Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIKruopų patiekalaiMėsos patiekalaiSRIUBOS

Grikių sriuba su vištiena

parašė Asta 12 Kov ’20
Grikių sriuba su vištiena

Kol pavasaris dar truputį erzina – tai kutena skruostus saulės spinduliais, tai vėl pasislepia po storu pilkų debesų sluoksniu ar prapliumpa lietumi, – priimu tai kaip progą papasakoti apie sriubą, kurios receptu žiemą pasidalyti taip ir nespėjau, šypt.

Nes juk kai pavasaris toks, koks šiomis dienom už lango, ne nuodėmė ir puodą sriubos ant viryklės statyti, tiesa? Grįžus namo ir lietaus lašus nupurčius nuo skėčio, vos ne vos atlaikiusio vėjo gūsius, labiausiai norisi sušilti. Todėl štai, kviečiu užsimerkti prieš kalendorių ir išsivirti sriubos. Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet tuo pačiu – turtingos įvairiausių skonių. Šiltos ir jaukios. Subalansuotos šaltesnėms dienoms, bet gardžios visais metų laikais.

Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis. Kurios jums pačios gardžiausios?

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

Grikių sriuba su vištiena

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 45 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
300 g vištos šlaunelių mėsos be odos
1 didelio svogūno
2 saliero stiebų
2 morkų
3 skiltelių česnako
1 arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
¾ stiklinės (135 g) grikių kruopų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
2 lauro lapelių
2 vidutinio dydžio bulvių
200 ml riebios grietinėlės (35-36 proc. riebumo)
200 g šaldytų žirnelių

Patiekti:
šviežios duonos
šviežių kapotų petražolių

GAMINIMO EIGA

1. Dideliame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Iš abiejų pusių po kelias minutes apkepkite druska ir pipirais įtrintus vištos šlaunelių mėsos gabalėlius. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
2. Į tą pačią keptuvę suberkite maždaug vienodo dydžio gabalėliais supjaustytus svogūnus, salierų stiebus ir morkas. Kepkite vis pamaišydami apie 4-5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles, pagardinkite druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Maišydami pakaitinkite dar minutę, kol česnakas paskleis savo aromatą.
4. Suberkite grikių kruopas. Maišydami pakepinkite dar minutę.
5. Supilkite sultinį, sudėkite lauro lapelius ir leiskite užvirti. Tuomet sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite apie 10 minučių.
6. Suberkite vidutinio dydžio gabalėliais supjaustytas bulves, sudėkite smulkintą keptą vištieną ir virkite dar apie 10 minučių, kol grikiai bus išvirę.
7. Galiausiai supilkite grietinėlę, suberkite žirnelius, išmaišykite, pavirkite minutę. Nuimkite nuo ugnies, išimkite lauro lapelius, uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti apie 20-30 minučių iki patiekiant.
8. Patiekite apibarstę šviežiais žalumynais, su riekele minkštos šviežios duonos.

Receptas publikuotas LaMaistas.lt.

 Bulvių ir menkės paplotėliai

 Bulvių ir menkės paplotėliai

bulvėsčesnakaigrietinėlėgrikiaimorkossalieraisriubasultinyssvogūnaivištienažirneliai
9 komentarai
23
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Kokosinis jogurtinis tortas su bananais ir želė
kitas įrašas
Braškinis-citrininis ryžių pudingas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

APIE VĖJUS // Salotos su rūkyta lašiša

Trinta brokolių sriuba

Tiršta brokolių sriuba su sūriu

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

Bulvių pyragas su brokoliais ir sūriu

Tiršta šamo plėšiko ir perlinių kruopų sriuba

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Lęšių karis su žiediniais kopūstais ir kokosų pienu

VASARIO ATRADIMAI // Upėtakio filė su žaliosiomis citrinomis

Jautienos ir bulvių iešmeliai su fetos padažu

Šamo plėšiko kukuliukai su bulvių koše ir grybų...

Kitokia balta mišrainė

REKLAMA

GĖRIMAI

Gaivus citrinų ir braškių gėrimas

Braškių ir citrinų limonadas

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Prieskoninis moliūgų sirupas kavai

Ananasų – kokosų kokteilis su špinatais

Žaliasis kokteilis su persikais

REKLAMA

SALDUMYNAI

Juodojo ir pieniško šokolado saldainiai su riešutais

Kokosiniai sausainėliai

Ledų, karamelės ir plaktos kavos desertas

Mangų tiramisu

Jogurtinis pyragas su braškėmis ir traškiais trupiniais

Mėlynių ir ispaninio šalavijo sėklų (chia) džemas

9 komentarai

S. 17 Geg ’20 - 11:29 am

Visiškas topas! Dariau jau daug kartų, nerealu!

Reply
Asta 9 Bir ’20 - 6:52 am

Labai gera girdėti, ačiū! 🙂

Reply
Justė 20 Sau ’21 - 9:09 am

Tobula sriuba. Gaminsiu ir gaminsiu 🙂

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Ačiū! 🙂

Reply
Vaiva 13 Kov ’21 - 5:01 pm

Nuostabus receptas! Labai sotus ir gardus. As dievinu grikius! Kai gaminau vietoje salieru naudojau porus ir idejau dar dziovintu naminiu grybu. Pasaka! Aciu labai uz sita nuostabu recepta 🙂 Rytoj bandysiu jusu varskes blyneliu su aguonomis recepta. Jusu receptai nuostabus.

Reply
Asta 28 Kov ’21 - 8:47 am

Labai ačiū, Vaiva, gera girdėti! 🙂

Reply
Inga 1 Rgs ’21 - 3:36 pm

Nerealiai geri receptai Aciu Valgau tai ko nevalgiau anksciau 😀

Reply
Asta 25 Rgs ’21 - 5:03 pm

Inga, labai džiaugiuosi, ačiū jums! 🙂

Reply
Greta 29 Kov ’22 - 6:41 pm

Koks nuostabus receptas! Mėgavomės kiekvienu šios sriubos šaukštu, kažkas nerealiai paprasto ir taip skanaus! Dėkoju jums už receptą 🤗

Reply

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10
  • 3

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 4

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 5

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 6

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų