Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Graikiško jogurto tiramisu

parašė Asta 9 Rgp ’23
Graikiško jogurto tiramisu

Jei vasarą smaližiauti norisi gaiviau ir lengviau, kviečiu išbandyti šį desertą – graikiško jogurto tiramisu. Graikišku jogurtu čia keičiamas maskarponės sūris ir, patikėkite, sluoksniuotas desertas pavyksta labai gardus!

Viskas paprasta: graikišką jogurtą, pasaldintą klevų sirupu ir pagardintą vanile, sumaišykite su išplakta grietinėle. Minkštą, purų kremą susluoksniuokite su kavoje pamirkytais sausainiais ir vasaros uogomis, ir štai – desertui paruošti prireiks vos pusvalandžio.

Graikiškas jogurtas yra ženkliai lengvesnis, liesesnis ir gaivesnis už riebų maskarponės sūrį, naudojamą autentiškam tiramisu receptui. Tad ir desertą susluoksniuosite kur kas lengvesnį, bet – tirštos graikiško jogurto tekstūros ir plaktos grietinėlės dėka, kremas bus švelnus, minkštas, purus.

Nors ir nutolęs nuo klasikinio per kelis žingsnelius, šis tiramisu – labai skanus. Tiesiog subalansuotas vasarai – lengvų desertų ir skaniausių uogų sezonui.


  • Desertui galite naudoti mėgstamas uogas (avietes, braškes, šilauoges, mėlynes). Jei norite, prieš sluoksniuodami jas galite sutrinti.
  • Vietoje klevų sirupo desertą galite saldinti agavų sirupu, medumi ar paprasčiausiu cukrumi.
  • Kavą, naudojamą sausainių pamirkymui, galite keisti vandens, citrinų sulčių ir cukraus mišiniu. Desertas bus dar gaivesnis ir draugiškas mažiesiems valgytojams.
  • Desertui ruošti naudojau „Alma“ graikiško stiliaus jogurtą. Namuose jį naudojame toli gražu ne vien desertams sluoksniuoti: valgau su granola ir vaisiais bei uogomis, dedu į trintus vaisių kokteilius, maišau į blynų bei vaflių tešlą, ruošiu padažus. Iš graikiško jogurto, tarp kitko, kepu ir labai skanų sūrio tortą – ar esat matę receptą tinklaraščio archyvuose?

Graikiško jogurto tiramisu

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

Kremui:
1 indelio (370 g) „Alma“ graikiško stiliaus jogurto (4% rieb.)
3 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės

Sluoksniams:
½ stiklinės (125 g) paruoštos kavos
100 g sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)
200 g aviečių

Papuošti:
šviežių aviečių
juodojo šokolado
mėtų lapelių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite graikiško stiliaus jogurtą, klevų sirupą ir vanilę. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
2. Stiklinėse susluoksniuokite paruoštą kremą, kavoje trumpai pamirkytus sausainius ir avietes.
3. Bent porą valandų ar pernakt palaikykite šaldytuve, o tuomet patiekite, papuošę šviežiomis uogomis, juodojo šokolado drožlėmis ir šviežių mėtų lapeliais.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Valio“.
@valiolietuva #almagraikiškas #reklama

avietėsdesertasgraikiškas jogurtasgrietinėlėkavasaldumynaisausainiaišokoladasuogosvanilė
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Prancūziškas nesaldus pyragas „Quiche Lorraine“
kitas įrašas
Pistacijų ir aviečių semifreddo

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

Tortas „Raffaello” ir kokosiniai keksiukai su bananais

Tartaletės su vaniliniu kremu ir uogomis

Apverstas kriaušių pyragas su medumi ir graikiniais riešutais

Pyragėliai su obuoliais

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Mini kukurūzų blyneliai

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Įdarytos šviežios bulvės

Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

Šakšuka su bolivine balanda

Orkaitėje keptos daržovės su vištienos iešmeliu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

Imbieriniai keksiukai su kreminio sūrio kepurėlėmis

Meksikietiškas trijų pienų pyragas (Pastel tres leches)

Triufeliukai su brendžiu

PASIILGAU // Graikiško jogurto keksas su spanguolėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais ir avietėmis

Belgiški vafliai

Vanilinis ryžių pudingas su keptais obuoliais

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 3

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11
  • 4

    Morkų tortas su varškės kremo pertepimu

    3 Rgp ’11
  • 5

    Graikiško jogurto tortas

    9 Bir ’13
  • 6

    Trijų šokoladų tortas

    1 Sau ’12

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (356)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (170)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (91)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (689)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (138)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (168)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų