Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMėsos patiekalaiTroškiniaiŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

parašė Asta 19 Lap ’24
Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Jei būtų dalijami jaukiausių rudens patiekalų titulai, šis į tokį neabejotinai pretenduotų.

Pradėkime nuo kukuliukų – pagal šį receptą jie pavyksta tobulai sultingi ir minkšti! Neprireiks ilgo sąrašo ingredientų, bet pravers žinoti kelias gudrybes. Naudokite smulkintą vištos šlaunelių mėsą, nes ji yra kur kas sultingesnė už krūtinėlę. Įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio, kuris suteiks sodraus, gilaus skonio. Ir, galiausiai, kepkite kukuliukus aukštoje temperatūroje gana trumpai – kad spėtų iškepti, bet neperkeptų ir neišsausėtų.

Toliau, padažas. Jis – tikras rudens dievų maistas! Jaukus, švelnus, kvapnus. Salsva moliūgų tyrė ir rūgštoki pomidorai dera labai subalansuotai, o dosnus šlakelis grietinėlės padažui suteikia kremiškumo.

Panardinkite kukuliukus į šį padažą ir leiskite kunkuliuoti kelias minutes. Kukuliukai įgers padažą, skoniai harmoningai suderės ir vakarienei patieksite nuostabiai skanų, jaukų rudens valgį.

Vištienos kukuliukai moliūgų padaže

Atsispausdinti
Porcijos: 4-6 Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Kukuliukams:
400 g smulkintos vištos šlaunelių mėsos
1 kiaušinio
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ stiklinės (60 g) maltų džiūvėsėlių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 arb. š. džiovintų česnakų granulių
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų

Moliūgų padažui:
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
4 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. maltų juodųjų pipirų
½ arb. š. rūkytos paprikos
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
1 stiklinės (250 g) moliūgų tyrės
¾ stiklinės (190 ml) riebios grietinėlės

Patiekti:
virtų ryžių
50 g tarkuoto kietojo sūrio
šviežių petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite vištienos kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

3. Visus kukuliukams skirtus ingredientus gerai išmaišykite.

4. Semkite po šaukštą masės ir tarp drėgnų delnų formuokite apvalius kukuliukus.

5. Kukuliukus išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Neperkepkite – iškepę kukuliukai turi būti minkšti ir labai sultingi.

6. Paruoškite padažą. Pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

7. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir maišydami kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tuomet suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepinkite dar minutę, kol paskleis malonų aromatą.

8. Pagardinkite druska, pipirais, rūkyta paprika. Supilkite konservuotus pomidorus, moliūgų tyrę ir grietinėlę. Pakaitinkite, kol užvirs.

9. Į keptuvę su padažu sudėkite kukuliukus. Pakaitinkite dar kelias minutes, kol kukuliukai taps karšti.

10. Patiekite. Į dubenėlius dėkite po kelis šaukštus virtų ryžių. Gausiai užliekite padažu, dėkite kelis kukuliukus. Pagardinkite tarkuotu kietuoju sūriu, smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate aštriau, galite užberti žiupsnį aitriųjų paprikų dribsnių.

Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.

česnakaigrietinėlėkietasis sūriskukuliukaimoliūgaipomidorairyžiaisūrissvogūnaivištiena
0 komentaras
4
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Medaus, apelsinų ir baltojo šokolado sūrio tortukai taurėse
kitas įrašas
Cinamoninis šokoladainis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mangų ir kokosų semifreddo

MAMOS DIENORAŠTIS // Orkaitėje keptas šamas su pesto...

Risotto su lašiša

Plikyti sausainiai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tartaletės su vyšniomis ir morengais | Nuotraukos žingsnis...

Varške įdaryti pomidorai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Minkšti citrininiai sausainiai

Baltojo šokolado, pistacijų ir braškių tortas

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

Citrininis-kokosinis tortas su avietėmis

Kavos chia pudingas

REKLAMA

GĖRIMAI

Šilauogių, žaliųjų citrinų ir mėtų limonadas

Imbierinis sirupas kavai

Kava su moliūgų sirupu ir pienu

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškių ir rabarbarų kokteilis

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Mokyklos užkandžių dėžutės | 4 idėjos

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

KALĖDŲ TRADICIJA // Imbieriniai sausainiai

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 5

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų