Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

SALDUMYNAITortai

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

parašė Asta 6 Geg ’12
Vanilinis varškės tortas su braškėmis

„Kai mums liūdna, Ji paguodžia be žodžių. Kai džiaugiamės, be išlygų džiaugiasi mūsų laime kartu. Kai mes bijome, Ji palaiko. Kai pasimetame painiame gyvenimo kelyje, Ji visada padeda.

Ji myli. Kiekvieną gyvenimo akimirką, kiekvieną trumpą sekundę, kad ir kas bebūtų, Ji visuomet besąlygiškai ir iš visos savo širdies mus myli. Nieko ir niekada neprašydama atgal.

Tokios yra Mamos. Patys brangiausi žmonės, kurių akyse telpa visas tavo pasaulis, visi džiaugsmai ir rūpesčiai, visi išgyvenimai ir išbandymai, pasiekimai ir laimėjimai.

Ar įmanoma sutalpinti į paprastus žodžius tuos jausmus, kuriuos jaučiame Mamai..?

Mamos… Atleiskite mums už tai, kad gal kartais pamirštame Jums parodyti, kiek daug mums reiškiate. Kaip stipriai Jus mylime. Pamirštame pasakyti, jog kartais pasiilgstame Jūsų taip, kad skauda širdį, ir trokštame Jūsų apkabinimo lyg išsigelbėjimo nuo visų pasaulio negandų. Atleiskite už tai, kad kartais neįvertiname, nesuprantame ir neišklausome. Mes tik vaikai… Ir savo klaidomis kartais tik bandome įrodyti, jog mokame gyventi.

Mamos, Jūs – mūsų gyvenimo kelrodis. Jūs – mūsų gyvenimo inkaras, kurio dėka žinome, kad visada yra namai, kuriuose esame laukiami ir mylimi. Ir būdami ar už dešimties, ar už tūkstančių kilometrų, mes kiekvieną akimirką širdimi jaučiame, kad Jūs su mumis. Dabar ir amžinai.

Mylimos Mamos, sveikiname Jus su Jūsų diena!“

 

„°C“ kulinarinis žurnalas,
specialus 2012 m. pavasario numeris
„Motinos diena“

Skonis: 10/10. Vasariškas ir gaivus. Su varške ir braškėmis. Pagrindas trapus, braškių sluoksnis maloniai saldžiarūgštis ir gaivus, o vanilinis varškės kremas tobulai kreminis, purus, švelnaus skonio ir ne per saldus. Gal kitą kartą braškių sluoksnį daryčiau šiek tiek plonesnį, o varškės – šiek tiek storesnį, tačiau bet kokiu atveju tai yra labai puikus tortas. Rekomenduoju visiems varškės mylėtojams, net jei nemėgstantiems braškių – drąsiai keiskite jas savo mylimomis uogomis.

Sudėtingumas: yra ką nuveikti.

Kur radau? pagal Sonatinos receptus

Vanilinis varškės tortas su braškėmis

Atsispausdinti
Porcijos: 16 Paruošimo laikas: 3 val.

INGREDIENTAI

Tešlai:
250 g miltų
65 g cukraus pudros
125 g sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Braškių sluoksniui:
750 g šaldytų braškių
1 arb.š. cinamono
3 valg.š. citrinos sulčių
160 g cukraus
100 g kukurūzų krakmolo

Vaniliniam varškės sluoksniui:
3 1/2 arb.š. želatinos
7 arb.š. šalto vandens
300 g kreminės vanilinės varškės*
100 g cukraus
2 kiaušinių tryniai
1 citrinos tarkuota žievelė
3 valg.š. citrinos sulčių
400 g plakamosios grietinėlės

Papuošimui:
100 g smulkinto juodojo šokolado
šviežios braškės

GAMINIMO EIGA

 

1. Paruoškite torto biskvitą. Į dubenį persijokite miltus, druską ir cukraus pudrą.
2. Suberkite burokine tarka sutarkuotą sviestą, įmuškite kiaušinį ir greitai užminkykite vientisą tešlą.
3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, įsukite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms.
4. Kepimo popieriumi išklokite 20×30 cm dydžio kepimo indą. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros.
5. Iš šaldytuvo išimtą tešlą iškočiokite ir išklokite ja kepimo indo dugną. Keliose vietose subadykite šakute.
6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Išimkite ir atvėsinkite.
7. Paruoškite braškių sluoksnį. Puode sumaišykite šaldytas braškes, cinamoną, citrinos sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą.
8. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol braškės atitirps, o masė ims tirštėti.
9. Kai braškių masė taps džemo konsistencijos, nuimkite nuo ugnies.
10. Išvirtą braškių džemą tolygiai paskleiskite ant iškepto torto pagrindo.
11. Paruoškite vanilinį varškės sluoksnį. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite.
12. Vanilinę varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinių tryniais, citrinos sultimis ir tarkuota žievele.
13. Želatiną ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje (neužvirkite!), šiek tiek ataušinkite ir įmaišykite į varškės masę. Želatiną į varškę pilkite labai plona srovele, nuolat maišydami.
14. Įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
15. Paruoštą varškės sluoksnį tolygiai užpilkite ant braškių sluoksnio ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, o jei galite – palaikykite per naktį.
16. Sustingusį tortą apibarstykite šokoladu ir išimkite iš indo. Jei norite, lygiai apipjaukite kraštus ar supjaustykite kvadratiniais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį papuoškite braške.
17. Skanaus!

* kreminės vanilinės varškės galite nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje ar turguje (sveriamos). Tačiau galite naudoti ir paprastą varškę, tačiau tokiu atveju sutrinkite ją iki visiškai vientisos masės ir varškės sluoksnį pagardinkite arbatiniu šaukšteliu vanilės ekstrakto. Jei norite dar prabangesnio torto, vietoje varškės galite naudoti maskarponę.

http://farm9.staticflickr.com/8156/7002534582_fa9ca90800_b.jpg
braškėscinamonascitrinosdžemasgrietinėlėkukurūzų krakmolassaldumynaišokoladastortasuogosvanilėvarškėželatina
25 komentarai
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kepėjai be stabdžių: Viktorijos biskvitas (Victoria sponge)
kitas įrašas
Pavasario salotos su ridikėliais ir kepta vištiena

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tiramisu

Sveikuoliški batonėliai

Šokoladinė bananų duona

Šokoladainis su karamele ir lazdynų riešutais

Varškės pyragas su braškėmis

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

TRIJŲ PLIUSŲ TAISYKLĖ // Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

MAMOS DIENORAŠTIS // Spaghetti su cukinijomis ir avokadais

Grybų ir kopūstų pyragas

NAUJA PRADŽIA // Bolivinės balandos salotos su persikais...

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

Itališkas omletas (fritata) su bulvėmis, šonine ir špinatais

Česnakinė vištiena su brokoliais kreminiame grietinėlės padaže

REKLAMA

SALDUMYNAI

Migdolinis ispaninio šalavijo sėklų (chia) pudingas su braškėmis...

Varškės pyragas su obuoliene

Minkšta grietininė bananų duona su varškės kremo įdaru

Trupiniuotis su avietėmis

Itališkas pyragas su kokosais ir riešutais

Vaniliniai keksiukai su citrinų kremo įdaru ir kreminio...

25 komentarai

Del braskiu sluoksnio 6 Geg ’12 - 4:25 pm

Norejau pasiklausiti , o negalima butu deti nevirtu braskiu sluoksni, turiu omeny, zalias braskes sutrintas su cukrumi?

Reply
Asta 7 Geg ’12 - 7:48 pm

Žinoma, galima, tačiau tokiu atveju reikėtų vis tiek sluoksnį sutvirtinti, pavyzdžiui, želatina. Kitu atveju braškių sluoksnis bus skystas.

Reply
Lina 6 Geg ’12 - 5:24 pm

Atrodo dieviškai gražiai 🙂

Reply
Asta 7 Geg ’12 - 7:49 pm

Ačiū, Lina! 🙂

Reply
Medeja 7 Geg ’12 - 12:05 am

Man labai patinka tokie varškės tortai, su nesausu dosniu kreminiu varškės sluoksniu..Niam.

Reply
Asta 7 Geg ’12 - 7:50 pm

Medėja, tuomet galiu garantuoti, kad šis patiktų. Labai labai patiktų. Aš taip pat esu varškinių kepinių ir tortų mėgėja, ir esu jų kepusi bei ragavusi begales, na, bet nuoširdžiai sakau, jog šis iš tiesų pranoko mano lūkesčius 🙂

Reply
Reda 7 Geg ’12 - 7:12 am

Jeeetus… koks nerealaus grožio ir matyt skonio desertukas. Išsisaugau! 🙂

Reply
Asta 7 Geg ’12 - 7:50 pm

Reda, kad tiesa, tas ne melas – jis nuostabiai skanus! 🙂

Reply
Ugne 13 Geg ’12 - 7:22 pm

Saunus receptas – butinai bus isbandytas 🙂 Dar ikisiu savo trigrasi del tos vanilines varskes – jos taip pat yra visose didesnese Maximose, vadinasi ‘Alma’ ir buna tokiuose indeliuose, kaip didesnes talpos jogurtai. Ji jau su vanile ir pertrinta/kremine. Skonis irgi neblogas 🙂 Dar kilo tokia mintis, kad jeigu saldytu braskiu nera ir jas tenka keisti svieziomis, tai, matyt, jas pertrynus, krakmolas vis tiek sugaudytu sultis ir kaistant tai masei taptu dzemu. Na, gal reiktu siek tiek daugiau krakmolo. Esu dariusi kazka panasaus su vysniomis.

Reply
Asta 16 Geg ’12 - 5:47 pm

Ugne, kalbam apie tą pačią varškę 🙂 Taip pat dar labai neblogos būna turguose, sveriamos. Būna net ne tik vanilinės, bet ir kitokių skonių – braškinės, kakavinės. Bet vanilinė man skaniausia. Kaip sūreliai 🙂
Dėl šiežių braškių – taip, manau, kad krakmolas ir šviežias sutvirtintų į džemą, tik jau reikėtų verdant žiūrėti ir pagal poreikį koreguoti kiekį 🙂

Reply
Nerija 27 Rgp ’12 - 7:30 pm

Asta, ilgokai ieškojau, kokį tortą galėčiau iškepti sūnaus gimtadieniui. Atrodo, kad šis patiktų tiek suaugusiems, tiek vaikams. Man tik kyla abejonių del braškių sluoksnio. Bijau, kad jis gali pradėti tekėti. Ar užtenka vien tik krakmolo ir kodėl būtent kukurūzų?

Reply
Asta 28 Rgp ’12 - 4:44 am

Nerija, puikus pasirinkimas! 🙂
O dėl braškių sluoksnio nesijaudink, tikrai kukurūzų krakmolo dėka šis sluoksnis būna kuo geriausios – tvirtos – konsistencijos. Būtent šiuo tikslu jis dažnai naudojamas saldžiuose kepiniuose 😉 Be to, jau virdama braškių sluoksnį matysi, kaip jis tirštėja 🙂

Reply
Nerija 1 Rgs ’12 - 8:47 am

Nu, Asta, aš euforijoje. Iškepiau tortą sūnaus gimtadieniui. O jau skanumėlis. Kaip ir rašei, varškės sluoksnį dar pagardinau 200 g maskarpone (išėjo purus ir priminė putėsius), o braškių sluoksnis niekus neišbėgo :), išėjo gal kokių 1,5 cm storio ir buvo gero džemo konsistencijos. Tik pagrindą kepiau pati – pagal receptą, kuris buvo ant Gustin kukurūzų krakmolo pakuotės. Mano autoritetas pakilo visų svečių, o svarbiausia, sūnaus ir vyro akyse. Nors jau visi buvo visko persisotinę, bet nesusilaikė nepakartoję torto. Žodžiu, pati vos spėjau paragauti. Asta, ačiū ačiū už puikų receptą. Iki šiol dar neturėjau savo firminio patiekalo. O dabar yra!

Reply
Nerija 2 Rgs ’12 - 2:38 pm

Beje, aš gaminiau iš paprastos Žemaitijos pieno varškės. Skanumėlis.

Reply
Asta 4 Rgs ’12 - 7:45 pm

Nerija, ačiū Tau už komentarą! Kad žinotum, kaip džiaugiuosi, jį skaitydama – kad tortas pavyko puikiai, kad buvo tooooks skanus ir net, rodos, virto firminiu patiekalu! Super! 🙂
Ak, o kiek džemų variacijų gali būti – įvairiausių skaniausių uogų, įvairių spalvų, skonių! Tikrai vienas iš tortų, su kuriuo galima „žaisti”, kuris greitai nenusibos 🙂

Reply
Vaida 16 Kov ’13 - 1:21 pm

Sakykite, o vietoj kukuruzu krakmolo galima naudoti paprasta krakmola? Ar gautusi su juo reikiamos konsistencijos kremas?

Reply
Asta 18 Kov ’13 - 5:11 pm

Manau, kad nieko neatsitiks, jei pakeisite bulvių krakmolu 😉

Reply
Laura 26 Kov ’13 - 4:20 pm

Asta,

ar galima šį tortą daryti apvalioje tortinėje kur nusiima kraštai,ar neprilips tortas prie kraštelių?

Reply
Asta 26 Kov ’13 - 5:23 pm

Laura, žinoma, galima. Kraštelius plonai ištepkite sviestuku ir viskas bus gerai 😉

Reply
Laura 27 Kov ’13 - 7:47 am

O jeigu dečiau paprastą varškę,gerai išblenderiuotą, bet ją reiktų sumaišyti su cukrumi? o gal galima būtų sumaišyti su trupučiu kondensuotu pienu? 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’13 - 6:43 pm

Laura, jei naudoji paprastą varškę, ją gerai išblenderiuok ir sumaišyk su arbatiniu šaukšteliu vanilinio cukraus 🙂 Ir viskas – štai, kreminė vanilinė varškė! 🙂

Reply
Jurgita 14 Geg ’13 - 6:28 am

Laba diena, Asta, norėjau pasiteirauti, ką „padaro” tie kiaušinių tryniai varškės sluoksniui? 🙂

Reply
Asta 5 Bir ’13 - 3:40 pm

Jurgita, jei bijote kiaušinių trynių, manau, kad tortas puikiai išeis ir be jų 🙂

Reply
Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu | Saulėta virtuvė 8 Lie ’13 - 5:39 am

[…] Skonis: 10/10. Trapus tešlos pagrindas, vasariškas mėlynių sluoksnis ir burnoje tirpstantis, purus ir švelnus kreminės varškės sluoksnis. Pyragas saldus, tačiau puikų skonio balansą išlaiko subtiliai jaučiama citrinos rūgštelė. Tikrai gardus, vasariškas ir gražus pyragas, puikiai galintis atstoti net ir tortą. Beje, šį skanėstą ruošti galima su įvairiausiomis uogomis – prieš metus “Saulėtoje virtuvėje” buvo pristatytas braškinis variantas. […]

Reply
Jolita 16 Rgp ’16 - 4:58 am

laba diena, norėjau paklausti dėl braškių džemo, ar būtų galima dėti tiesiog paprastą uogienę? ar skirsis skonis?

Reply

Komentuoti: Pyragas su mėlynėmis ir varškės kremu | Saulėta virtuvė Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 6

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų