Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiŽuvis

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

parašė Asta 7 Geg ’20
Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

Gyvename pasirinkimų amžiuje. Pienas nėra tiesiog pienas, nes galime rinktis iš dešimties jo rūšių. Ir kiaušiniai nėra tiesiog kiaušiniai, nes vienas vienintelis ant jų esantis skaičius gali papasakoti, kiek labai jie skirtingi. Mėsa, žuvis – lygiai taip pat. Kasdien galime rinktis iš glėbio variantų: paprasčiausią, lengviausią, patogiausią, kokybiškiausią, brangiausią ar pigiausią kelią, kuriuo maistas atkeliauja ligi mūsų virtuvės. Man pačiai ne visada pavyksta priimti tik geriausius pasirinkimus; visi juk mes žmonės. Tobulame pasaulyje ir sau, ir visiems linkėčiau kasdien gyventi pagal paprastą taisyklę: geriau mažiau ir rečiau, bet tikro, gero ir kokybiško maisto.

Jei mėgstate lašišą ir jums rūpi, kaip ji atkeliauja iki jūsų valgomojo stalo, noriu papasakoti apie Klaipėdoje įsikūrusią įmonę „Seafishtrade“. Internete juos galite rasti adresu: www.laukinelasisa.lt. „Seafishtrade“ tiekia sveiką ir natūralią, aukščiausios kokybės ir laukinėje gamtoje (Ramiajame vandenyje, prie Kurilų salų) augančią lašišą: be antibiotikų, be dažiklių, be augimą skatinančių priedų. Tai lašišos, kurios minta natūraliu gamtoje pačių sugautu maistu, jų spalva yra natūrali, o ne nuspalvinta dirbtiniais dažikliais.

Dviejų rūšių laukinės lašišos – Keta ir Kuprė – yra sertifikuotos Marine Stewardship Council (MSC), kuris užtikrina, kad tai yra laukinė žuvis, sužvejota atsakingai rūpinantis vandenynų ištekliais ir laukinės gamtos tvarumu.

Ką dar verta žinoti, jei svarstote užsisakyti (o tą tikrai galite padaryti jų internetiniame puslapyje)?

  • „Seafishtrade“ lašiša yra užšaldyta žemoje temperatūroje, vientisuose blokuose po 14 kilogramų. Jos atlaidinimas trunka apie parą, tačiau jau po dviejų valandų atskiras žuvis galite išskaidyti po vieną – per šį laiką pati lašiša nespėja atšilti, todėl drąsiai ir patogiai atskiras lašišas galite patalpinti į šaldiklį iki kito karto, ir naudoti po vieną.
  • Natūralioje gamtoje užaugusi lašiša yra liesa, kepdama neišskiria daug riebalų, todėl ir jos kepimo laikas yra trumpas – didesnius lašišos gabalėlius puikiai iškepsite per penkiolika minučių. Kepant ilgiau, lašiša gali tapti sausesnė ir sprangesnė, todėl verčiau nesitraukite labai toli nuo orkaitės ir vis patikrinkite, ar jau yra tinkamai iškepusi.
  • Viena didelė lašiša – daugiau nei pakankamai šeimos pietums ar vakarienei. Laukinė lašiša Keta vidutiniškai sveria 2-2,4 kg, tuo tarpu Kuprė – 1-1,5 kg. Aš šiam receptui naudojau didelę, gražią Keta lašišą.

Tikiuosi, kad dar šį tą gali papasakoti ir receptas bei nuotraukos. Tvirta, graži ir natūraliai rausva lašiša mano virtuvėje pavirto į gardžius ir maistingus pietų dubenėlius: supjausčiusi lašišą kepsniais, kepiau ją orkaitėje su naminiu teriyaki padažu. Patiekiau su bolivinės balandos kruopomis ir prieskoniais pagardintomis keptomis daržovėmis: saldžiomis bulvėmis, morkomis, cukinijomis. Viską sudėliojusi į dubenėlius, patiekiau nedelsiant – myliu savo veiklą, nes, pažadu, kone kasdien pagalvoju apie tai, kad šitai tikrai yra skaniausia, ką pastaruoju metu gaminau ir valgiau, o tada nutinka dar kas nors ne mažiau gardaus!

Šie dubenėliai neabejotinai yra tie, kuriuos mielai gaminčiau dar kartą, labai rekomenduoju ir jums. Skanaus!

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 8 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Teriyaki padažui:
½ stiklinės (125 ml) sojų padažo
¼ stiklinės (65 ml) vandens
¼ stiklinės (50 g) rudojo cukraus
2 skiltelių česnako
1 valg. š. tarkuoto šviežio imbiero
1 valg. š. medaus
1 valg. š. ryžių acto
1 valg. š. sezamų aliejaus

1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. šalto vandens

Keptoms daržovėms:
1 didelės ar 2 mažesnių saldžiųjų bulvių
2 morkų
1 cukinijos
3-4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų itališkų žolelių
¼ arb. š. česnako miltelių
¼ arb. š. rūkytos paprikos

Lašišai:
1 lašišos (apie 2 kg)
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Bolivinei balandai:
1 ½ stiklinės (250 g) bolivinės balandos sėklų
žiupsnio druskos

Patiekti:
sezamų sėklų
šviežių žalumynų

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite teriyaki padažą. Nedideliame puode sumaišykite sojų padažą, rudąjį cukrų, smulkiai tarkuotus imbierą ir česnako skilteles, medų, ryžių actą ir sezamų aliejų. Kaitinkite, kartais pamaišydami, virš vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite ugnį ir leiskite padažui užvirti.
2. Atskirame dubenėlyje šluotele išmaišykite du šaukštus vandens su kukurūzų krakmolu, kol šis ištirps. Supilkite į puodą su verdančiu padažu ir nuolat maišydami kaitinkite dar apie minutę, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
4. Paruoškite daržoves. Saldžiąsias bulves supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, morkas – nestoromis lazdelėmis, cukinijas – griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, druska, pipirais, itališkomis žolelėmis, česnakais ir rūkyta paprika. Išmaišykite, kad aliejumi ir prieskoniais tolygiai pasidengtų visos daržovės. Suberkite į kepimo skardą šalia lašišos.
5. Skardą su daržovėmis dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

6. Paruoškite lašišą. Lašišą nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, gerai nusausinkite ir supjaustykite į 8-10 filė gabalėlių.
7. Apibarstykite druska, šviežiai grūstais pipirais, iš visų pusių aptepkite šiek tiek atvėsusiu teriyaki padažu (turėtumėte sunaudoti maždaug du trečdalius padažo, likusį trečdalį atidėkite į šalį patiekimui).
8. Išimkite kepimo skardą su daržovėmis iš orkaitės, tarp daržovių sudėkite lašišos gabalėlius. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 15-20 minučių, kol lašiša bus iškepusi ir vis dar sultinga, o daržovės – minkštos.

9. Paruoškite bolivinės balandos kruopas. Bolivinės balandos sėklas kelis kartus perplaukite vandeniu, kitaip gali būti karstelėjusios. Į puodą supilkite keturis su puse puodelio vandens (triskart didesnį tūrį nei kruopų), pasūdykite ir užvirkite. Suberkite bolivinę balandą, sumažinkite ugnį ir virkite apie 15-20 minučių, kol suminkštės, taps beveik skaidrios ir atsiskirs jų „uodegėlės“. Nupilkite likusį vandenį ir uždengtame puode palikite dar apie 10 minučių. Atvėsinkite ir atvėsusias išmaišykite šakute („išpurenkite“).

10. Patiekite. Į dubenėlius ar lėkštes dėkite bolovinės balandos kruopų ir keptų daržovių, ant viršaus dėkite keptos lašišos gabalėlį. Aptepkite likusiu teriyaki padažu. Apibarstykite keptomis sezamų sėklomis, kapotais žalumynais ir nedelsiant patiekite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Seafishtrade“.
#reklama #seafishtrade #laukinelasisa

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

 Orkaitėje kepta teriyaki lašiša su bolivinėmis balandomis ir keptomis daržovėmis

batataibolivinė balandačesnakaicukinijosimbieraskukurūzų krakmolaskynvalašišamedusmorkosryžių actassaldžios bulvėssezamų aliejussezamų sėklossojų padažasteriyakižalumynaižuvis
2 komentarai
9
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Salotos su keptu halumio (Halloumi) sūriu
kitas įrašas
Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Keptas šamas su smidrais ir bulvėmis

Mielinės bandelės su dešrelėmis

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

TOBULA PORA // Tiršta lašišos ir bulvių sriuba

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Imbierinis sirupas kavai

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Braškių ir citrinų limonadas

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Salotos su lašiša ir fetos sūriu

Greitai kildinta neapolietiška pica su šonine ir pievagrybiais

BALANSAS LĖKŠTĖJE // Orkaitėje keptas upėtakis su čiobreliais...

Česnakinė vištiena su bulvytėmis

Kiaulienos sprandinės šašlykai su svogūnais

Paprasčiausi kepti varškėčiai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Sėklų duona

Prancūziški skrebučiai su moliūgais ir riešutais

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Keptų burokėlių, mocarelos ir mandarinų salotos

Keptos vištienos, kiaušinių ir avokadų mišrainė

2 komentarai

Do 20 Geg ’20 - 6:32 pm

Labai skanu! O likuti isidejau i darba ir turejau superinius pietus, kita karta darysiu speciliai daugiau:)

Reply
Do 20 Geg ’20 - 6:33 pm

Labai skanu! O likuti isidejau i darba ir turejau superinius pietus, kita karta darysiu specialiai daugiau:)

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų