Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Moliūgų ir varškės pyragas

parašė Asta 11 Rgs ’13
Moliūgų ir varškės pyragas

Tyliai, nebyliai, pamažu. Ateina ruduo.

Sakau, matyt, suaugau. Anksčiau atsisveikinimas su vasara man reiškė tik liūdesius, rudenines depresijas ir gerų dalykų pabaigą. O dabar taip nėra. Dabar, suprantu, viskas tęsiasi. Bus vis šalčiau, teks iš stalčiaus traukti storules kojines, vakarais gerti mėtų arbatą, o ne valgyti šaltą arbūzą. Bet juk nėra tai blogai – ir kojinių, ir arbatos aš net pasiilgau. Ir jaukių vakarų. Žibintais nušviestų gatvių. Po kojomis šiugždančiais lapais nubarstytų šaligatvių.

Ir dar tie pyragai, pyragai, pyragai. Rudeniniai pyragai. Ką tik iš orkaitės. Dar šilti. Begaliniai jaukūs…

Skonis: 9/10. Turėjau kaip tik namie varškės, todėl kepiau su varške. Pyragas buvo puikus! Aromatingas, sodraus skonio… O jeigu varškę būčiau pakeitusi kreminiu sūriu, tas didelis devintukas akimirksniu virstų dešimtuku su pliusu, net neabejoju. Kol moliūgų sezonas, kepkit būtinai!

Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.

Kur radau? Baking and books

Moliūgų ir varškės pyragas

Atsispausdinti
Porcijos: 12 Paruošimo laikas: 30 min. Gaminimo laikas: 1 val. 20 min.

INGREDIENTAI

Pagrindui:
270 g sausainių (pvz., „Selga“)
1 puodelis (100 g) mėgstamų riešutų
¼ puodelio (50 g) rudo cukraus
1/2 puodelio (115 g) tirpinto sviesto

Kremui:
1 kg kreminės varškės (ar kreminio sūrio)
2 puodeliai (400 g) cukraus
450 g moliūgų tyrės*
5 dideli kiaušiniai
3 valg. š. miltų
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto imbiero
¼ arb. š. malto muskato
¼ arb. š. druskos
2 arb. š. vanilinio cukraus

100 g šokolado
sauja šokoladinių pabarstukų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite pyrago pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens apvalų kepimo indą.
2. Sausainius sumulkinkite iki labai smulkių trupinių. Riešutus smulkiai sukapokite. Sumaišykite su cukrumi.
3. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Turite gauti lipnią vientisą masę.
4. Šia mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles (apie 5 cm aukščio).
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol gražiai parus. Atvėsinkite.
6. Paruoškite pyrago kremą. Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį ir cukrų elektriniu plaktuvu iki purios masės.
7. Sudėkite ir įmaišykite moliūgų tyrę.
8. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami.
9. Suberkite miltus, prieskonius, druską, supilkite vanilę. Dar kartą išplakite.
10. Supilkite paruoštą kremą ant atvėsusio pyrago pagrindo.
11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą 20 minučių, kol pyrago kraštai sutvirtės, o centras, pajudinus kepimo indą, vis dar šiek tiek virpės.
12. Atvėsinkite mažiausiai vieną valandą. Tuomet išimkite iš kepimo indo ir palaikykite šaldytuve per naktį.
13. Prieš patiekdami, jei norite, aptepkite tirpintu šokoladu ir apibarstykite šokoladiniais pabarstukais. Skanaus!

* Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta. Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

cinamonasimbierasmoliūgaimuskataspabarstukairiešutaisausainiaišokoladasvanilėvarškė
14 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Obuolių pyragėliai
kitas įrašas
Persikų „shortcake“

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

GYVENTI SVEIKIAU // Avižiniai graikiško jogurto keksiukai su...

Pyragas su varške, obuoliais ir mėlynėmis

Meduolinis desertas su karamele ir keptais obuoliais

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Baltojo šokolado putėsiai su braškių džemu

KOVO ATRADIMAI // Bandelių su marcipaniniu įdaru pyragas

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Kepti makaronai su sūriu ir brokoliais

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Grybų ir kopūstų pyragas

Dešrelės su troškintais kopūstais ir bulvėmis

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Tortilijų suktinukai su vištiena

Salotos su avokadais, obuoliais ir vytintu kumpiu

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

Marokietiškos salotos su bolivinėmis balandomis ir avinžirniais

Mėlynių, juodųjų serbentų ir acai uogų kokteilis

Varške įdaryti kepti obuoliai

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

14 komentarai

Violeta 11 Rgs ’13 - 10:55 am

Labai gardžiai atrodo, o kaži be riešutų skonis labai nukentėtų?

Reply
Asta 12 Rgs ’13 - 5:01 am

Violeta, man patinka riešutai pagrinde, bet čia skonio reikalas. Ir be jų pyragas būtų tikrai puikus 🙂

Reply
Skaiste 11 Rgs ’13 - 12:48 pm

Labai skaniai atrodo, o kaip padaryti moliūgų tyrę?

Reply
Asta 12 Rgs ’13 - 5:02 am

Skaiste, moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta. Moliūgą supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Kilogramas moliūgų gabalėlių turėtų kepti apie 45 – 50 minučių. Išėmę iš orkaitės, nulupkite odelę. Moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galite įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus).

Sėkmės! 🙂

Reply
pasiteiravimas 11 Rgs ’13 - 3:52 pm

O kaip pagaminama moliugu tyrė? Ir ar vietoj kreminės varškės tiktų tiesiog varškė?

Reply
Asta 12 Rgs ’13 - 5:03 am

Tyrės gaminimo procesas aprašytas komentare aukščiau 🙂 Kreminę varškę teoriškai galima keisti ir paprasta, bet vis tiek ją pertrinčiau su blenderiu iki kuo glotnesnės masės 🙂

Reply
Laura 11 Rgs ’13 - 7:40 pm

O kaip pasidaryti moliūgų tyrę?

Reply
Asta 12 Rgs ’13 - 5:04 am

Laura, atsakymas komentare šiek tiek aukščiau 😉

Reply
Vytenis 14 Rgs ’13 - 12:33 pm

Receptą atsispausdinau į receptų knygą, ir atėjus gaminimo dienai pradėjau atidžiau skaityti. Ir uolia, „kaip pasigaminti moliūgų tyrę”. Atėjau ir aišku patikrinau komentarus, prieš parašant savo klausimą. 🙂 Atsakymą radau, bet manau reiktų iš komentarų į receptą pakelti.
Ačiū už receptą.

Reply
Asta 16 Rgs ’13 - 12:23 pm

Vyteni, ačiū už patarimą; aprašymas jau perkeltas prie recepto 🙂

Reply
Aušra 7 Spa ’13 - 2:13 pm

NUOTABUS! Juo pasivaišinti turėjo progą daug skirtingų žmonių ir nebuvo nė vieno, kuris neaikčiotų iš skanumo. Naudojau „President” varškę, tekstūra buvo puiki. Tik varškės įdaro gavosi daugokai, nesutilpo visas.

Reply
Asta 11 Spa ’13 - 5:58 am

Aušra, labai labai džiaugiuosi! 🙂 Ačiū, kad atradai laiko pasidalinti atsiliepimais! 🙂

Reply
Viktorija 29 Lap ’18 - 5:48 am

Pyragas gardus, tik vietoj meduoliniu prieskonių tarkavau apelsino žievelę, nes norejosi gaivaus skonio.
kremo kiekis didelis, i standartine torto kepimo forma netelpa.

Reply
Asta 3 Gru ’18 - 6:31 pm

Viktorija, džiaugiuosi, kad pyragas patiko! 🙂 O mūsų tortų formos turbūt truputį skiriasi, nes kremo masė į maniškę puikiai tilpo 🙂

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų