 pm

Inga, labai džiaugiuosi, ačiū jums! 🙂

Reply
Greta 29 Kov ’22 - 6:41 pm

Koks nuostabus receptas! Mėgavomės kiekvienu šios sriubos šaukštu, kažkas nerealiai paprasto ir taip skanaus! Dėkoju jums už receptą 🤗

Reply

Komentuoti: Justė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų