Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

parašė Asta 2 Bal ’15
Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Kai pagalvoju, mano gyvenime vienas po kito vyksta puikūs dalykai. Pavasaris. Pokyčiai. Pusryčių knyga, kuri jau pasiekė beveik visas prekybos vietas. Ir vakarai ilgesni, o saulė pro debesį apdovanoja vis šiltesniais spinduliais (tada, kai nelyja, žinoma, bet juk netruks tas lietus amžinai). Ir Velykos su vaišėmis nukrautais stalais jau ant nosies. Ir dar vienas dalykas, kuris šiuo metu labiausiai neduoda ramybės pačiomis geriausiomis prasmėmis: atostogos.

A T O S T O G O S. Įžnybiu sau į delną, plaukšteliu į žandą ir kelis kartus sumirksiu, žiūrėdama į jau atspausdintus lėktuvo bilietus. Geriausiais dalykais patikėti kartais gali būti nelengva. Bet kuo mažiau lieka dienų (o jų tikrai kasdien lieka vis mažiau!), tuo geriau jaučiu dygstančius džiaugsmo sparnus. Ir noriu, beprotiškai noriu kuo greičiau kilti virš debesų.

Šokoladinis migdolų miltų pyragas (2)

Linkiu sau dvi savaites truksiančios vasaros, linkiu pačių geriausių įspūdžių, įsimintinų numintų kilometrų, gardžiausių valgių romantiškose tavernose, skardaus juoko, skimbčiojančių vyno taurių, basų kojų smėlyje, užburiančios žydro vandens ramybės, gražiausių vaizdų ir išsvajotų pasiilgtų kalnų didybės. Linkiu sau poilsio, poilsio, poilsio. Jaučiu, kad šįkart visų šių dalykų tikrai nusipelniau. Todėl ir linkiu sau tiek daug nuostabių dalykų, o labiausiai: linkiu sau įkvėpimo ir tikro gyvenimo džiaugsmo, slypinčio kiekvienoje atostogų dienoje, kiekviename žingsnyje, kiekviename saulės spindulyje.

O Jums, mielieji, linkiu saulėtų, šiltų ir spalvingų artėjančių šv. Velykų. Gausaus ir skanaus švenčių stalo, nuotaikingų žaidimų, linksmo artimųjų klegesio, nesibaigiančių kalbų ir neišsenkančio juoko iš pačių širdies gelmių. Tikrumo, nuoširdumo ir tikėjimo pačiais geriausiais dalykais!

Šokoladinis migdolų miltų pyragas (3)

Skonis: 8/10. Sodrus, sunkus, intensyvus, šokoladinis. Pjaustykite mažais gabalėliais ir patiekite prie puodelio kavos – širdis maloniai apsals jau nuo pirmų kelių kąsnelių. Nors aš pati tikriausiai teikčiau pirmenybę lengvesniems desertams, patiems didžiausiems šokoladinių skanėstų gerbėjams, tikiu, šis pyragas bus kažkas ypatingo ir nuostabaus, vertas apvalaus dešimtuko.

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? The White Ramekins

Šokoladinis migdolų miltų pyragas (5)

Juodojo šokolado ir migdolų miltų pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: apie 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 25 min. Gaminimo laikas: 35-40 min.

INGREDIENTAI

375 g juodojo šokolado (70% sausųjų kakavos medžiagų)
100 g sviesto
175 g rudojo cukraus
35 g rupių ruginių miltų
120 g migdolų miltų
1 arb. š. vanilės ekstrakto
2 valg. š. pieno
5 kiaušinių

Patiekti:
kakavos
šviežių uogų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
2. Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir sviestą. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Kaitinkite ant šios garų vonelės, kartais pamaišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps.
3. Nuimkite dubenį nuo puodo. Suberkite cukrų, miltus ir migdolų miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną.
4. Įmuškite kiaušinius ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Paruoštą masė supilkite į kepimo formą. Viršų uždenkite lakštu folijos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.
6. Iškeptą pyragą kepimo formoje atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 3-4 valandas ar per naktį.
7. Atšalusį pyragą išimkite iš kepimo formos, perdėkite į lėkštę, apibarstykite kakavos milteliais. Papuoškite šviežiomis uogomis ir patiekite.

Šokoladinis migdolų miltų pyragas (4)

kakavamigdolaimigdolų miltaipyragassaldumynaišokoladasuogosvanilė
14 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladiniai saldūs džiūvėsėliai (cantucci) su pistacijomis
kitas įrašas
Jogurtinis žaliųjų citrinų keksas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tortas „Snickers“

Tortas „Boružė”

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Biscotti su šokoladu ir migdolais

Tortas „Juodasis Princas”

REKLAMA

GĖRIMAI

Uogų ir bananų glotnutis (smoothie)

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Takai su lašiša ir ananasų-avokadų salsa

Lietiniai blyneliai (crêpes) su keptais persikais ir karamele

Skrebučiai su avokadais ir česnakinių pievagrybių iešmeliais

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis /...

Gaivios salotos su mangais ir avokadais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Lęšių ir saldžiųjų bulvių sriuba su špinatais

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

Brokoliais, špinatais ir mocarelos sūriu įdarytos bulvės

Orkaitėje kepta menkė su bulvėmis ir grietinėlės padažu

14 komentarai

Skanu! 2 Bal ’15 - 6:01 am

Atrodo labai skaniai, o dar tos uogos!
Asta, ar yra galimybė susisiekti su jumis ne per komentarus? Nenorėčiau „spaminti” ne į temą komentaruose.
Ačiū 🙂

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 6:10 am

Ačiū! 🙂
Žinoma, galite man rašyti el. paštu sauletavirtuve@yahoo.com 🙂

Reply
Kamilė 2 Bal ’15 - 7:55 am

Wow, ačiū už receptą 🙂 Kaip tik va gimtadieniui gavau dovanų Rūtos didelį didelį gabalą juodo šokolado, ir galvojau ką čia skanaus pagaminus… bus kaip tik su draugėmis prie kavos.

Lengvų ir įspūdingų atostogų, Asta!

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 11:50 am

Kamile, džiaugiuosi, kad receptas šįkart taip laiku ir vietoje papuolė 🙂 Skanaus pyrago! 🙂
Dėkoju už linkėjimus 🙂

Reply
Rasa 2 Bal ’15 - 8:50 am

Ar neturite foto su torto pjūviu? Norisi įsivaizduoti, kaip viduje atrodo 🙂

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 11:50 am

Rasa, deja, neturiu, bet atrodo kaip tamsus, sodrus, sunkus šokoladinio pyrago pjūvis 🙂

Reply
Kristina 2 Bal ’15 - 2:21 pm

Migdolų miltai…. hm… o tokių galima nusipirkti? O gal reikia susimalti?

Reply
Asta 2 Bal ’15 - 2:24 pm

Kristina, galima ir susimalti, bet galima ir nusipirkti 🙂 Aš pirkau štai čia: https://www.livinn.lt/index.php?_route_=smulkus_migdolu_miltai_ekologiski_500_g

Reply
Julė 3 Bal ’15 - 8:31 am

Asta, nuostabiai pailsėk – išties nusipelnei. Ir grįžki kupina jėgų, entuziazmo ir šypsenų :}
Tiesa, kur keliauji,- užuodžiu Graikiją/Kretą?

Reply
Asta 3 Bal ’15 - 9:57 am

Jule, ačiū už tokius gerus ir teigiamus linkėjimus 🙂 Taip ir bus!
O užduodi tu tikrai labai į tą pusę – keliauju į Kiprą! 🙂

Reply
inga 7 Bal ’15 - 3:53 pm

Gaminau šį skanumyną per šventes – puikus. Tačiau visi ragautojai nusprendė, jog truputis romo priduotų šiam tortui subtilumo, todėl būtinai rekomenduočiau 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:22 pm

Inga, džiaugiuosi, kad tortas patiko 🙂 Tikiu ir jau jaučiu, įsivaizduoju, kad šlakelis romo čia tiktų puikiai. Ačiū už idėją! 🙂

Reply
LA 18 Bal ’15 - 6:29 pm

Superinis dieviškai šokoladinis pyragas. Svarbiausia valgant neskaičiuoti kiek tame gabaliuke kalorijų 🙂

Reply
Asta 28 Bal ’15 - 8:22 pm

Manau, geriausia būtų išmokti išvis neskaičiuoti kalorijų, niekada 🙂 Tiesiog mėgautis maistu 🙂 Žinoma, tai nėra lengva – kartais, būna, tie skaičiukai tikrai įkyriai į galvą lenda 😀

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų