Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Trispalvis varškės tortas

parašė Asta 11 Kov ’22
Trispalvis varškės tortas

Kovo 11-oji. Ši diena – apie mūsų laisvę. Ne savaime suprantamą, ne duotybę. Apie privilegiją ir dovaną, mums įteiktą ankstesnių kartų. Laisvę gyventi gražius gyvenimus, kurti spalvotą pasaulį, svajoti dideles svajones ir atrasti laimę kasdienybėje. Apie laisvę mylėti, tikėti, apie laisvę būti.
⠀
Dar niekad ši dovana neatrodė tokia neįkainojamai brangi. Su švente, Lietuva!

Trispalvis varškės tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
30 g minkšto sviesto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. riebios grietinės
¼ stiklinės (65 g) kefyro
¾ stiklinės (105 g) kvietinių miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
⠀
Varškės kremui:
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
2 stiklinių (500 g) riebios grietinėlės
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
500 g kreminės varškės
⠀
po 250 g geltonos, žalios ir raudonos spalvos želė kubelių*

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
2. Elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, išplakite. Įplakite grietinę ir kefyrą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite iki vientisos tekstūros.
3. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
4. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, jei biskvitas netolygiai iškilo ir susiformavo kuprelė, ją nupjaukite ir biskvitą išlyginkite. Perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu, o iš vidinės bortelio pusės – kepimo popieriaus juostele.
5. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
6. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite, kol susiformuos standžios putos. Sudėkite varškę ir dar labai trumpai paplakite, kol įsimaišys. Turite gauti glotnų, tirštą varškės kremą.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu jį lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
8. Susluoksniuokite tortą. Jei mėgstate drėgnesnį biskvitą, galite jį sulaistyti keliais šaukštais pasaldinto vandens. Aptepkite biskvitą plonu sluoksniu kremo. Užberkite raudonos spalvos želė kubelius ir aptepkite trečdaliu kremo. Suberkite žalios spalvos želė kubelius ir aptepkite antru trečdaliu kremo. Suberkite geltonos spalvos kubelius ir aptepkite likusiu kremu. Paviršių išlyginkite.
9. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar per naktį. Rytojaus dieną nuimkite tortinės bortelį, nujuoskite kepimo popieriaus juostelę. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

*naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ želė, 1 pakeliui – 1 stiklinė (250 ml) karšto vandens.

biskvitasdesertasgrietinėlėsaldumynaitortasvanilėvarškėželė
6 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blyneliai su varške
kitas įrašas
Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

PASKUTINĖ VASAROS AKIMIRKA // Prancūziškų skrebučių apkepas su...

Nekeptas sūrio tortas su braškėmis

Šokoladinė cukinijų duonelė su riešutų sviestu

MAMOS DIENORAŠTIS // Bananų duona su varškės įdaru

Vanilinė pistacijų panakota

Vyšniniai energiniai rutuliukai su juoduoju šokoladu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Pyragaičiai su obuoliais

Tortas „Boružė”

VIENA GARDŽIAUSIŲ // Bananų duonelė su riešutais ir...

Imbierinės eglutės

Grietiniečiai | Nuotraukos žingsnis po žingsnio

Pyragėliai su kremu ir vaisiais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvių ir varškės blynai

Menkė su keptų pomidorų padažu ir perlinio kuskuso...

Perlinių kruopų ir vištienos sriuba

Tilapijų, bulvių ir žiedinių kopūstų apkepėlė

Cukinijų suktinukai su rikotos sūriu ir kalakutiena

Žuvies pyragas su bulvių koše

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Makaronų ir keptų moliūgų salotos

Kietojo sūrio krekeriai su rozmarinais | Užkandžių padėklas

Džiovintų vaisių ir riešutų duona

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Keptų burokėlių ir batatų salotos su „Burrata“ sūriu

Pusryčių bandelės (scones) su kumpiu ir sūriu

6 komentarai

Aistė 15 Kov ’22 - 1:24 pm

Sveiki, norėjau pasiteirauti kokią kreminę varškę naudojate kepiniams? 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’22 - 1:33 pm

Sveiki, arba pati blenderiu pertrinu pusriebę varškę iš pakelių (ji būna drėgnesnė), arba perku kibirėliuose pusriebę varškę, kuri dažniausiai būna įvardyta kaip „varškė pyragams” 🙂

Reply
Aistė 18 Kov ’22 - 6:50 am

Ačiū! ☀️

Reply
Aistė 20 Kov ’22 - 5:20 am

Gaila, biskvitas nesigavo. Recepte 1 kiaušinis, gaminimo eigoje – „įmuškite kiaušinius… „. Tai visgi kiek tų kiaušinių?

Reply
Asta 21 Kov ’22 - 6:54 am

Aiste, kiaušinis tikrai vienas. Sakykite, o kas nepavyko?

Reply
Reda 17 Vas ’24 - 9:47 pm

Asta, ar galima būtų vietoj kreminės varškės naudoti philadelfija sūrį arba rikotą?

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Canelés (Cannelés) de Bordeaux

    7 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų