Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiTroškiniai

SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena

parašė Asta 15 Bir ’17
SUGAUTI MAŽUS MOMENTUS // Ryžiai su brokoliais ir vištiena

Trumpą akimirką blykstelėjusi vasara atrodo kaip kažkas netikra. Stebėdama pro langą dangumi plaukiančius debesis, nuo stiklo dar nenudžiūvus lietaus lašams, turiu prisiversti kilstelėti lūpų kampučius. Jei ne kuo stipriausia valia tą padaryti, nuotaika tikrai subjurtų labai stipriai. Ir pabumbėti labai norėtųsi – kur tai matyta, po šimts, vasara juk, o aš ir vėl iš spintos traukiu mylimiausią žieminį megztinį. Palyginti kuklūs skaičiai, besišaipantys iš orų prognozių tinklapio, nė nekvepia dideliais pokyčiais. Todėl, ką gi, reikia kaip niekad uoliai ieškoti mažų džiugių smulkmenų šioje kiek papilkėjusioje kasdienybėje, kad kiekvieną rytą būtų galima pasitikti su ne mažesniu įkvėpimu dar vienai nuostabiai dienai.

Oras – dar ne viskas. Nutaikiusi progą tarp lietaus ir lietaus, puodelį arbatos išsinešu į terasą. Virtuvėje gaminu ir ragauju kažką nauja, o kai valanda pasitaiko kiek šviesesnė, išsitraukiu ir fotoaparatą. Dievaži, net neįsivaizdavau, kaip buvau pasiilgusi šito trio – gaminti, fotografuoti, rašyti. Skaitau knygas. Jų įtikinta, kad greitu metu pasimėgauti puodeliu kavos ramiai ir su malonumu, atsiduodant tos akimirkos žavesiui bei aromatui, artimoje ateityje bus labai sudėtinga, žiūriu į tai labai atsakingai – kol galiu, mėgaujuosi visa širdimi. Tik vienas puodelis per dieną – tai mažas mano ritualas. Dar neseniai naujai atrastos kavos aromatas kutena nosį, rankose šiugžda naujos knygos puslapiai. Pasaka, o ne gyvenimas! Svarbiausia sugaudyti tuos mažus momentus – paprastus, o tuo pačiu labai žavius ar net truputį stebuklingus – kurie net pro storiausią debesų paklodę džiugina širdį.

Šiandien dalinuosi receptu iš kiek senesnių, gegužės mėnesio archyvų. Paprasta, sotu, gardu. Ir taip, tikrai taip, šis patiekalas – vienas iš tų pavyzdžių, įrodančių, kad aš mėgstu sunaudoti viską, ką randu šaldytuve, kad tik jis liktų tuštesnis. Jei ne šis įprotis, tikrai ryžiai būtų be vištienos ir tikrai būčiau prisivertus nukeliauti į parduotuvę, kad nusipirkčiau apvaliagrūdžių ryžių. Bet yra kaip yra – o yra, tiesą sakant, labai skaniai, nors ir šiek tiek kitaip nei galėjo būti.

 Ryziai su brokoliais ir vistiena

Ryžiai su brokoliais ir vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 50 min.

INGREDIENTAI

1 vidutinio dydžio brokolis
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelis druskos
žiupsnelis grūstų pipirų
3 valg. š. sviesto
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
½ vištos krūtinėlės*
200 g ryžių**
2 ½ stiklinės vištienos sultinio
250 ml avižų grietinėlės***
150 g tarkuoto fermentinio sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Brokolį išskaidykite žiedynėliais, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 7 minutes, kol brokoliais suminkštės. Iškeptus atidėkite į šalį.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite kubeliais smulkintą svogūną kelias minutes, kol svogūno gabalėliai taps skaidrūs. Suberkite kapotą česnaką ir pakepkite dar kelias minutes.
3. Sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą vištieną ir kepkite, kol pabals ir apkeps iš visų pusių.
4. Suberkite ryžius ir maišydami kepkite, kol šie taps skaidrūs.
5. Pradėkite į keptuvę dalimis pilti sultinį. Iš pradžių supilkite puodelį ir vis pamaišydami kaitinkite, kol ryžiai sugels sultinį. Tuomet pilkite dar sultinio ir vėl pamaišydami kaitinkite, kol skysčio keptuvėje neliks. Taip supilkite visą sultinį.
6. Supilkite grietinėlę ir lygiai taip pat maišydami kaitinkite, kol beveik visą grietinėlę sugers ryžiai. Šiuo momentu jie turėtų būti pilnai išvirę ir pakankamai minkšti.
7. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Suberkite sūrį, keptus brokolių žiedynėlius ir išmaišykite. Patiekite nedelsiant.

* Galite patiekalą ruošti ir be vištienos. Mano pirminis sumanymas toks ir buvo, tačiau šaldytuve radau kelis nuo vakar likusius vištienos šašlyko gabalėlius. Juos supjausčiusi smulkesniais gabalėliais, įmaišiau į ryžius. Tiko puikiai, bet ir be vištienos tikrai būtų gardu.
** Jei tik turite ar galite įsigyti, naudokite apvaliagrūdžius ryžius. Su jais paruošite dar puikesnius ryžius, kur kas labiau prilygstančius klasikiniam itališkam rizotui.
*** Drąsiai naudokite įprastą gyvulinės kilmės grietinėlę, jei tokią naudojate įprastai. Jeigu ieškote alternatyvų – avižų grietinėlė yra viena iš jų.

 Ryziai su brokoliais ir vistiena

 Ryziai su brokoliais ir vistiena

brokoliaičesnakaigrietinėlėryžiaisultinyssūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
VASAROS PASILEPINIMAI // Kokosinės pusryčių apkepėlės su obuoliais
kitas įrašas
UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tobulas varškės apkepas (II)

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Rudens salotos su keptu varškės sūriu

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Bolivinių balandų sriuba su pupelėmis

Bulviniai blynai su vištiena

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Šakšuka su morkomis

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir...

Varškės apkepas su braškėmis ir bananais

Makaronų salotos su kepta vištiena

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

„Kuršėnų“ vyniotinis

Desertas „Damų piršteliai”

Varškės skarelės

Didelis sausainis

Karamelinis medaus tortas

Varškės tinginys su uogomis ir abrikosais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutinė granola

Sėklų duona

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Salotos su mangais, avokadais, mocarela ir duoniukais

Riešutų ir datulių batonėliai

Velykų užkandžiai su vytintu kumpiu

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų