Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Daržovių patiekalaiKARŠTIEJI PATIEKALAIMakaronų patiekalaiPASAULIO SKONIAISRIUBOS

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

parašė Asta 2 Rgs ’20
Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Ir vėl lyja. Dar truputį ir, atrodo, lietus galėtų nuplauti visus vasaros prisiminimus. Vaikiško krykštavimo pilnos maudynės ežere, savaitgaliai kaime, lysvėse nokstančios braškės, kepsninėje spragsinčios malkos ir gardžiausi pietūs gamtoje, – ar tikrai tai buvo taip neseniai? Vėjo plaikstomos suknelės, karščiu alsuojantis asfaltas, prakaito lašeliais nusėta kakta, basos kojos, muilo burbulai, saulėkaitoje greitai tirpstantys ledai… Viskas skamba lyg istorijos iš paskubom praverstos knygos puslapių. Lyg ir buvom dar ką tik TEN, saulėtose vasaros dienose, o dabar – lietus, lietus…

Tas lėtas lašų barbenimas keistai ramina. Bet tuo pačiu – truputį liūdina, truputį migdo.

Aš tikiuosi, kad ruduo dar dovanos pilnus glėbius saulės. Nes, nuoširdžiai, man neužtenka vienintelio šuolio, kad pavyktų iš vasaros į rudens dienas peršokti. Jaukinsiuosi jį pamažu. Pradėsiu nuo rudeninėmis avietėmis gardintų keksiukų (jų receptu dalijausi šeštadienį); nuo šiltos, bet vis dar labai spalvingos sriubos (dalijuosi receptu šiandien); nuo cinamonu kvepiančių obuolių pyragų (pažadu naują receptą savaitgaliui!).

Pastaruoju metu „Saulėtoje virtuvėje“ gausu pasaulio skonių. Savaitės pradžioje skoniais keliauti kviečiau į Graikiją, šiandien raginu trumpam užsukti į Italiją – čia, kur verdama nuostabiai gardi daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis.

Minestrone. Ir kas pasakys, vasaros ar rudens joje daugiau? Štai ryškaus skonio ir nuotaikingų spalvų – tikrai labai daug!

 Minestrone

Šiuo receptu tęsiame savo draugystę su lietuvišku prekės ženklu „AUGA“. Visai neseniai ekologiškų produktų asortimentą „AUGA“ papildė be sūrymo konservuotomis ankštinėmis daržovėmis: avinžirniais, juodosiomis pupelėmis, lęšiais ir raudonosiomis pupelėmis. Būtent pastarąsias naudojau šiai sriubai ruošti – raudonosios pupelės yra pakankamai didelės, tvirtos, švelnaus skonio ir tekstūros; suteikia sriubai sotumo ir maistingumo.

Pagrindinis šių „AUGA“ produktų išskirtinumas – jie pakuojami be sūrymo, gali būti laikomi kambario temperatūroje, yra ypač patogūs naudoti. Pupelių nereikia nusunkti, nereikia perplauti ar kitaip apdoroti; vos tik atidarote pakuotę – jos jau paruoštos naudoti. Patogu namuose ir neįtikėtinai patogu išvykose!

O juk išvykos kartu su vasara tikrai nesibaigs, tiesa? Vos tik baigsis lietus… dar bėgsim į rudens spalvomis besidažančią gamtą, bėgsim tikrai!

 Minestrone

 Minestrone

 Minestrone

Itališka daržovių sriuba su makaronais ir pupelėmis (Minestrone)

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min.

INGREDIENTAI

2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
2 saliero stiebų
2 morkų
1 didelės bulvės
1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
6 stiklinių (1,5 l) vištienos sultinio
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
1 arb. š. džiovintų raudonėlių
1 valg. š. cukraus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
300 g ekologiškų „AUGA“ raudonųjų pupelių be sūrymo
1 stiklinės (100 g) smulkių makaronų (pvz., fusilli)
100 g špinatų

Patiekti:
šviežių petražolių
tarkuoto kietojo sūrio

GAMINIMO EIGA

1. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite didelį puodą. Įpilkite alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintą svogūną, smulkiai kapotas česnako skilteles, maždaug vienodo dydžio mažais kubeliais supjaustytus saliero stiebus ir morkas. Maišydami pakaitinkite 5-7 minutes, kol svogūnai suminkštės.
2. Suberkite didesniais kubeliais supjaustytą bulvę, supilkite konservuotus pomidorus, sultinį, pagardinkite raudonėliais, čiobreliais, cukrumi, druska ir pipirais. Leiskite užvirti, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
3. Galiausiai į puodą suberkite raudonąsias pupeles ir makaronus, ir virkite dar apie 8-10 minučių (pagal instrukciją ant makaronų pakuotės).
4. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite papildomai žiupsniu druskos ar pipirų. Įmaišykite pasmulkintus špinatus ir pakaitinkite dar minutę.
5. Nuimkite nuo ugnies ir patiekite, gausiai apibėrę tarkuotu kietuoju sūriu ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga

 Minestrone

bulvėsčesnakaičiobreliaiitalijaMakaronų patiekalaimorkospasaulio skoniaipomidoraipupelėsraudonėliairaudonosios pupelėssalieraiskonių kelionėsšpinataisriubasultinyssūrissvogūnai
3 komentarai
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Graikiškas desertas su plikytu kremu „Bougatsa“
kitas įrašas
Obuolių pyragas su kreminiu sūriu ir traškiais migdoliniais trupiniais

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Prancūziškas obuolių pyragas

Moliūgų tyrė

Orkaitėje kepta dorada su daržovėmis ir Tartar padažu

Graikiškos makaronų salotos

Nesaldus pyragas su brokoliais ir vištiena

Perlinio kuskuso salotos su avinžirniais, sviestinėmis pupelėmis ir...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pica su plėšyta barbekiu vištiena | Nuotraukos žingsnis...

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Apelsininiai vafliai

GRĮŽTU NAMO // Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas...

MAMOS PASAULIS // Žaliasis avokadų kokteilis dubenėlyje

Saulėtos virtuvės blynų ir vaflių knyga | Šokoladiniai...

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

KOKYBIŠKO GYVENIMO BEIEŠKANT // Kepta košė su persikais

TOLI NUO ITALIJOS // Bulvių virtinukai su rūkyta...

Kalakutienos vyniotinis su šoninės, špinatų ir sūrio įdaru

Bulvių virtinukai (gnocchi) su daržovėmis

Virti varškėtukai

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kondensuoto pieno keksas

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Varškės pyragas su vaniliniu pudingu ir persikais

Trupinininis moliūginis sūrio pyragas

Pavlova su maskarpone, apelsinų kremu ir uogomis

Keksiukai su vyšniomis ir baltuoju šokoladu

3 komentarai

Asta 13 Spa ’20 - 9:48 am

Labai labai skanu, ypač tokiu metu. Gaminkit drąsiai 🙂

Reply
Asta 25 Spa ’20 - 10:09 pm

Asta, džiaugiuosi, kad išmėginot ir patiko! 🙂

Reply
Lina 20 Vas ’21 - 4:37 pm

Išbandėme – labai skani išėjo. Neturėjome pupelių, tai vietoje jų įdėjome lęšių.

Reply

Komentuoti: Asta Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 3

    Varškės pyragas su braškėmis

    20 Rgs ’09
  • 4

    Tortas „Snickers“

    22 Rgs ’09
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Šokoladinis tortas „Velnio maistas” (Devil’s Food Cake)

    14 Gru ’11

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (352)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (60)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (89)
    • Sumuštiniai (40)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (685)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (135)
    • Desertai indeliuose (94)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų