Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Trispalvis varškės tortas

parašė Asta 11 Kov ’22
Trispalvis varškės tortas

Kovo 11-oji. Ši diena – apie mūsų laisvę. Ne savaime suprantamą, ne duotybę. Apie privilegiją ir dovaną, mums įteiktą ankstesnių kartų. Laisvę gyventi gražius gyvenimus, kurti spalvotą pasaulį, svajoti dideles svajones ir atrasti laimę kasdienybėje. Apie laisvę mylėti, tikėti, apie laisvę būti.
⠀
Dar niekad ši dovana neatrodė tokia neįkainojamai brangi. Su švente, Lietuva!

Trispalvis varškės tortas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 2 val.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
30 g minkšto sviesto
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 kiaušinio
1 valg. š. riebios grietinės
¼ stiklinės (65 g) kefyro
¾ stiklinės (105 g) kvietinių miltų
½ arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
⠀
Varškės kremui:
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 g) vandens
2 stiklinių (500 g) riebios grietinėlės
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
500 g kreminės varškės
⠀
po 250 g geltonos, žalios ir raudonos spalvos želė kubelių*

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo formą (22 cm skersmens).
2. Elektriniu plaktuvu išplakite minkštą sviestą ir cukrų iki purumo. Įmuškite kiaušinį, išplakite. Įplakite grietinę ir kefyrą. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite į plakinį ir išmaišykite iki vientisos tekstūros.
3. Paruoštą tešlą supilkite į paruoštą kepimo indą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
4. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos, jei biskvitas netolygiai iškilo ir susiformavo kuprelė, ją nupjaukite ir biskvitą išlyginkite. Perkelkite ant lėkštės ar padėklo, ant kurio sluoksniuosite tortą, ir apjuoskite tortinės borteliu, o iš vidinės bortelio pusės – kepimo popieriaus juostele.
5. Paruoškite kremą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 5-10 minučių, kol išbrinks.
6. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Suberkite cukrų, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite, kol susiformuos standžios putos. Sudėkite varškę ir dar labai trumpai paplakite, kol įsimaišys. Turite gauti glotnų, tirštą varškės kremą.
7. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite, nes tuomet želatina nesustings!). Šiek tiek atvėsinkite ir lėta srovele supilkite į kremą, tuo pat metu jį lėtai plakdami, kad želatina jame pasiskirstytų kuo tolygiau.
8. Susluoksniuokite tortą. Jei mėgstate drėgnesnį biskvitą, galite jį sulaistyti keliais šaukštais pasaldinto vandens. Aptepkite biskvitą plonu sluoksniu kremo. Užberkite raudonos spalvos želė kubelius ir aptepkite trečdaliu kremo. Suberkite žalios spalvos želė kubelius ir aptepkite antru trečdaliu kremo. Suberkite geltonos spalvos kubelius ir aptepkite likusiu kremu. Paviršių išlyginkite.
9. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar per naktį. Rytojaus dieną nuimkite tortinės bortelį, nujuoskite kepimo popieriaus juostelę. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.

*naudojau „Dr. Oetker Lietuva“ želė, 1 pakeliui – 1 stiklinė (250 ml) karšto vandens.

biskvitasdesertasgrietinėlėsaldumynaitortasvanilėvarškėželė
6 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Lietiniai blyneliai su varške
kitas įrašas
Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Vafliai ant pagaliuko

Bandelės su aguonomis

Tinginių skruzdėlynas

Moliūgų keksas

Kokosinė panakota (panna cotta) su mangais

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Tiramisu Affogato

Šaltas kavos gėrimas su šokoladu

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Imbierinis sirupas kavai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Pyragėliai su pomidorais

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Plikyti riestainiai

Graikiško jogurto padažas su žalumynais

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

REKLAMA

SALDUMYNAI

Ukrainietiška Velykų duona „Paska“

Tortas „Raudonasis aksomas” (Red Velvet Cake)

MOTERYS // Kakavinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas...

„Kuršėnų“ vyniotinis

Trapios tešlos krepšeliai su baltymų kremu

Morenginiai pyragaičiai (mini pavlovos) su vyšniomis ir kreminiu...

6 komentarai

Aistė 15 Kov ’22 - 1:24 pm

Sveiki, norėjau pasiteirauti kokią kreminę varškę naudojate kepiniams? 🙂

Reply
Asta 16 Kov ’22 - 1:33 pm

Sveiki, arba pati blenderiu pertrinu pusriebę varškę iš pakelių (ji būna drėgnesnė), arba perku kibirėliuose pusriebę varškę, kuri dažniausiai būna įvardyta kaip „varškė pyragams” 🙂

Reply
Aistė 18 Kov ’22 - 6:50 am

Ačiū! ☀️

Reply
Aistė 20 Kov ’22 - 5:20 am

Gaila, biskvitas nesigavo. Recepte 1 kiaušinis, gaminimo eigoje – „įmuškite kiaušinius… „. Tai visgi kiek tų kiaušinių?

Reply
Asta 21 Kov ’22 - 6:54 am

Aiste, kiaušinis tikrai vienas. Sakykite, o kas nepavyko?

Reply
Reda 17 Vas ’24 - 9:47 pm

Asta, ar galima būtų vietoj kreminės varškės naudoti philadelfija sūrį arba rikotą?

Reply

Komentuoti: Aistė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 3

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų