Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

SALDUMYNAITortai

Trispalvis varškės tortas

parašė Asta 11 Kov ’22
Trispalvis varškės tortas

Kovo 11-oji. Ši diena – apie mūsų laisvę. Ne savaime suprantamą, ne duotybę. Apie privilegiją ir dovaną, mums įteiktą ankstesnių kartų. Laisvę gyventi gražius gyvenimus, kurti spalvotą pasaulį, svajoti dideles svajones ir atrasti laimę kasdienybėje. Apie laisvę mylėti, tikėti, apie laisvę būti.
⠀
Dar niekad ši dovana neatrodė tokia neįkainojamai brangi. Su švente, Lietuva!

Trispalvis varškės tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
30 g minkšto sviesto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. riebios grietinės
¼ stiklinės (65 g) kefyro
¾ stiklinės (105 g) kvietinių miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
⠀
Varškės kremui:
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
2 stiklinių (500 g) riebios grietinėlės
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
500 g kreminės varškės
⠀
po 250 g geltonos, žalios ir raudonos spalvos želė kubelių*

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
2. Elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, išplakite. Įplakite grietinę ir kefyrą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite iki vientisos tekstūros.
3. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
4. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, jei biskvitas netolygiai iškilo ir susiformavo kuprelė, ją nupjaukite ir biskvitą išlyginkite. Perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu, o iš vidinės bortelio pusės – kepimo popieriaus juostele.
5. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
6. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite, kol susiformuos standžios putos. Sudėkite varškę ir dar labai trumpai paplakite, kol įsimaišys. Turite gauti glotnų, tirštą varškės kremą.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu jį lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
8. Susluoksniuokite tortą. Jei mėgstate drėgnesnį biskvitą, galite jį sulaistyti keliais šaukštais pasaldinto vandens. Aptepkite biskvitą plonu sluoksniu kremo. Užberkite raudonos spalvos želė kubelius ir aptepkite trečdaliu kremo. Suberkite žalios spalvos želė kubelius ir aptepkite antru trečdaliu kremo. Suberkite geltonos spalvos kubelius ir aptepkite likusiu kremu. Paviršių išlyginkite.
9. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar per naktį. Rytojaus dieną nuimkite tortinės bortelį, nujuoskite kepimo popieriaus juostelę. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

*naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ želė, 1 pakeliui – 1 stiklinė (250 ml) karšto vandens.

biskvitasdesertasgrietinėlėsaldumynaitortasvanilėvarškėželė
5 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blyneliai su varške
kitas įrašas
Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tešloje kepti obuoliai su riešutų įdaru

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Kokosinis ispaninio šalavijo (chia) pudingas su citrinų kremu

Varškės desertas

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Žemės riešutų sviesto granola

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Lavašo suktinukai

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

MAŽAS IŠŠŪKIS // Silkės pataluose interpretacija su graikišku...

Riešutų ir datulių batonėliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

MAMOS DIENORAŠTIS // Špinatų keksiukai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Sviestiniai sausainiai su šokolado gabalėliais

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Kavos panna cotta su šokoladu

Canelés (Cannelés) de Bordeaux

Žemės riešutų sviesto triufeliai

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

5 komentarai

Aistė 15 Kov ’22 - 1:24 pm

Sveiki, norėjau pasiteirauti kokią kreminę varškę naudojate kepiniams? 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’22 - 1:33 pm

Sveiki, arba pati blenderiu pertrinu pusriebę varškę iš pakelių (ji būna drėgnesnė), arba perku kibirėliuose pusriebę varškę, kuri dažniausiai būna įvardyta kaip “varškė pyragams” 🙂

Reply
Aistė 18 Kov ’22 - 6:50 am

Ačiū! ☀️

Reply
Aistė 20 Kov ’22 - 5:20 am

Gaila, biskvitas nesigavo. Recepte 1 kiaušinis, gaminimo eigoje – “įmuškite kiaušinius… “. Tai visgi kiek tų kiaušinių?

Reply
Asta 21 Kov ’22 - 6:54 am

Aiste, kiaušinis tikrai vienas. Sakykite, o kas nepavyko?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Braškinis tiramisu

    21 Bir ’22
  • Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

    15 Bir ’22
  • Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

    9 Bir ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (267)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (64)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (247)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (125)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (13)
  • PASAULIO SKONIAI (40)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (547)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (96)
    • Desertai indeliuose (70)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (139)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (101)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (10)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų