Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KALĖDŲ RECEPTAISALDUMYNAISausainiaiVALGOMOS DOVANOS

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

parašė Asta 6 Gru ’20
Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Kai pažiūri, lyg sniego gniūžtės! Paragavus – lyg burnoje tirpstantys šokoladainio kąsneliai. O iš tiesų, tiesiog tobuli sausainiai: minkšti, drėgni, purūs, sodriai šokoladiniai, su traškia miltelinio cukraus plutele, suskilusia ir išraizgiusia sausainių kamuoliukus netobulomis linijomis. Kuo netobulesnės tos linijos, tuo gardesnis ir gražesnis sausainis. Taip ir būna juk kartais gyvenime – netobuli dalykai patys tobuliausi, šypt.

Iškepėme šiuos sausainius drauge su „Dr. Oetker Lietuva“, į magiją pasitelkę jų kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Į šokoladu kvepiančią tešlą įmaišiau visą šūsnį burtų: sveikatos, laimės, gerumo, tikrumo, meilės, baltų Kalėdų. Kiek daug galima sudėti į su meile gaminamą maistą?

Jie galėtų būti Kalėdų dovana. Jauki ir saldi, lyg ramaus vakaro pažadas, įsisupus į minkštą pledą, apsikabinus puodelį arbatos. Ar kada pagalvojot, kad už lango šėlstančios pūgos, liūtys ar vėjai ne tokie baisūs, kai nuo lūpų kampučių pirštų galais bandai surinkti sausainio trupinėlius?

Užmaišykit tešlą ir jūs. Padovanokit glėbį jaukumo tiems, kuriuos branginat.

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Atsispausdinti
Porcijos: apie 30 sausainių Paruošimo laikas: 10 Gaminimo laikas: 10-15

INGREDIENTAI

80 g minkšto sviesto
1 ½ stiklinės (300 g) cukraus
2 arb. š. vanilinio cukraus
4 kiaušinių
2 stiklinių (280 g) miltų
1 stiklinės (100 g) nesaldintos kakavos miltelių
1 ½ arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos

miltelinio cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Į plakimo dubenį sudėkite minkštą kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakite, kol visi produktai susimaišys. Cukrus neturi ištirpti.
2. Po vieną vidutiniu greičiu įplakite kiaušinius. Neplakite jų ilgai, tik kol įsimaišys, apie 10 sekundžių kiekvieną.
3. Suberkite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų, ir gausite tirštą lipnią tešlą.
4. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite tešlą šaldytuve apie 1-2 valandas.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
6. Į dubenėlį įsiberkite apie pusę stiklinės miltelinio cukraus.
7. Iš šaldytuvo išimta tešla vis dar bus lipni, todėl susidrėkinkite rankas trupučiu vandens. Semkite po valgomąjį šaukštą tešlos, tarp drėgnų delnų suformuokite kamuoliukus, iš visų pusių dosniai (!) apvoliokite milteliniame cukruje ir išdėliokite ant kepimo skardų, palikdami tarp sausainių kelių centimetrų tarpelius.
8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sausainiai pakils, išsiplės ir jų paviršius sutrūkinės.
9. Iškepę sausainiai bus labai minkšti – leiskite jiems kelias minutes atvėsti ant kepimo skardų ir sutvirtėti. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
10. Kambario temperatūroje sandariame indelyje sausainiai skanūs išliks 3-4 dienas.

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetkerlietuva

 Įtrūkę šokoladiniai sausainiai

Recepto šaltinis: Savory Nothings

desertaskakavaKalėdoskepiniaisaldumynaisausainiaišokoladasvalgomos dovanosvanilė
9 komentarai
46
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu
kitas įrašas
Kitokia balta mišrainė

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sluoksniuotas desertas su meduoliais

Varškės pyragas su pudingu

Kokosinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su mangais...

Kokosinis obuolių pyragas

Sūdytos karamelės semifreddo su lazdynų riešutais

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Virtų bulvių blynai su sūriu ir kumpiu

Pievagrybių pyragas

Rudens daržovių blyneliai

Bulviniai blynai su ikrų užtepėle ir lašiša

Graikiškos makaronų salotos

REKLAMA

GĖRIMAI

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Kreminis airiško viskio likeris

Braškinis pieno kokteilis

Saldžios dovanos Mamai

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

Nealkoholinis karštas vynas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kokosiniai sausainėliai su cukinija, riešutais ir šokoladu

Karamelinė kavos panakota

Trupininis pyragas su uogiene

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Vanilinis pudingas su aguonomis ir maskarponės kremu

Saulėtos virtuvės saldumynų knyga | Tai tikra!

9 komentarai

Laima 13 Gru ’20 - 4:52 pm

Nepravėso dar, drungnus ragaujam. Geri! Nu gal norėčiau riebesnių, bet čia mano vaizduotės problemos, nes atrodo tai tarsi kokie triufeliai 😀 Labai efektingai atrodo, tobulai tiktų dovanų…

Reply
Asta 16 Gru ’20 - 11:41 am

Laima, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Giedrė 16 Gru ’20 - 11:35 am

Sveiki,
ar vietoj kakavos galima dėti juodą šokoladą?

Reply
Asta 16 Gru ’20 - 11:41 am

Giedre, šokoladas aukštoje temperatūroje tirpsta, lydosi, veikia visiškai kitaip nei kakava. Šiems sausainiams neabejotinai reikalinga kakava 🙂

Reply
Justė 22 Gru ’20 - 8:11 pm

O ko trūksta, jeigu jie ištęžo? Buvo apvalūs, bet orkaitėje visiški blynai tapo

Reply
Asta 24 Gru ’20 - 11:47 am

Juste, spėju, kad, matyt, tešla buvo per skysta; galbūt jūsų kiaušiniai buvo didesni ir reikėjo šiek tiek daugiau miltų/kakavos. Paruošta tešla turėtų būti labai tiršta, iš jos turėtumėte suformuoti tvirtai formą laikančius kamuoliukus.

Reply
Skaistė 28 Gru ’20 - 5:24 pm

Nerealūs sausainiai! Skanumėlis, o jau gražumas neišpasakytas 😍

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 9:23 am

Ačiū, Skaiste! 🙂

Reply
Aistė 6 Sau ’21 - 2:38 pm

Prieš Šventes draugė atvežė dovanų šių sausainėlių. Buvo tobuli, purūs, lengvi debesėliai. O va man deja, atvirkščiai, tešla ne tik kad gavosi tvirta, o gavosi kieta, kad net minkštinau kokosų aliejum. Mes nelabai vartojame cukraus, tai visuose receptuose nurodytą kiekį dedu per pus mažiau. Vaikai džiaugsmingai sau kirto užgerdami augaliniu pienu 🙂 Aš varčiau juos, ir per saldu, ir purumo tik vos vos. Sunkiai man su kepiniais, grįšiu prie žaliavalgiškų desertų 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų