Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Bulvių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIPASAULIO SKONIAI

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle

parašė Asta 20 Sau ’23
Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle

Gnocchi – minkšti, švelnūs, šilkinės tekstūros itališki bulvių virtinukai. Juos visai nesudėtinga pagaminti namuose, o būdų patiekti – apstu. Galite valgyti virtus, galite apkepti keptuvėje ar orkaitėje, galite gardinti dešimtimis skirtingų padažų. Su šonine ir grietinėle – vienas mano mėgstamiausių. Virtinukų švelnumas gardžiai dera su sodraus skonio šonine ir kremiška grietinėle, o aitriųjų paprikų dribsniai suteikia trupučiuką malonaus aštrumo.

Nors tikrai sutaupytumėte laiko įsigydami jau paruoštų gnocchi (beliktų namuose pagaminti padažą), štai ką galiu pasakyti iš asmeninės patirties – naminiai yra nepalyginamai skanesni! Kad tą didžiulį skirtumą atrastumėte, nėra kitos išeities kaip tik imti ir išsivirti jų namuose. Reikės vos kelių ingredientų: bulvių, druskos, kiaušinių ir miltų, dar – trupučio laiko ir kantrybės. Svarbiausia nepadauginti miltų, kad virtinukai išliktų tobulo minkštumo; jų tešla turi būti labai minkšta ir šiek tiek lipni! Gausiai miltais pabarstykite stalviršį ir pamiltuokite delnus, kad dailios formos virtinukus formuoti būtų lengviau.

Kartais paprastą kasdienį maistą ir vakarienes lyg restorane skiria tik vienas žingsnis, arba – tik staltiese padengtas stalas ir dailūs indai. Džiaugiuosi galėdama dar kartą priminti, kad didžiulį indų, taurių, stalo įrankių pasirinkimą rasite „Promo Cash&Carry” parduotuvėse.

Šio įrašo nuotraukose – „Vista Alegre“ porceliano indų kolekcija „Verve“, kurią sudaro baltos, subtiliomis juostelėmis išdailintos lėkštės ir dubenėliai. Nors šie indai ypač elegantiški, tačiau tuo pačiu – paprasti, nepretenzingi, tad tiks daugeliui interjerų. Balta spalva ant stalo sukuria lengvumo, gaivos įspūdį, o jos fone kiekvienas patiekalas atrodo ryškiai, kontrastingai, keliančiai apetitą.

Vos tik pamačiau gilias „Vista Alegre“ lėkštes (tokiose paprastai patiekiama pasta), iškart pagalvojau apie pasiilgtus bulvių virtinukus. Man rodos, pasirinkimas buvo taiklus – indų grožis ir virtinukų skanumas derėjo nepriekaištingai, šypt.


Nuotraukose:

  • elegantiški „Vista Alegre“ porceliano indai (kolekcija „Verve“);
  • romantiško stiliaus „Bormioli Roco“ taurės „Florian“;
  • minimalistiniai „Mepra“ stalo įrankiai „Stoccolma“.

Visi indai iš „Promo Cash&Carry”.

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) su šonine, špinatais ir grietinėle

Atsispausdinti
Porcijos: 3-4 Paruošimo laikas: 1 val. 30 min.

INGREDIENTAI

Bulvių virtinukams:
1 kg bulvių
1 arb. š. druskos
1 kiaušinio
1 ½ stiklinės (210 g) miltų

Padažui:
1 arb. š. alyvuogių aliejaus
250 g karštai rūkytos šoninės
1 svogūno
3 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės
50 g špinatų lapelių
50 g tarkuoto kietojo sūrio

Patiekti:
kietojo sūrio
šviežių prieskoninių žolelių

GAMINIMO EIGA

1. Išvirkite bulvių virtinukus. Bulves (su odele) gerai nuplaukite, perpjaukite perpus ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol taps minkštos. Nukoškite, nugarinkite ir palikite atvėsti. Bulvėms atvėsus, nulupkite odeles ir sutrinkite bulvių trintuvu.
2. Į bulves supilkite lengvai išplaktą kiaušinį, pagardinkite druska ir išmaišykite. Suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą. Jei reikia, papildomai įberkite dar šiek tiek miltų, tačiau jų nepadauginkite – tešla turi būti minkšta ir kiek lipni.
3. Bulvių masę dalimis perkelkite ant miltais pabarstyto stalviršio. Suformuokite volelį (apie 2 cm storio) ir supjaustykite apie 2 cm pločio gabalėliais. Jei norite, virtinukus galite „dekoruoti“ – kiekvieną perbraukti per šakutės dantukus taip, kad paviršiuje atsispaustų juostelės.
4. Šiam receptui reikės pusės virtinukų. Kitą pusę užšaldykite – bus greita kitos dienos vakarienė.
5. Puode užvirkite pasūdyto vandens. Dėkite virtinukus ir virkite apie 2-3 min., kol iškils į paviršių. Virkite dalimis – vienu metu virkite tiek virtinukų, kad jie puode nesiglaustų ir nesukibtų.
6. Virtinukams iškilus į vandens paviršių, išgriebkite juos, nuvarvinkite ir dėkite į didelę lėkštę.

7. Paruoškite padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir suberkite nedideliais gabalėliais supjaustytą karštai rūkytą šoninę. Pakepinkite, kol apkrus, ir išimkite į lėkštę.
8. Į tą pačią keptuvę (su šoninės riebalais) suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kepkite, vis pamaišydami, kol suminkštės. Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais, aitriųjų paprikų dribsniais.
9. Suberkite bulvių virtinukus, išmaišykite. Kepkite apie 5 min., vis pamaišydami, kol virtinukais apkeps iš visų pusių.
10. Supilkite grietinėlę, grąžinkite į keptuvę keptus šoninės gabalėlius, suberkite pasmulkintus špinatų lapelius. Išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.
11. Įmaišykite sūrį ir pakaitinkite, kol išsilydys.
12. Patiekite nedelsiant, pagardinę kietuoju sūriu ir papuošę šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

bulvėsčesnakaičiobreliaignocchigrietinėlėitalijakietasis sūrisšoninėšpinataisūrissvogūnaivirtinukai
0 komentaras
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Makaronų ir keptų moliūgų salotos
kitas įrašas
Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pievagrybių pyragas

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

Švediški mėsos kukuliai

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

Migdoliniai varškėčiai su bananais ir uogomis

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

REKLAMA

GĖRIMAI

Moliūgų kava

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Nealkoholinė Helovyno sangrija

Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tortas „Juodasis miškas“

Sluoksniuotas želė desertas

Saldūs džiūvėsėliai (biscotti) su migdolais ir šokoladu

Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Tortas „Mėnulis”

Tiramisu tortas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų