Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Blynai ir vafliaiLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

parašė Asta 10 Sau ’20
Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Savaitgaliai – blynų bokštams, tingiems rytams, lėtiems pusryčiams. Juokui, pižamoms, knygoms ir nešukuotiems plaukams. Mėgstamai muzikai ir neskaičiuojamiems kavos (ar arbatos) puodeliams.

Toks būtų tobulo savaitgalio receptas, o koks būtų tobulų blynelių receptas? Vienu, į tokį titulą pretenduojančiu, dalijuosi šiandien.

Ar kada kepėt blynus su bolivinės balandos kruopomis? Aš jas visad noriai berdavau į salotas, bet į blynus – tai buvo mintis, verčianti kilstelėti antakį. Pasirodo, veltui. Virtos kruopos, įmaišytos į tešlą, sėkmingai pakeičia dalį miltų. Blyneliai iškepa minkšti ir purūs, o tuo pačiu – pakankamai sodrios tekstūros. Obuolių gabalėliai suteikia gaivumo ir sultingumo, o žiupsnis cinamono – labai gardaus aromato.

Blyneliai nėra labai saldūs, todėl palikite ant stalo ąsotėlį su klevų sirupu – kažkam užteks mažo šlakelio, kažkam gal norėsis kiek daugiau. Ir dar uogų! Ar vaisių gabalėlių. Ar traškių dribsnių! O gal šaukštelio mėgstamiausios uogienės…

Ir taip labai paprastai – blynelis po blynelio – savaitgaliai tampa tais, kurių laukti norisi dar labiau.

 Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

 Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

Atsispausdinti
Porcijos: 10 didesnių blynelių Paruošimo laikas: 15 min. Gaminimo laikas: 25-30 min.

INGREDIENTAI

2 kiaušinių
1 stiklinės (250 ml) pieno
2 valg. š. medaus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (280 g) virtos bolivinės balandos
1 stiklinės (140 g) miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
2 valg. š. kokosų aliejaus
2 didelių obuolių

Patiekti:
šviežių šilauogių
traškių dribsnių
klevų sirupo

GAMINIMO EIGA

1. Kiaušinius išplakite su pienu, medumi ir vanilės ekstraktu. Sudėkite virtas atvėsintas bolivinės balandos sėklas ir dar kartą gerai išplakite elektriniu plaktuvu.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Suberkite miltų mišinį į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Supilkite atvėsintą tirpintą kokosų aliejų ir lengvais judesiais įmaišykite į tešlą. Nepermaišykite tešlos, joje gali likti tešlos gumulėlių.
3. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais ir įmaišykite į tešlą, kad tolygiai joje pasiskirstytų.
4. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Ištirpinkite šaukštelį kokosų aliejaus. Dideliu šaukštu (arba nedideliu samčiu) semkite tirštą blynų tešlą ir dėkite į keptuvę, formuodami apvalius blynelius. Kepkite, kol tešlos paviršiuje ims kilti burbuliukai. Tuomet apverskite ir kepkite iš kitos pusės dar porą minučių, kol bus iškepę ir gražiai auksinės spalvos. Taip iškepkite visus blynus.
5. Perkelkite blynus į lėkšteles ir patiekite su mėgstamais priedais: uogomis, traškiais dribsniais ir klevų sirupu, ar su karamelizuotais obuoliais ir medumi, ar su sūdyta karamele ir skrudintais riešutais, ar kitais mėgstamais pagardais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.

 Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

 Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

 Bolivinės balandos blyneliai su obuoliais

blynaibolivinė balandacinamonasklevų sirupaskokosų aliejusmedusobuoliaipusryčiaiuogosvanilė
6 komentarai
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais
kitas įrašas
Sviestiniai rageliai (kruasanai) paprasčiau | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Pusryčių sumuštiniai

Virti varškėtukai

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Trijų sūrių spurgytės su krabų skonio lazdelėmis

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Avižinė košė su bananais ir riešutų sviestu

REKLAMA

GĖRIMAI

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

BLYNŲ FIESTA // Blyneliai su rikotos sūrio įdaru...

Kalėdų salotos su šaltai rūkytu upėtakiu

Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Vafliai ant pagaliuko

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

APIE MEILĘ IŠ PIRMO ŽVILGSNIO // Vištienos gabalėliai...

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

33 VALANDŲ KELIONĖ // Švediški meduoliai „Pepparkakor“

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

6 komentarai

Ieva 24 Sau ’20 - 8:02 am

Skanūs, sveikuoliški, purūs blyneliai.

Reply
Asta 26 Sau ’20 - 3:47 pm

Džiaugiuosi, kad patiko! 🙂

Reply
Indrė 9 Vas ’20 - 8:11 am

Nuostabūs!

Reply
Asta 13 Kov ’20 - 10:04 am

Ačiū, Indre!

Reply
Laisve 16 Rgp ’20 - 7:43 am

Vieni mėgstamiausių blynelių ir daug sveikesnė jų versija! Labai labai skanu ❤️

Reply
Asta 28 Rgs ’20 - 7:19 pm

Labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū, kad parašėte! 🙂

Reply

Komentuoti: Indrė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 5

    Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

    5 Lap ’23
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų