Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKarštieji užkandžiaiKruopų patiekalaiLENGVI KĄSNELIAIMAISTAS GAMTOJEPASAULIO SKONIAIŠaltieji užkandžiai

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

parašė Asta 26 Rgp ’20
Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Kai kuriuos receptus, prieš pasidalindama su jumis, išbandau tiek kartų, kad galėčiau, kaip kad šįkart, garantuoti: šie takai puikiai tinka sočiam užkandžiui, pietums, vakarienei ir net pusryčiams; jie pradžiugins draugų kompaniją, bet lygiai taip pat džiugins ir tada, jei tyliai ramiai valgysite pats vienas; jie bus gardūs ir namie, ir gamtoje, ir eilinę darbo dieną, ir tingų savaitgalį, ir prie knygos, ir prie filmo. Dar galiu beveik garantuoti, kad niekaip nepavyks jų valgyti tvarkingai, bet ar gi tai svarbiausia, šypt? Taip, šį receptą aš ruošiau daug kartų, ir kiekvienąkart takai buvo vis skanesni, kol galiausiai – galiausiai tapo tiesiog tobuli.

Nekantrauju pasidalinti receptu, jis jau čia! Truputėlis Lotynų Amerikos, šiek tiek Vidurio Azijos skonių; ir viskas – savų namų virtuvėje!

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Takus gaminau su „AUGA“ ekologiškomis juodosiomis pupelėmis iš naujos jų produktų linijos. Kaip ir avinžirniai, apie kuriuos pasakojau praeitą savaitę, šios pupelės konservuotos be sūrymo, pilnai paruoštos naudojimui, jų nereikia nusunkti ar perplauti papildomai. Produktų liniją sudaro juodosios pupelės, avinžirniai, rudieji lęšiai ir raudonosios pupelės. Ar namuose, ar gamtoje ruoštumėte maistą, paprasčiau nebūna – tiesiog atidarote pakuotę ir naudojate!

Aš, turiu pripažinti, kartu su šiuo receptu iš naujo atradau juodąsias pupeles; jos mažos, švelnaus skonio ir idealiai tinka su pikantiškesniais prieskoniais: kuminu, rūkyta ir kajeno paprika. Jei gaminsit šiuos takus – juodosios pupelės tikrai bus pats geriausias pasirinkimas.

Labai rekomenduoju, išbandykite!

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

Atsispausdinti
Porcijos: 4 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

Keptiems moliūgams:
1 nedidelio sviestinio moliūgo (apie 500-600 g)
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
½ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Bulgurui:
½ stiklinės (125 g) bulguro kruopų
1 ½ stiklinės (375 ml) vištienos sultinio

Įdarui:
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
1 skiltelės česnako
1 arb. š. rūkytos paprikos
½ arb. š. kumino
¼ arb. š. kajeno paprikos
150 g ekologiškų „AUGA“ juodųjų pupelių be sūrymo

Padažui:
½ (125 ml) graikiško jogurto
½ žaliosios citrinos sulčių
½ arb. š. rūkytos paprikos
¼ arb. š. kumino
žiupsnelio kajeno paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų

Patiekti:
8 vnt. mini tortilijų (takų)
2 avokadų
žaliosios citrinos skiltelių
šviežių kalendrų

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 210 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį.
2. Paruoškite keptus moliūgus. Moliūgus supjaustykite nedideliais kubeliais. Suberkite į dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite džiovintais čiobreliais, rūkyta paprika, druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad prieskonių mišiniu tolygiai pasidengtų visi moliūgų gabalėliai. Suberkite į paruoštą kepimo skardą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsinkite.
3. Kol moliūgai kepa, paruoškite bulgurą. Puode užvirkite sultinį. Suberkite bulguro kruopas ir virkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, apie 10-12 minučių, – kruopos turi būti minkštos, tačiau nepraradusios savo formos. Likusį vandenį nupilkite ir leiskite kruopoms atvėsti. Atvėsusias išpurenkite šakute, kad taptų birios.
4. Paruoškite takų įdarą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir smulkiai kapotą česnako skiltelę. Maišydami kaitinkite virš vidutinės ugnies porą minučių, kol svogūnai suminkštės. Suberkite rūkytą papriką, kuminą, kajeno papriką, juodąsias pupeles, ir maišydami pakaitinkite dar minutę. Nuimkite nuo ugnies.
5. Keptas daržoves sumaišykite su bulguro kruopomis ir keptais moliūgais.
6. Paruoškite padažą. Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišykite iki vientisos masės.
7. Paruoškite takus. Tortilijas trumpai (apie pusę minutės) pašildykite sausoje keptuvėje. Vienoje tortilijų pusėje dėkite keletą avokado griežinėlių, apšlakstykite jas žaliosios citrinos sultimis. Šalia dėkite po keletą šaukštų paruošto įdaro. Perlenkite perpus, pagardinkite šviežiomis kapotomis kalendromis ir patiekite su graikiško jogurto padažu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Takai (tacos) su juodosiomis pupelėmis ir keptais moliūgais

avokadaibulgurasčiobreliaicitrinosgraikiškas jogurtasjuodosios pupelėskalendroskuminasmoliūgaipupelėsrūkyta paprikasultinyssvogūnaitacostakaitortilijosužkandis
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pikantiškas pyragas su porais ir silke
kitas įrašas
Grietininiai vieno dubens keksiukai su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Tropinis kokosų ir mangų koktelis dubenėlyje

Saldžiųjų bulvių virtinukai su kokosų pieno ir špinatų...

Risotto su vištiena ir kokosų pienu

Jogurto, granolos ir braškių sluoksniuotis

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

Pusryčių sumuštiniai

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bulvės švediškai (Hasselback Potatoes)

Pomidorų ir rikotos galetė

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Bulvių apkepas

Orkaitėje keptas viščiukas su traiškytomis bulvytėmis ir spanguolių...

Vištienos kaselės

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Ispaniškas omletas su bulvėmis ir kumpiu | Tortilla...

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

MAMOS DIENORAŠTIS // Itališkas omletas su lašiša ir...

Tortilijų suktinukai su vištiena, humusu ir daržovėmis

Sumuštiniai su kalakutiena, sūriu ir pomidorais

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis

Itališkas omletas (fritata) su smidrais, bulvėmis ir rūkyta...

Sumuštinukai su pievagrybiais

Vanilinė migdolinė granola | Pusryčių sluoksniuotis

Salotos su kukurūzais, mocarela ir sėklomis

Lipnūs česnakiniai vištienos sparneliai

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 4

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 5

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 6

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (359)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (47)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (358)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (171)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (691)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (139)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (169)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų