Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

PyragėliaiSALDUMYNAI

„Juodojo miško“ pyragėliai

parašė Asta 9 Vas ’23
„Juodojo miško“ pyragėliai

Jei meilė būtų pyragėlis, kokio skonio jis būtų? Saldus, intensyvus, iki pirštų galiukų gardus? Paprastas, o gal kaip tik prašmatnus? Minkštas, jaukus, aistringai sodrus?

Kiek meilių, tiek ir pyragėlių. Kiekvienas jų – būdas be žodžių pasakyti „myliu“.

Šie „Juodojo miško“ pyragėliai – lyg mini tortukai. Saldūs ir drėgni šokoladiniai biskvitai tobulai dera su vaniliniu kremu ir vyšnių rūgštele. Vienas kąsnelis – ir apsąla širdis.


Ruošdama desertą, naudojau „Dr. Oetker“ vanilės pastą, kepimo miltelius ir kukurūzų krakmolą – šie produktai mano virtuvėje yra visada. Tuo pačiu išbandžiau ir „Dr. Oetker“ naujieną – vanilinį mišinį sviestiniam kremui ruošti. Mišinio sudėtyje: cukrus, krakmolas, pieno milteliai ir natūrali vanilės kvapioji medžiaga. Visų ingredientų kiekiai subalansuoti taip, kad saldų, purų, tvirtą ir aromatingą kremą išplaktumėte paprastai ir užtikrintai, vos per keletą minučių. Iš savo šaldytuvo beliks pridėti sviesto ir kreminio sūrio.

Jei sviestinį kremą norėtumėte ruošti be mišinio, vietoje jo naudokite dvi stiklines miltelinio cukraus, šaukštelį vanilės pastos, pusę šaukštelio krakmolo ir ketvirtį šaukštelio druskos.

Patarimas: geras sviestinis kremas yra tas, kurį valgant sviesto nesijaučia. Rinkitės tikrą kokybišką sviestą, leiskite natūraliai suminkštėti iki kambario temperatūros ir plakite jį gana ilgai (apie 4-5 minutes), kol gausite lengvas, minkštas ir purias putas. Sviesto nesijaus, o kremas bus nuostabiai gardus!

P.S. Jei svarstot, kokį čia saldumyną pagaminti Valentino dienai… vienas toks pyragėlis – idealus dalintis dviems!

„Juodojo miško“ pyragėliai

Atsispausdinti
Porcijos: 4 pyragėliai Paruošimo laikas: 60 min.

INGREDIENTAI

Biskvitui:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinė (200 g) cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
4 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (62 ml) karštos kavos
1 stiklinės (250 g) riebios grietinės
1 ½ stiklinės (210 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
½ stiklinės (65 g) kakavos miltelių

Vyšnioms:
200 g šaldytų vyšnių, be kauliukų
½ citrinos sulčių
¼ stiklinės (50 g) cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo

Kremui:
100 g minkšto sviesto
150 g kreminio sūrio
1 pakuotės „Dr. Oetker“ vanilės skonio mišinio sviestiniam kremui*

Papuošti:
šviežių vyšnių ar trešnių
juodojo šokolado
šviežių prieskoninių žolelių

* vietoje mišinio galite naudoti dvi stiklines miltelinio cukraus, šaukštelį vanilės pastos, pusę šaukštelio krakmolo ir ketvirtį šaukštelio druskos.

GAMINIMO EIGA

1. Iškepkite šokoladinį biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą (21×35 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2. Minkštą sviestą elektriniu plaktuvu plakite apie 4-5 minutes, kol taps purus. Suberkite cukrų, sudėkite vanilės pastą ir plakite dar dvi minutes.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakite.
4. Grietinę sumaišykite su karšta (ne verdančia) kava. Supilkite į sviesto plakinį ir dar kartą išplakite.
5. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir kakava. Išplakite, kol gausite tolygios tekstūros tirštą gana tešlą.
6. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo skardą. Paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Ar biskvitas jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkišus ir ištraukus iš biskvito vidurio, jis turi būti švarus.
7. Kelias minutes vėsinkite orkaitėje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.

8. Paruoškite vyšnias. Vyšnias, citrinos sultis, cukrų ir kukurūzų krakmolą sudėkite į nedidelį puodą. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Sumažinę ugnį iki silpnos, maišydami pakaitinkite, kol vyšnios sutirštės. Atvėsinkite.

9. Išplakite kremą. Į plakimo indą sudėkite minkštą sviestą, kreminį sūrį ir „Dr. Oetker“ mišinį. Plakite apie 4 minutes, kol gausite lengvą, purų, minkštą sviestinį kremą.

10. Susluoksniuokite pyragėlius. Apvalia sausainių formele (apie 8 cm skersmens) iš biskvito išspauskite apskritimus. Kiekvienam pyragėliui reikės dviejų apskritimų.
11. Sviestinį kremą sudėkite į konditerinį maišelį žvaigždutės formos antgaliu.
12. Visus pyragėlių biskvitus plonai aptepkite vyšnių sirupu. Ant kiekvieno iš jų konditeriniu maišeliu išspauskite sviestinio kremo, ant viršaus dėkite šaukštelį vyšnių. Susluoksniuokite po du kremu apteptus ir vyšniomis pagardintus biskvitus – vieną dėkite ant kito viršaus.
13. Viršų papuoškite vyšniomis (ar trešnėmis) bei tarkuotu šokoladu.
14. Patiekite iš karto.

Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva

citrinosdesertasgrietinėkakavakavakepiniaikreminis sūrispyragėliaisaldumynaišokoladassviestsastortasvanilėvyšnios
0 komentaras
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu
kitas įrašas
Bulvių ir varškės blynai

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Sausainis-pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu

Varškės spurgos

Pavlova su maskarponės kremu ir uogomis

Raudonojo aksomo migdoliniai morengai (Red Velvet Macarons)

Vaniliniai baltojo šokolado putėsiai su avietėmis

Žagarėliai

REKLAMA

GĖRIMAI

Saldžios dovanos Mamai

Žaliasis avokadų kokteilis

Karamelinis ledų ir kavos desertas

Uogų, bananų, špinatų, riešutų sviesto ir datulių kokteilis...

Tiramisu Affogato

Braškių ir rabarbarų kokteilis

REKLAMA

SALDUMYNAI

Kanelės | NUOTRAUKOS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

Tradicinis olandiškas obuolių pyragas

Bananų ir avokadų keksiukai

Citrininis keksas su glaistu ir braškėmis

Šokoladiniai keksiukai

Šokoladinis tiramisu su apelsinais

REKLAMA

KARŠTIEJI PATIEKALAI

„Švilpikai“ (bulvinės bandelės) su šoninės padažu

Porų pyragas

Įdarytos bulvės

Pavasario salotos su bulguru ir vištiena

Grikių apkepas su vištiena ir brokoliais

Teriyaki lašišos iešmeliai su kokosiniais ryžiais

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Šokoladinis pyragas

    31 Sau ’10
  • 3

    Tortas „Raffaello“

    3 Spa ’09
  • 4

    Tortas „Juodasis miškas“

    28 Gru ’14
  • 5

    Tobulas varškės apkepas (II)

    11 Kov ’13
  • 6

    Dangiškai skanus sūrio tortas (cheesecake)

    5 Bal ’10

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (360)
    • Apkepai (53)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (48)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (19)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (99)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (359)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (61)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (172)
    • Salotos (68)
    • Šaltieji užkandžiai (92)
    • Sumuštiniai (41)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (30)
  • SALDUMYNAI (694)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (140)
    • Desertai indeliuose (96)
    • Keksai, keksiukai (110)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (170)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų