Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

parašė Asta 19 Lap ’24
Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Jei būtų dalijami jaukiausių rudens patiekalų titulai, šis į tokį neabejotinai pretenduotų.

Pradėkime nuo kukuliukų – pagal šį receptą jie pavyksta tobulai sultingi ir minkšti! Neprireiks ilgo sąrašo ingredientų, bet pravers žinoti kelias gudrybes. Naudokite smulkintą vištos šlaunelių mėsą, nes ji yra kur kas sultingesnė už krūtinėlę. Įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio, kuris suteiks sodraus, gilaus skonio. Ir, galiausiai, kepkite kukuliukus aukštoje temperatūroje gana trumpai – kad spėtų iškepti, bet neperkeptų ir neišsausėtų.

Toliau, padažas. Jis – tikras rudens dievų maistas! Jaukus, švelnus, kvapnus. Salsva moliūgų tyrė ir rūgštoki pomidorai dera labai subalansuotai, o dosnus šlakelis grietinėlės padažui suteikia kremiškumo.

Panardinkite kukuliukus į šį padažą ir leiskite kunkuliuoti kelias minutes. Kukuliukai įgers padažą, skoniai harmoningai suderės ir vakarienei patieksite nuostabiai skanų, jaukų rudens valgį.

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
400 g smulkintos vištos šlaunelių mėsos
1 kiaušinio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (60 g) maltų džiūvėsėlių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų

Moliūgų padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
1 stiklinės (250 g) moliūgų tyrės
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
virtų ryžių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištienos kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

3. Visus kukuliukams skirtus ingredientus gerai išmaišykite.

4. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite apvalius kukuliukus.

5. Kukuliukus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Neperkepkite – iškepę kukuliukai turi būti minkšti ir labai sultingi.

6. Paruoškite padažą. Pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

7. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

8. Pagardinkite druska, pipirais, rūkyta paprika. Supilkite konservuotus pomidorus, moliūgų tyrę ir grietinėlę. Pakaitinkite, kol užvirs.

9. Į keptuvę su padažu sudėkite kukuliukus. Pakaitinkite dar kelias minutes, kol kukuliukai taps karšti.

10. Patiekite. Į dubenėlius dėkite po kelis šaukštus virtų ryžių. Gausiai užliekite padažu, dėkite kelis kukuliukus. Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu, smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate aštriau, galite užberti žiupsnį aitriųjų paprikų dribsnių.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

česnakaigrietinėlėkietasis sūriskukuliukaimoliūgaipomidorairyžiaisūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse
kitas įrašas
Cinamoninis šokoladainis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mėsos kukuliai pomidorų padaže, užkepti mocarelos sūriu

Žiedinių kopūstų, bulvių ir pievagrybių apkepas

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Grybų lazanija

Blyneliai su pieniško šokolado lašeliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės su šviežiais miško grybais

Švediški mėsos kukuliai

Vištiena su pievagrybių ir grietinėlės padažu

DAR ŽIEMA // Daržovių ir sūrio sriuba

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Kalakutiena įdarytos saldžiosios bulvės

REKLAMA

GĖRIMAI

Trintų vaisių ir graikiško jogurto kokteilis

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Kreminis airiško viskio likeris

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Sumuštinukai su pievagrybiais

Šokoladiniai blyneliai

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

Lietiniai su varške ir karamelizuotais bananais

Mini blynelių vėrinukai su uogomis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų