Saulėta virtuvė
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU
  • Home
  • Apie
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ PASAKOS
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • PARDUOTUVĖ
  • DIRBKIME KARTU

Saulėta virtuvė

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiPASAULIO SKONIAISRIUBOS

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

parašė Asta 2 Rgs ’20
Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Ir vėl lyja. Dar truputį ir, atrodo, lietus galėtų nuplauti visus vasaros prisiminimus. Vaikiško krykštavimo pilnos maudynės ežere, savaitgaliai kaime, lysvėse nokstančios braškės, kepsninėje spragsinčios malkos ir gardžiausi pietūs gamtoje, – ar tikrai tai buvo taip neseniai? Vėjo plaikstomos suknelės, karščiu alsuojantis asfaltas, prakaito lašeliais nusėta kakta, basos kojos, muilo burbulai, saulėkaitoje greitai tirpstantys ledai… Viskas skamba lyg istorijos iš paskubom praverstos knygos puslapių. Lyg ir buvom dar ką tik TEN, saulėtose vasaros dienose, o dabar – lietus, lietus…

Tas lėtas lašų barbenimas keistai ramina. Bet tuo pačiu – truputį liūdina, truputį migdo.

Aš tikiuosi, kad ruduo dar dovanos pilnus glėbius saulės. Nes, nuoširdžiai, man neužtenka vienintelio šuolio, kad pavyktų iš vasaros į rudens dienas peršokti. Jaukinsiuosi jį pamažu. Pradėsiu nuo rudeninėmis avietėmis gardintų keksiukų (jų receptu dalijausi šeštadienį); nuo šiltos, bet vis dar labai spalvingos sriubos (dalijuosi receptu šiandien); nuo cinamonu kvepiančių obuolių pyragų (pažadu naują receptą savaitgaliui!).

Pastaruoju metu „Saulėtoje virtuvėje“ gausu pasaulio skonių. Savaitės pradžioje skoniais keliauti kviečiau į Graikiją, šiandien raginu trumpam užsukti į Italiją – čia, kur verdama nuostabiai gardi daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis.

Minestrone. Ir kas pasakys, vasaros ar rudens joje daugiau? Štai ryškaus skonio ir nuotaikingų spalvų – tikrai labai daug!

 Minestrone

Šiuo receptu tęsiame savo draugystę su lietuvišku prekės ženklu „AUGA“. Visai neseniai ekologiškų produktų asortimentą „AUGA“ papildė be sūrymo konservuotomis ankštinėmis daržovėmis: avinžirniais, juodosiomis pupelėmis, lęšiais ir raudonosiomis pupelėmis. Būtent pastarąsias naudojau šiai sriubai ruošti – raudonosios pupelės yra pakankamai didelės, tvirtos, švelnaus skonio ir tekstūros; suteikia sriubai sotumo ir maistingumo.

Pagrindinis šių „AUGA“ produktų išskirtinumas – jie pakuojami be sūrymo, gali būti laikomi kambario temperatūroje, yra ypač patogūs naudoti. Pupelių nereikia nusunkti, nereikia perplauti ar kitaip apdoroti; vos tik atidarote pakuotę – jos jau paruoštos naudoti. Patogu namuose ir neįtikėtinai patogu išvykose!

O juk išvykos kartu su vasara tikrai nesibaigs, tiesa? Vos tik baigsis lietus… dar bėgsim į rudens spalvomis besidažančią gamtą, bėgsim tikrai!

 Minestrone

 Minestrone

 Minestrone

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 saliero stiebų
2 morkų
1 didelės bulvės
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 valg. š. cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g ekologiškų „AUGA“ raudonųjų pupelių be sūrymo
1 stiklinės (100 g) smulkių makaronų (pvz., fusilli)
100 g špinatų

Patiekti:
šviežių petražolių
tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite didelį puodą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, maždaug vienodo dydžio mažais kubeliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Maišydami pakaitinkite 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės.
2. Suberkite didesniais kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite raudonėliais, čiobreliais, cukrumi, druska ir pipirais. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
3. Galiausiai į puodą suberkite raudonąsias pupeles ir makaronus, ir virkite dar apie 8-10 minučių (pagal instrukciją ant makaronų pakuotės).
4. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite papildomai žiupsniu druskos ar pipirų. Įmaišykite pasmulkintus špinatus ir pakaitinkite dar minutę.
5. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite, gausiai apibėrę tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Minestrone

bulvėsčesnakaičiobreliaiitalijaMakaronų patiekalaimorkospasaulio skoniaipomidoraipupelėsraudonėliairaudonosios pupelėssalieraiskonių kelionėsšpinataisriubasultinyssūrissvogūnai
3 komentarai
13
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“
kitas įrašas
Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Orkaitėje kepti moliūginiai varškėtukai

Orkaitėje keptas šamas su medaus, sojos ir garstyčių...

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosiniais...

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Piemenėlių pyragas

Saldūs varškės čeburekai su obuoliais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Bananinis varškės apkepas

Orkaitėje keptos bulvės su silke ir grietinės-garstyčių padažu

Vištienos suktinukai su morkomis

Tarta su varške ir pomidorais

Bulguro kruopų, vištienos ir daržovių salotos

Karštos salotos su kuskusu ir Halloumi sūriu

REKLAMA

SALDUMYNAI

Šokoladas su riešutais ir džiovintomis uogomis

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su vyšniomis

APIE ŠVENTES // Kokosinis keksas

Velykų belaukiant: citrininiai keksiukai su aguonomis ir 3...

Tortas „Juodasis miškas“

UOGŲ SEZONAS // Kokosinis braškių ir rabarbarų trupiniuotis

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

APIE MOTYVACIJĄ // Šokoladu glaistyti zefyrai

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

MAMOS DIENORAŠTIS // Cukinijų apkepėlė

POPIERĖLIS IŠ PRAEITIES // Varškėčiai su sėklomis

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

3 komentarai

Asta 13 Spa ’20 - 9:48 am

Labai labai skanu, ypač tokiu metu. Gaminkit drąsiai 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:09 pm

Asta, džiaugiuosi, kad išmėginot ir patiko! 🙂

Reply
Lina 20 Vas ’21 - 4:37 pm

Išbandėme – labai skani išėjo. Neturėjome pupelių, tai vietoje jų įdėjome lęšių.

Reply

Komentuoti: Lina Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, tinklaraščio autorė ir fotografė. Po pavadinimu „Saulėta virtuvė“ slepiasi du dalykai, kuriuos gyvenime labai stipriai myliu: saulė ir virtuvė. Jei tinklaraščio tekstuose, nuotraukose ar pagal receptus iškeptuose keksiukuose rasite saulę ir kasdienybės džiaugsmą, – aš būsiu daugiau nei laiminga!

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Minkšti žagarėliai | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

    22 Kov ’20
  • 5

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

Pinterest

NAUJAUSI ĮRAŠAI

  • Salotos su vištienos sparneliais ir avokadų padažu

    19 Geg ’22
  • Mėsainiai su plėšyta kiauliena ir kopūstų salotomis

    17 Geg ’22
  • Pomidorų salotos su „Burrata“ ir avokadais

    16 Geg ’22

Kategorijos

  • GĖRIMAI (32)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (7)
    • Šaltieji gėrimai (23)
  • KALĖDŲ PASAKOS (65)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (266)
    • Apkepai (44)
    • Blynai (28)
    • Bulvių patiekalai (27)
    • Daržovių patiekalai (118)
    • Grybų patiekalai (15)
    • Kruopų patiekalai (43)
    • Makaronų patiekalai (21)
    • Mėsos patiekalai (63)
    • Miltiniai patiekalai (25)
    • Nesaldūs pyragai (30)
    • Troškiniai (19)
    • Varškės patiekalai (31)
    • Žuvis (36)
  • LENGVI KĄSNELIAI (246)
    • Blynai ir vafliai (38)
    • Duona (22)
    • Karštieji užkandžiai (41)
    • Košės (16)
    • Pusryčiai (124)
    • Salotos (43)
    • Šaltieji užkandžiai (64)
    • Sumuštiniai (23)
  • MAISTAS GAMTOJE (12)
  • PASAULIO SKONIAI (39)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (26)
  • SALDUMYNAI (542)
    • Bandelės (33)
    • Be orkaitės (94)
    • Desertai indeliuose (68)
    • Keksai, keksiukai (94)
    • Ledai (12)
    • Pyragai (138)
    • Pyragėliai (40)
    • Saldainiai (16)
    • Sausainiai (70)
    • Tortai (98)
  • SRIUBOS (22)
  • VALGOMOS DOVANOS (38)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (9)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų