Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

Be orkaitėsDesertai indeliuoseSALDUMYNAI

Karamelinė kavos panakota

parašė Asta 3 Geg ’24
Karamelinė kavos panakota

Mamos viską gali, mamos viską moka, mamos viską spėja. Magija! O gal tiesiog dar vienas puodelis kavos? Šypt.

Galvodama apie tai, kokį desertą paruošti mamai artėjančios Mamos dienos proga, staiga supratau – motinystė man siejasi su… kava. Su visais tais nespėtais išgerti atvėsusios kavos puodeliais. Su noru nerti į kavą po bemiegės nakties. Su viltimi tame puodelyje rasti papildomą glėbį kantrybės, jėgų ir visa apimantį žinojimą, kad viskas bus gerai. Net jei ir labai sunki diena buvo vakar, šio ryto kavos puodelis – nauja proga ir naujas geros dienos pažadas. Tad, taip, lai tai būna gardus kavos desertas.

Karamelinė kavos panakota – minkšta, švelni, kremiška, saldi. Lyg karamelinis makijatas, tik patiektas lyg desertas dailioje taurėje. Vienas toks mažas desertas – ir apsąla širdis, ir diena tampa mielesnė. Neapsigausite, jei panakota lepinsitės prie puodelio nesaldžios kavos, bet ir pačio deserto skonis – gardžiai kaviškas.

Paprasta paruošti, gardu valgyti, gera dalintis – šią panakotą tikrai norėčiau skirti visoms mamoms! Lai kiekviena jūsų diena būna lyg maža šventė. Jūs tikrai to vertos – ir skanaus deserto, ir visko, ko norisi.

  • Kavos panakotą gardinau namine sūdyta karamele. Galite naudoti ir pirktinį karamelės padažą; tokį savo asortimente turi „Dr. Oetker Lietuva“. Jei naudosite nesūdytą karamelės padažą, papildomai į panakotą įberkite žiupsnį druskos.
  • Kavos ir karamelės derinį papildykite kvapnia, gardžia, kokybiška vanile. Kviečiu išbandyti ekologiškus „Taylor & Colledge” produktus: vanilės ekstraktą ar vanilės pastą su sėklomis. Vienas arbatinis šaukštelis šių vanilės produktų atitinka vieną vanilės lazdelę. Puikus pasirinkimas, jei ieškote gero kainos ir kokybės santykio.
  • Deserto stingdymui naudojau „Dr. Oetker“ želatiną mėlynuose pakeliuose. Rekomenduoju reikalingą jos kiekį matuoti gramais – šaukštai gali būti skirtingo dydžio, o tinkamai panakotos tekstūrai (minkštai, ne per tvirtai) svarbus kiekvienas gramas.
  • Stingdykite desertą gražiausiose taurėse – jos suteiks papildomo šventiškumo!
  • Panakotai sustingti prireiks bent kelių valandų, geriausia – paruoškite vakare, palaikykite šaldytuve pernakt ir ragaukite kitą dieną.

Karamelinė kavos panakota

Atsispausdinti
Porcijos: 6 Paruošimo laikas: 30 min. + stingdinimas

INGREDIENTAI

1 valg. š. (7 g) želatinos
3 valg. š. vandens
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35–36 proc.)
½ stiklinės (125 g) pieno
½ stiklinės (125 g) šaltos stiprios kavos
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
1 arb. š. vanilės pastos arba ekstrakto

Patiekti:
sūdytos karamelės padažo
plaktos grietinėlės
šokolado drožlių

GAMINIMO EIGA

1. Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, kavą, pagardinkite karamelės padažu ir vanile. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
3. Paruoštą kremą supilstykite į taures. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sustings.

4. Patiekite. Sustingusios panakotos viršų apliekite sūdytos karamelės padažu, dėkite šaukštą išplaktos grietinėlės, papuoškite smulkintu šokoladu.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva

desertasgrietinėlėkaramelėkavapanakotasaldumynaisūdyta karamelėvanilėželatina
0 komentaras
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Pernakt brinkinta kokosinė avižinė košė su mangais
kitas įrašas
Kokosinis varškės apkepas

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Mielinė pynė su kreminiu sūriu ir aguonomis

Kalėdinis trifle su vyšniomis ir imbieriniais sausainiais

Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su mėlynėmis

Pepparkakor (arba meduoliai švediškai)

Šokoladiniai triufeliai (Brigadeiro)

Marmurinis pieniško šokolado keksas

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

Cukinijų ir morkų blyneliai su varške

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

Pomidorų, avokadų, mocarelos ir špinatų salotos

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

PASISLĖPTI PO KAUKE // Pertepti imbieriniai sausainiai

APIE MIEGĄ // Brokolių blyneliai

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Pusryčių kruasanai su avokadais, mocarela ir pomidorais

Šviežių daržovių salotos su kepta duona ir vištiena

Žemės riešutų sviestas su medumi ir cinamonu

Kokosinis trupiniuotis (crumble) su uogomis ir bananais

Takai su kepta kiauliena

APIE BALANSĄ // Orkaitėje keptas šamas su bolivinės...

REKLAMA

GĖRIMAI

SUSIPLAKIME KOKTEILĮ // Trintų vaisių kokteilis „Pina Colada“

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Šaldytų bananų kokteilis su braškėmis

ŠALTOS KAVOS KOKTEILIS | COLD BREW (ŠALTAI BRANDINTA...

Pieniška šalta kava su vaniliniais ledais ir grietinėle

Braškinis pieno kokteilis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 3

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 4

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 5

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19
  • 6

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų