Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Keksai, keksiukaiSALDUMYNAI

Purūs varškės keksiukai

parašė Asta 1 Kov ’21
Purūs varškės keksiukai

Prisimenu, kai buvau maža, mama labai mėgdavo į įvairiausius kepinius įdėti varškės. „Kad būtų minkštesni“, – sakydavo, o aš šiek tiek nerimaudavau, kad vietoj pyrago valgysim kažką panašaus į varškėtį. Niekad taip nenutiko – pyragai iškepdavo purūs, minkšti, drėgni, tirpstantys burnoje. Gerai išsuktos varškės tešloje nė nesimatydavo. Valgydavau pilnais žandais, pamiršusi vaikišką nerimą, o tas laikas, kai kepsiu pyragus pati, atrodė neįmanomai toli.

„Ar kepsi varškėčius?“, – pakėlęs akis nuo lego, nepatikliai manęs paklausė saulėtas virtuviukas prieš porą dienų. Susijuokiau; juk žadėjau jam keksiukų, o štai, rankoje pakelis varškės. Prisiminiau save mažą – laikas prabėgo tikrai greičiau nei tada galvojau.

Varškės keksiukai iškepė nuostabūs! Purūs ir minkšti, drėgni (čia ta magija, kurią sukuria varškė!), ne per saldūs. Į tešlą įmaišiau nutarkuotą citrinos žievelę ir kelias saujas aviečių – jos suteikė keksiukams malonaus gaivumo ir lengvumo.

Skaniausi šie keksiukai švieži; tiek vieni, tiek su stikline pieno. Mes po vieną suvalgėm dar neišlaukę, kol atvės, o ir likę nuo lėkštės išnyko sparčiai, vos spėjau nufotografuoti. Geras ženklas!

Kviečiu išsikepti. Jei ir jums keksiukai primins vaikystę, tai bus truputį daugiau nei tiesiog desertas, – tai bus nostalgiška kelionė laiku, o tokios kartas būna pačios žaviausios!

Papasakoti noriu ne tik apie puikius keksiukus, bet ir apie pieno produktų kokybės svarbą. Kokybiškiausi produktai – skaniausi kepiniai. Ši taisyklė yra paprasta kaip dukart du.

Keksiukus kepiau su „Pilos“ pusriebe varške iš „Lidl Lietuva“ – ji, kaip ir daug kitų „Lidl“ parduotuvių lentynose esančių „Pilos“ pieno produktų, yra paženklinta specialiu „Eurofins“ kokybės ženklu. „Eurofins“ – tai pasaulinis kokybės tyrimų lyderis; šis oficialus ženklinimas patvirtina, kad produktai yra aukščiausios kokybės ir šviežumo.

Tam, kad pavyktų pasiekti tokių rezultatų, „Lidl Lietuva“ savo iniciatyva rūpinasi reguliaria produktų kokybės kontrole. Jie gaminami tik aukštus maisto saugos standartus atitinkančiose gamybos vietose, produkcija papildomai tikrinama nepriklausomoje laboratorijoje.

Ar dažnai skaitote užrašus ant produktų pakuočių ir atkreipiate dėmesį į specialų ženklinimą, kuris gali nuraminti, kad renkamės geriausios kokybės produktus? „Eurofins“ – tai svarbią žinutę nešantis simbolis, kurį verta įsidėmėti. Juo paženklintų pieno (o taip pat – ir mėsos) produktų galite rasti nuolatiniame „Lidl Lietuva“ asortimente.

Keli patarimai, kad keksiukai pavyktų patys gardžiausi:

  • Naudokite pusriebę, o ne liesą varškę. Geriausia, drėgnesnę – ne iš maišelių, bet iš pakelių.
  • Jei norite varškę visiškai paslėpti, prieš įmaišydami į tešlą pertrinkite maisto trintuvu; jei nebijote, kad matysis maži gumuliukai – tiesiog įplakite į tešlą išimtą tiesiai iš pakuotės;
  • Uogas, prieš įmaišydami į tešlą, apvoliokite šaukštelyje miltų, kad išsaugotų daugiau savo sulčių;
  • Nepadauginkite miltų – tešla turi būti grietinės tirštumo;
  • Valgykite keksiukus šviežius, nes varškės kepiniai yra ypatingai minkšti ir drėgni, bet lygiai taip pat linkę ir apdžiūti, sausėti; tobuliausi šie keksiukai kepimo dieną.

Purūs varškės keksiukai

Atsispausdinti
Porcijos: 14 keksiukų Paruošimo laikas: 20 min. Gaminimo laikas: 20 min.

INGREDIENTAI

3 didelių (arba 4 mažų) kiaušinių
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
100 g tirpinto sviesto
180 g pusriebės varškės (9 % rieb.)
1 ¼ stiklinės (175 g) kvietinių miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
125 g šviežių aviečių
1 valg. š. rudojo cukraus

GAMINIMO EIGA

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir popierėlius.
2. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir nutarkuotas citrinos žieveles plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes iki purumo, kol cukrus ištirps, masė pabals ir taps tiršta. Toliau plakdami, supilkite tirpintą sviestą. Sudėkite varškę ir dar kartą gerai išplakite.
3. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Avietes apvoliokite šaukštelyje miltų. Suberkite į tešlą ir lengvais judesiais įmaišykite, kad joje pasiskirstytų kuo tolygiau.
5. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami beveik iki viršaus. Viršų apibarstykite trupučiu rudojo cukraus.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol keksiukai gražiai pakils ir taps gražiai auksinės spalvos. Ar keksiukai jau iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš keksiuko centro, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes atvėsinkite keksiukų formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
8. Skaniausi keksiukai švieži, todėl nedelskite – ragaukite!

Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
Reklama @LidlLietuva #Eurofins #LidlPartnerystė

avietėscitrinosdesertaskeksiukaikepiniaisaldumynaivarškė
10 komentarai
43
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais
kitas įrašas
Neapolietiška pica „Margarita“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Keksiukų puokštė Mamai

Tortas „Katinėlis”

Meduolinis karamelinis tortas

Citrininiai keksiukai su citrinų kremu ir maskarponės kepurėlėmis

Šokoladinis padažas ledams ir ne tik

Želė su uogomis arbūzo riekelėse

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Fokačija su pomidorais ir rozmarinais

Trys užkandžiai su vytintu kumpiu

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Šakšuka su bolivine balanda

Nicos salotos

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir citrinų limonadas

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Nealkoholinis karštas vynas

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Moliūgų kava

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

10 komentarai

Vita 28 Kov ’21 - 5:09 pm

O jūs kepate juos orkaitėje “su vėjeliu” ar paprastai? Ačiū! 🧁

Reply
Asta 29 Kov ’21 - 5:26 am

Vita, taip, kepu su vėjeliu 🙂

Reply
Gintare 16 Rgs ’21 - 6:35 am

Sveiki:)
Ar galima uogas pakeisti persikais?

Reply
Asta 16 Rgs ’21 - 7:54 am

Sveiki, Gintare, taip, tikrai galima! 🙂

Reply
Marija 25 Vas ’22 - 7:41 pm

Ačiū Jums. Šis receptas išgelbėjo mano besibaigiančią galioti (180 g) varškę. Nedėjau jokių uogų, tik varškę. Sukau galvą, ką iš jos padarius ir apsidžiaugiau radus šį Jūsų nuostabų, per 7 minutes pagaminamą, keksiukų receptą.

Reply
Marija 26 Vas ’22 - 8:45 am

Lengvi, purūs ir skanūs net ir be uogų. Varškė tikrai gerai pasitarnauja visur;) Ačiū

Reply
Simona 3 Gru ’22 - 12:31 pm

O kiek laipsnių įkaitinti orkaitę? Neradau kur parašyta

Reply
Asta 3 Gru ’22 - 1:06 pm

Sveiki, Simona, kepimo temperatūra pačiame pirmame punkte 🙂

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą ir popierėlius.

Reply
Rasa 15 Gru ’22 - 1:55 pm

Neturėjau aviečių, tai pakeičiau jas obuoliais, taip pat labai skanu! 🙂

Reply
Asta 15 Gru ’22 - 2:21 pm

Rasa, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Plikyti sausainėliai

    27 Kov ’11
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (38)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (28)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (354)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (132)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (96)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (49)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (344)
    • Blynai ir vafliai (51)
    • Duona (25)
    • Karštieji užkandžiai (57)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (66)
    • Šaltieji užkandžiai (86)
    • Sumuštiniai (38)
  • MAISTAS GAMTOJE (29)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (678)
    • Bandelės (46)
    • Be orkaitės (133)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (108)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (166)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (126)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (31)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų