Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS
  • Home
  • Apie
  • DIRBKIME KARTU
  • RECEPTŲ RODYKLĖ
    • GĖRIMAI
      • Alkoholiniai gėrimai
      • Karštieji gėrimai
      • Šaltieji gėrimai
    • KALĖDŲ RECEPTAI
    • KARŠTIEJI PATIEKALAI
      • Apkepai
      • Blynai
      • Bulvių patiekalai
      • Daržovių patiekalai
      • Grybų patiekalai
      • Kruopų patiekalai
      • Makaronų patiekalai
      • Mėsos patiekalai
      • Miltiniai patiekalai
      • Nesaldūs pyragai
      • Troškiniai
      • Varškės patiekalai
      • Žuvis
    • LENGVI KĄSNELIAI
      • Blynai ir vafliai
      • Duona
      • Karštieji užkandžiai
      • Košės
      • Pusryčiai
      • Salotos
      • Šaltieji užkandžiai
      • Sumuštiniai
    • PASAULIO SKONIAI
    • PIETŪS DĖŽUTĖJE
    • SALDUMYNAI
      • Bandelės
      • Be orkaitės
      • Desertai indeliuose
      • Keksai, keksiukai
      • Ledai
      • Pyragai
      • Pyragėliai
      • Saldainiai
      • Sausainiai
      • Tortai
    • SRIUBOS
    • VALGOMOS DOVANOS
    • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
    • ŽODŽIŲ LIETUS
  • Mano KNYGOS
    • NAUJA! SALDUMYNŲ KNYGA
    • Saldumynų knyga
    • Pusryčių knyga
    • Blynų ir vaflių knyga
  • MEDUS
  • KELIONĖS

Saulėta virtuvė – Skoniai ir istorijos

KošėsLENGVI KĄSNELIAIPusryčiai

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

parašė Asta 28 Bal ’19
Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Suvalgyti pusryčiams kažką naujo – atrodytų, nieko čia labai ypatingo. Bet man tai visada suveikia kaip gera – džiugesnė, smagesnė, skanesnė, įspūdžių gausesnė! – dienos pradžia. Įsisukus į paprastos avižinės košės rutiną pusryčiai labai ilgą laiką atrodė savaime suprantamas dalykas. Jokių klausimų, jokių svarstymų. Svarbiausia, kad avižinių dribsnių stiklainiui ištuštėjus, jis nedelsiant būtų pripildomas vėl.

Dabar gi pusryčiai ir vėl tapo šiuo tuo ypatingu – ritualu, kurio laukiu ir apie kurį pradedu galvoti kartais jau iš vakaro. Ko aš norėčiau? Saldžiai ar sūriai? Ką dar neragauto galėčiau pasiruošti? Gal pusryčiams galiu skirti kaip niekad daug laiko ir išsikepti naminių bandelių? Gal tai bus gardus sumuštinis, kurį susitepsiu per vieną minutę? O gal pats laikas išsiruošti į saulės nutviekstą miestą ir papusryčiauti vienoje iš lauko terasų? Arba – gal basomis ištipenti į mūsų pačių kiemo terasą, su puodeliu kavos, su gardžiais pusryčiais…

Tiesa ta, kad pusryčiai gali būti nuobodūs (manieji pastaraisiais metais tikrai buvo tokiais tapę), bet gali būti ir priešingai – pusryčiai gali būti… laimingi!

Todėl šiandien tinklaraštyje ne kas kitas, o laimingų pusryčių idėja. Labiausiai subalansuota truputį tingiam savaitgaliui, kai skubėti nereikia. Sumaišysite viską per kelias minutes, o tuomet tereiks kantriai palaukti, kol košė iškeps.

Lyg ir košė, lyg ir pusiau pyragas (bet sveikuoliškesnis už beveik visus, kuriuos galėčiau sugalvoti). Nesuvalgytą galėsite įsidėti į dėžutę rytojui – pirmadieniais miego juk visada truputį pritrūksta, taip?

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

Atsispausdinti
Porcijos: 6-8 porcijos Paruošimo laikas: 10 min. Gaminimo laikas: 30-35 min.

INGREDIENTAI

2 stiklinių (280 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 arb. š. kepimo miltelių
1 arb. š. malto cinamono
½ arb. š. malto imbiero
½ arb. š. malto muskato
½ arb. š. vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
200 g smulkiai tarkuotų morkų
2 didelių kiaušinių
½ skardinės (200 ml) kokosų pieno
1 ¼ stiklinės (310 ml) pieno*

Viršui:
4 valg. š. medaus
2 valg. š. kambario temperatūros kokosų aliejaus
1 stiklinės (180 g) smulkintų migdolų ir graikinių riešutų**
100 g saulėgrąžų branduolių

GAMINIMO EIGA

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ᵒC temperatūros. Trupučiu kokosų aliejaus ištepkite 28 cm skersmens kepimo indą.
2. Dideliame dubenyje avižinius dribsnius sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru, muskatu, vaniliniu cukrumi ir druska. Suberkite smulkiai sutarkuotas morkas ir dar kartą permaišykite. Tolygiai paskirstykite mišinį kepimo inde.
3. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius. Į juos supilkite kokosų pieną, pieną ir išplakite iki vientisos masės. Plakinį tolygiai supilkite į kepimo indą ant dribsnių su morkomis.
4. Traškiam viršui į atskirą dubenį sudėkite medų, kokosų aliejų, pasmulkintus migdolus ir graikinius riešutus, suberkite saulėgrąžų branduolius. Gerai išmaišykite, kad riešutai ir saulėgrąžos tolygiai pasidengtų medumi ir kokosų aliejumi. Mišinį paskirstykite ant košės viršaus.
5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet patiekite.

* Galite naudoti bet kokį pasirinktą pieną, taip pat ir augalinį.
** Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus.

Recepto šaltinis: Green Kitchen Stories

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

 Kepta avižinė košė su morkomis ir riešutais

avižiniai dribsniaicinamonasgraikiniai riešutaiimbieraskepta košėkokosų aliejuskokosų pienaskošėmedusmigdolaimorkosmuskataspusryčiairiešutaisaulėgrąžossveikesni pasirinkimaivanilė
0 komentaras
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
ankstesnis įrašas
Šokoladinis lazdynų riešutų kremas (naminė Nutella)
kitas įrašas
Varškės ir pistacijų tortas su avietėmis

REKLAMA

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI

Salotos su silke, avokadais ir kiaušiniais

Žalieji sumuštiniai su humusu

Pernakt brinkinta avižinė košė su šilauogėmis

Granolos (traškių dribsnių) krepšeliai su kreminio sūrio-jogurto įdaru...

NETIKIU // Kokosinis ryžių pudingas su šilauogėmis ir...

Moliūgų, fetos ir špinatų salotos

REKLAMA

PIETŪS DĖŽUTĖJE

KALĖDŲ NUOJAUTA // Šokoladiniai saldainiai su kepintais žemės...

(NE)TURĖTI LAIKO // Saldžiųjų bulvių, vištienos ir bolivinės...

NES MAN SKANU // Grikiai su daržovėmis

JEI DAR TURITE CUKRAUS // Cukrinukai

KAI GAMINA JIS // Varškės čeburekai su obuoliais

SUSIDRAUGAUTI SU MAISTU // Bolivinės balandos salotos su...

REKLAMA

LENGVI KĄSNELIAI

Keptų saldžiųjų kukurūzų salotos su vištienos ir šoninės...

Avižinė košė su morkomis ir topinambais

Naminė ruginė duona

PLANAS SAVAITEI // Lazdynų riešutų traškūs dribsniai (granola)...

Belgiški vafliai

Braškinis ispaninių šalavijų sėklų (chia) pudingas

REKLAMA

SALDUMYNAI

Naminiai ledai traškiuose vafliuose

Imbierinis pyragas su rabarbarais

Varškės pyragas su pudingu

Kokosiniai bolivinės balandos keksiukai su kakaviniu avokadų kremu

Rudeniniai sausainiai

Jogurtinė kefyro želė su braškėmis

Komentuokite Atšaukti atsakymą

APIE MANE

APIE MANE

Sveiki! Esu Asta, maisto tinklaraštininkė ir fotografė, kalnų ir kelionių mylėtoja. „Saulėtoje virtuvėje” dalijuosi receptais, kasdienybės istorijomis ir kelionių fotoreportažais. Savo pasakojimais tikiuosi įkvėpti gaminti, ragauti, keliauti ir atrasti saulėtą nuotaiką mažose akimirkose.

BENDRAUKIME

Facebook Instagram Pinterest

Saulėta virtuvė: SALDUMYNŲ KNYGA

Promotion Image

POPULIARIAUSI

  • 1

    Panna Cotta su avietėmis ir čiobreliais

    31 Geg ’18
  • 2

    Kakavinis varškės pyragas

    3 Kov ’10
  • 3

    Paprasčiausi kepti varškėčiai

    29 Rgs ’20
  • 4

    Trupininis pyragas su varške ir uogiene

    4 Geg ’23
  • 5

    Purūs varškės keksiukai

    1 Kov ’21
  • 6

    Klasikinis medaus tortas

    22 Gru ’19

KELIONĖS

Promotion Image

Kategorijos

  • GĖRIMAI (39)
    • Alkoholiniai gėrimai (2)
    • Karštieji gėrimai (8)
    • Šaltieji gėrimai (29)
  • KALĖDŲ RECEPTAI (90)
  • KARŠTIEJI PATIEKALAI (357)
    • Apkepai (52)
    • Blynai (33)
    • Bulvių patiekalai (46)
    • Daržovių patiekalai (133)
    • Grybų patiekalai (18)
    • Kruopų patiekalai (48)
    • Makaronų patiekalai (26)
    • Mėsos patiekalai (98)
    • Miltiniai patiekalai (28)
    • Nesaldūs pyragai (32)
    • Troškiniai (22)
    • Varškės patiekalai (42)
    • Žuvis (50)
  • KELIONĖS (42)
  • LENGVI KĄSNELIAI (349)
    • Blynai ir vafliai (52)
    • Duona (26)
    • Karštieji užkandžiai (59)
    • Košės (26)
    • Pusryčiai (168)
    • Salotos (67)
    • Šaltieji užkandžiai (88)
    • Sumuštiniai (39)
  • MAISTAS GAMTOJE (32)
  • PASAULIO SKONIAI (60)
  • PIETŪS DĖŽUTĖJE (29)
  • SALDUMYNAI (683)
    • Bandelės (47)
    • Be orkaitės (134)
    • Desertai indeliuose (92)
    • Keksai, keksiukai (109)
    • Ledai (19)
    • Pyragai (167)
    • Pyragėliai (50)
    • Saldainiai (17)
    • Sausainiai (82)
    • Tortai (127)
  • SRIUBOS (34)
  • VALGOMOS DOVANOS (40)
  • ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO (33)
  • ŽODŽIŲ LIETUS (29)
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Grįžti į puslapio viršų