Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiDaržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIŽuvis

Silke įdarytos bulvės

parašė Asta 19 Rgs ’09
Silke įdarytos bulvės

Skonis: 10/10. Nežinau, gal čia mano lietuviška tautinė savybė – įdarytos bulvės (na, juk visi ar bent jau daugelis tradicinių lietuvių tikrai mėgsta bulves, tiesa?..). Tačiau aš negaliu ir šių – įdarytų silke, kurią taip pat kai kuriomis formomis labai mėgstu – bulvių įvertinti mažiau nei dešimtuku. Puikus, nuostabus skonis, valgiau ir norėjau dar dar dar… 😀 Bet aš stengiuos būt objektyvi, taigi, kad ir kaip pikta ir atrodytų neteisinga rašyti tokią nuomonę, bet… vienas ragavęs jas žmogus tiesiog šaukte šaukė, kad oi, ne, tik jau ne dešimtukas, gal man visai kū-kū, ne daugiau kaip 3 – 4 balai joms gali būt skiriami. Žinokit, neteisybė 😀 Pabandykit – pamatysit, nagi tikrai be galo skanu 🙂

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Silke įdarytos bulvės

Silke įdarytos bulvės

Atsispausdinti
Porcijos: 5 Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

5 vidutinio dydžio bulvės

1 sūdytos silkės filė
1 vidutinio dydžio svogūnas
1/2 didelės morkos
45 g fermentinio sūrio
mėgstami prieskoniai

GAMINIMO EIGA

Bulves nuskusti ir išvirti pasūdytame vandenyje. Nepervirti, kad bulvės netrupėtų.
Kol bulvės verda, paruošti įdarą. Silkės filė nulupti odą ir supjaustyti labai mažais kubeliais. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Morką ir fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti. Visus produktus bei prieskonius sumaišyti.
Išvirusioms bulvėms nupjauti viršūnėles ir iškobti viduriukus. Dalį iškobtos bulvių masės įmaišyti į bulvių įdaro masę. Iškobtas bulves užpildyti įdaru ir kepti iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus!

bulvėsmorkossilkėsūrissvogūnai
1 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Varškės apkepas su brokoliais
kitas įrašas
Cukinijų ir varškės apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kugelis | Bulvių plokštainis

Grybų ir kopūstų pyragas

Varškės apkepas su brokoliais

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Bulvių ir saldžiųjų bulvių košė su žolelėmis |...

Nesaldus pyragas su šparagais ir lašiša

REKLAMA

GĖRIMAI

Trys imunitetą stiprinantys kokteiliai

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Šalta juodoji arbata su persikais

Karamelinis ledų ir kavos desertas

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Svogūnų pyragas

Vištienos ir mocarelos kepsneliai

Risotto su lašiša

Jūrinis ešerys su špinatų padažu ir česnakinėmis bulvytėmis

Lęšių salotos su Halloumi sūriu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

1 komentaras

Silkės pataluose interpretacija su graikišku jogurtu | Saulėta virtuvė 22 Gru ’17 - 10:36 am

[…] silkę labai mėgstu, net patikrinau – „Saulėtoje virtuvėje“ yra vos vienas receptas su silke, publikuotas gūdžiais 2009-aisiais. Tarp kitko, tas receptas tikrai labai geras, kaip […]

Reply

Komentuoti: Silkės pataluose interpretacija su graikišku jogurtu | Saulėta virtuvė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų