Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Karštieji užkandžiaiLENGVI KĄSNELIAIMėsos patiekalaiŠaltieji užkandžiaiSumuštiniai

Tortilijų suktinukai su vištiena

parašė Asta 10 Bal ’18
Tortilijų suktinukai su vištiena

Man patinka save apsupti gražiais daiktais. Jų dėka gyvenimas tampa gražesnis ir laimingesnis, o dienos mielesnės; ir aš nesutinku, kad tai yra paviršutiniškumas.

Su gražia suknele aš jaučiuosi kur kas labiau savimi pasitikinti. Dailūs bateliai leidžia tvirčiau žengti žingsnius į priekį. Kruopščiai išsirinkta mylima darbų planuotė įkvepia didesniems planams. Daili pietų dėžutė padeda nuosekliau laikytis sveikesnės mitybos plano. Išsvajota sportinė apranga kartais tampa lemiamu spyriu į sėdimąją, kai vietoje svarelių norisi apsikabinti puodelį su karštu šokoladu. Man kur kas maloniau kavą gerti iš gražaus puodelio, valgyti iš dailių indų, vakaroti prie uždegtų kvepiančių žvakių, namus puošti žydinčiomis gėlėmis, skubant iš namų visą pasaulį susidėti į tobuliausią kuprinę, kokią kada nors turėjau.

Gal dėl to, kad savyje niekada neturėjau labai daug pasitikėjimo savimi, jo nuolat ieškau ir semiuosi iš aplinkos: iš žmonių, iš patirčių ir daiktų, kurie mane supa.

O kodėl gi ne? Kodėl nepasistengus savęs apsupti tokiais daiktais, kurie džiugina ir įkvepia?

Sako, kad laimė slypi ne daiktuose. Žinoma, kad ne juose; toji tikra, didelė, visa apimanti, namus, mintis ir širdį užpildanti laimė tikrai slypi neapčiuopiamuose dalykuose – ji žydi gražiuose santykiuose su savimi, artimaisiais ir mus supančiu pasauliu. Tačiau visus santykius reikia puoselėti, o tą daryti galima ir padovanojant sau šį tą gražaus, mielo, norimo; šį tą, kas mums tikrai suteiks dar vieną papildomą žiupsnį tikro džiaugsmo.

Rašau šį tekstą pirmiausia pačiai sau – man patinka save apsupti gražiais daiktais, tačiau žinau, kad per dažnai ir per ilgai trypčioju vietoje, kol galiausiai sau tai leidžiu. Kol nutariu, kad aš tikrai esu verta gražiai atrodyti, gerai jaustis ar tiesiog save palepinti.

Žinau, kaip lengva save įtikinti, jog „man tai nieko nereikia“ ar „aš tai nieko nenoriu“. Norėti būtina! Svajoti būtina! Ir lygiai taip pat būtina sau priminti, kad kiekviena iš mūsų yra verta labai daug. Ar tai būtų kavos puodelis, kurį, žinoma, galėtume išgerti ir namuose. Ar knyga, kuri, ją perskaičius, juk tik rinks dulkes lentynoje. Ar nauja išsvajota suknelė, nors senoji dar tinka ir nėra suplyšusi, šypt.

Todėl, taip, šiandien aš planuoju šokti į naujus tobulus batelius ir skubėti džiaugtis nuostabiu oru ir pavasariu į gamtą. Pakeliui pačiupsiu ir pietų dėžutę su užkandžiais – nes juk pats laikas pradėti džiaugtis saulėtais piknikais!

 Didelė rausva pietų dėžutė

 Didelė rausva pietų dėžutė

Didžiąją rausvą pietų dėžutę galite įsigyti čia: www.e-sauletavirtuve.lt

 Didelė rausva pietų dėžutė

Skonis: 9/10. Suktinukai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Įdarą galite papildyti mėgstamais priedais, įvairiausiais produktais – nuo mėlynųjų svogūnų iki pomidorų ir t.t. Padažas pikantiškas, ryškaus skonio – patiks mėgstantiems česnakus. Jis pakankamai tirštas (tirštumą iki jums tobulo galite reguliuoti pagal pasukų kiekį recepte), malonios konsistencijos. Jei nemėgstate stiprių česnako ar svogūno skonio, verčiau dėkite jų granulių šiek tiek mažiau. Geriausia – gaminti ragaujant!

Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.

 Didelė rausva pietų dėžutė

Tortilijų suktinukai su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 4-5 Paruošimo laikas: 1 val. + 2 val. marinavimas

INGREDIENTAI

½ vištos krūtinėlės

Marinatui:
1 valg. š. sezamų sėklų aliejaus
1 valg. š. sojos padažo
1 valg. š. citrinos sulčių
1 česnako skiltelės

Suktinukams:
3 pilno grūdo tortilijų
3 didelių saujų špinatų lapelių
3 valg. š. pikantiško graikiško jogurto padažo (žr. receptą žemiau)
120 g mocarelos sūrio

Graikiško jogurto padažui (apie 300 ml):
1 arb. š. džiovintų itališkų žolelių
2 arb. š. česnakų granulių
2 arb. š. svogūnų granulių
¼ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. druskos
1 stiklinės (250 ml) graikiško jogurto
1/3 stiklinės (85 ml) raugintų pasukų
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. citrinos sulčių

GAMINIMO EIGA

PARUOŠKITE SUKTINUKUS

1. Visus vištienos marinatui skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės ir įtrinkite vištos krūtinėlę. Palaikykite šaldytuve porą valandų ir leiskite išsimarinuoti.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Kepkite išmarinuotą vištos krūtinėlę apie 25-30 minučių, kol bus pilnai iškepusi ir gražiai apskrudusi. Neperkepkite ir neleiskite išsausėti. Atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Ant pilno grūdo tortilijų, jų centre, dėkite po saują špinatų. Ant jų paskirstykite vištos krūtinėlę. Apliekite pikantišku graikiško jogurto padažu ir apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
4. Kiekvieną tortiliją sulankstykite: užlenkite dešinį ir kairį kraštus, tuomet viršų ir apačią; taip, kad gautumėte sandarų suktinuką ir visas įdaras būtų tortilijos viduje.
5. Įkaitinkite sausą keptuvė. Apkepkite suktinukus po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus, o sūris viduje išsilydys. Patiekite šiltus arba atvėsusius.

PARUOŠKITE GRAIKIŠKO JOGURTO PADAŽĄ

1. Visus produktus sumaišykite iki vientisos masės.
2. Supilkite padažą į sandariai užsidarantį indelį ar stiklainėlį ir laikykite šaldytuve. Gardinkite suktinukus, salotas, patiekite prie kepsnių ar kitų patiekalų, kuriuos mėgstate ragauti su padažu.

 Didelė rausva pietų dėžutė

česnakaicitrinosgarstyčiosgraikiškas jogurtasmocarelaraugintos pasukossezamų sėklų aliejussojos padažasšpinataitortilijosužkandžiaivištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kakavinis riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje
kitas įrašas
Piemenėlių pyragas su žiediniais kopūstais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Kepta trijų grūdų dribsnių košė su obuoliais ir...

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

Mangų, avokadų ir juodųjų pupelių salotos

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

Kokosinis žaliosios arbatos „Matcha“ ir ispaninio šalavijo sėklų...

Kepti varškėčiai su bananais ir cinamonu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Cinamoninių bandelių sūrio pyragas

Ukrainietiški kepti varškėčiai

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Minkštas obuolių pyragas

Migdoliniai pyragėliai su figomis

Itališkas alyvuogių aliejaus pyragas su apelsinais

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

Imbierinė granola

Agurkų, bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Vasariškos makaronų salotos su pesto padažu

REKLAMA

GĖRIMAI

Mangų, ananasų, bananų ir riešutų sviesto kokteilis dubenėlyje

Žaliasis trintų vaisių ir špinatų kokteilis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Mangų ir kokosų pieno kokteilis (Mango Lassi)

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų