Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAISRIUBOS

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

parašė Asta 3 Gru ’19
Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Sriubas aš verdu tikrai per retai, bet kai verdu, nuoširdžiai pasistengiu, kad jos būtų tokios, kurias norėtųsi išvirti dar ir dar kartą. Būna visaip: kartais pavyksta, kartais nelabai, o kartais pavyksta taip gerai, kad norisi valgyti tiesiog stovint prie viryklės, samčiu tiesiai iš puodo, ir su niekuo nesidalinti. Na, gerai, maistas yra meilė – todėl tą paskutinę mintį veju šalin, dalintis gera ir tiesiog būtina. Ypač – tokia gardžia sriuba. Jei išvirsite tokį didelį puodą kaip aš, užteks didelei šeimai ar būriui draugų, o galbūt dar liks pasišildyti ir rytojaus dieną.

Puiki, labai puiki sriuba! Gausi daržovių ir sūrio, tiršta ir aromatinga, subalansuota tokioms dienoms kaip ši – tokiems jaukiems gruodžio vakarams.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Atsispausdinti
Porcijos: 5-6 Paruošimo laikas: 40 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. sviesto
1 svogūno
3 skiltelių česnako
3 vidutinio dydžio morkų
1 didesnio brokolio (apie 450-500 g žiedynų)
2 stiklinių (500 ml) vištienos sultinio
1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
½ arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. česnako miltelių
žiupsnio malto muskato
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
2 valg. š. miltų
1 stiklinės (250 ml) liesos grietinėlės
1 stiklinės (115 g) tarkuoto čederio

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir pakepinkite kelias minutes, kol kubeliai taps skaidrūs. Suberkite česnaką ir nedideliais kubeliais supjaustytas morkas, ir dar porą minučių pakepinkite.
2. Suberkite į puodą brokolių žiedynėlius, supilkite sultinį ir kokosų pieną. Padidinkite ugnį ir virkite, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir virkite, kartais pamaišydami, kol brokoliai suminkštės, apie 8-10 minučių. Suberkite prieskonius ir išmaišykite.
3. Nedideliame dubenėlyje šluotele miltus sumaišykite su grietinėle iki vientisos masės. Supilkite į sriubą ir maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies tol, kol sriuba bus norimo tirštumo.
4. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite tarkuotą čederio sūrį.
5. Patiekite nedelsiant, ant viršaus užbėrę dar saujelę tarkuoto sūrio ir duonos skrebučių.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

 Tiršta brokolių sriuba su sūriu

brokoliaičederisčesnakaičiobreliaidaržovėsgrietinėlėkokosų pienasmorkossriubasūrissvogūnai
6 komentarai
11
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Imbierinės eglutės
kitas įrašas
Avižiniai sausainiai su obuoliais ir vyšniomis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Paprastas tuno pyragas

Vienos skardos lašiša su daržovėmis

Paprasčiausi kepti varškėčiai

Bulvių virtinukai su vištiena ir moliūgais

Pievagrybių pyragas

REKLAMA

SALDUMYNAI

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Šokoladiniai Helovyno keksiukai

Citrininis vyniotinis su maskarponės kremu

Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

Citrinų tarta

Kakavinis varškės pyragas

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais

Pusryčių bandelės (scones) su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis...

Riešutų ir datulių batonėliai

MAMOS DIENORAŠTIS // Miško uogų kokteilis dubenėlyje

Šiltos žiedinių kopūstų, saldžiųjų bulvių ir avinžirnių salotos

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Vištienos kotletukai su varške

Pyragas su burokėlių ir vištienos įdaru

Vištiena su pievagrybiais

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Viščiukų šlaunelės su bulvėmis ir šonine, troškintos grietinėlės...

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

6 komentarai

Laima 7 Gru ’19 - 12:58 pm

Mmm… Išsiviriau! Reto skanumo brokolienė, mmmm. Ir labai paprasta.

Reply
Asta 11 Gru ’19 - 11:47 pm

Laima, labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Indrė 19 Kov ’20 - 3:59 pm

Labai, labai skanu, tik viską sublenderiavau, kad kai kam brokoliai būtų nematomi :)))

Reply
Asta 8 Bal ’20 - 8:44 pm

Indre, oi, tie kai kas, kuriems vis kas nors turi būti nematoma… žinau aš juos!! :))) Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Džamilia 10 Rgs ’20 - 10:50 am

Labai daug skonių turinti sriuba! Labai skanu 🙂

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:38 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 3

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12
  • 4

    Karamelinis sūrio tortas su lazdynų riešutais

    19 Spa ’20
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (692)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų