Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragaiSALDUMYNAI

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

parašė Asta 13 Spa ’22
Trupininis varškės pyragas su moliūgais

„Moliūgai!”, – pagalvojau iškart, pamačiusi oranžines ir pieno baltumo lėkštes, ir jau žinojau, kokį pyragą kepsiu. Trupininį, su švelniu varškės ir moliūgų kremu. Jis kvepia rudens dienomis, ilgais vakarais, saldžiais savaitgaliais. Prisijaukinti rudenį lengva, kai namai kvepia kepiniais.

Šis pyragas – minkštas, saldus, su gardžiai apskrudusiais trupiniais. Tarp tešlos sluoksnių – glotnus varškės kremas. Dalį jo sumaišiau su moliūgų tyre ir aromatingais prieskoniais, tad pjaustydami gabalėlius matysite, kaip dailiai susimaišęs baltas ir oranžinis kremo sluoksniai. Taip, spalvos tos pačios kaip ir lėkščių; taip jau būna, kad kartais indai padiktuoja kepinių receptus, o kartais – atvirkščiai.

Šios dailios akmens masės lėkštės – iš „PROMO Cash&Carry”. Iš pirmo žvilgsnio jos kuklios ir visai paprastos, bet iš tiesų – man vienos gražiausių plačiame parduotuvės asortimente. Visiškai matinės, prigesintų, labai natūralių spalvų. Matote tuos jaukius brūkšnelius ir taškelius? Visiška mano silpnybė! Nuostabūs indai tiek desertams valgyti, tiek jiems fotografuoti, šypt.

Kolekcijoje, pavadinimu „Joyn by Thomas“, – trijų matinių spalvų lėkštės ir dubenėliai. Melsvi, oranžiniai, pieno baltumo. Kuri spalva labiausiai tiktų jūsų namams? Iš kurios spalvos lėkštelių gardžiausiai šį rudenį valgytumėte pyragus?

O kalbant apie pyragus… ar išsikepsite šį? Išsikepkite!

Trupininis varškės pyragas su moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 20 gabalėlių Paruošimo laikas: 40 min. Gaminimo laikas: 45-50 min.

INGREDIENTAI

Tešlai:
3 stiklinių (420 g) kvietinių miltų
½ stiklinės (50 g) migdolų riekučių
1 stiklinės (200 g) cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
200 g minkšto sviesto
2 kiaušinių

Įdarui:
1 stiklinės (225 g) moliūgų tyrės *
2 valg. š. miltų
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. s. malto muskato
½ arb. s. malto imbiero
720 g pusriebės varškės (9 proc.)
3 didelių kiaušinių
½ stiklinės (125 g) riebios grietinės
½ stiklinės (100 g) cukraus
1 arb. š. vanilės ekstrakto
¼ arb. š. druskos

migdolų riekučių

* pyragui reikalinga tiršta moliūgų tyrė. Jei jūsų turima tyrė yra skysta, vandeninga, prieš naudodami perkoškite ją per smulkų sietelį.

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, migdolų riekutes, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską. Sudėkite minkštą sviestą, įmuškite kiaušinius ir išminkykite minkštą, nelipnią tešlą.
2. Tešlą padalinkite į dvi dalis: du trečdalius ir vieną trečdalį. Abi dalis suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve, kol paruošite įdarą.

3. Paruoškite įdarą. Dubenėlyje sumaišykite moliūgų tyrę (ji turi būti tiršta, ne vandeninga!), miltus, cinamoną, muskatą ir imbierą. Atidėkite į šalį.
4. Į didelį dubenį sudėkite varškę, kiaušinius, grietinę, cukrų, vanilę ir druską. Maisto trintuvu sutrinkite iki visiškai lygios tekstūros, kol neliks varškės gumuliukų.
5. Į dubenėlį su moliūgų tyre sudėkite 350 g varškės masės. Gerai išmaišykite.

6. Iškepkite pyragą. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo indą (20×30 cm) išklokite kepimo popieriumi.
7. Didesniąją tešlą dalį (du trečdalius) sutarkuokite burokine tarka ar sutrupinkite pirštais ir paskleiskite kepimo inde. Paspauskite delnais, suformuodami tolygų pagrindą.
8. Ant tešlos dideliais šaukštai sudėkite varškės kremą ir moliūginį varškės kremą. Lengvai pamaišykite peiliu, kad kremai šiek tiek persimaišytų.
9. Likusią mažesnę tešlos dalį (vieną trečdalį) sutarkuokite burokine tarka ir tolygiai užberkite ant viršaus. Apiberkite saujele migdolų riekučių.
10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol tešla bus iškepusi, o įdaras – sutvirtėjęs. Jei kepant viršus ims ruduoti per greitai, uždenkite formą lakštu folijos ir kepkite toliau. Atvėsinkite pravertoje orkaitėje, tuomet atvėsusį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų ar per naktį.
11. Pjaustykite gabalėliais ir ragaukite.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry“.
#reklama #promocashcarry

cinamonasdesertasgrietinėimbieraskepiniaimigdolaimoliūgaimuskataspyragassaldumynaivanilėvarškė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Moliūginė avižinė košė
kitas įrašas
Graikiškos makaronų salotos

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Saldus vyniotini su varške

Japoniškas biskvitinis braškių tortas | Nuotraukos žingsnis po...

Angliškos pusryčių bandelės su obuoliais, riešutų sviestu ir...

Grietininė panakota su braškėmis

Tortas „Ferrero Rocher“

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Pikantiškas varškės apkepas su brokoliais ir sūriu

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

Trinta burokėlių sriuba

Vištienos, ryžių ir daržovių apkepas

Salotos su orkaitėje keptu varškės sūriu

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Riešutų ir datulių batonėliai

Tortilijų suktinukai su vištiena ir daržovėmis

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Takai su plėšyta vištiena

Šviesi naminė duona (mielinė pynė)

Cinamoninių bandelių pyragas su graikiniais riešutais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Morenginė pavlovos eglutė

Skruzdėlynas

Imbierinis pyragas su rabarbarais

ŠOKOLADAS KALĖDOMS // Šokoladinės eglutės

Vyšnių „cobbler“

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir bazilikų džemas

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 2

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų